WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Public Relations

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
beata

Jak mocno prezes Orlenu Daniel Obajtek ucierpiał wizerunkowo po tekstach "Gazety Wyborczej"

beata Wto Mar 02, 2021 9:55 am

To co wyprawia Wyborcza i TVn jest niesmaczne. jest gdzies granica wyrazania opinii oceny, uwazam, ze ta granica zostala przekroczona. satysfakcja dziennikarzy i brak rzetelnosci, bo z calym szacunkiem to byl juz lincz bez konkretow i prawdy. Niebywale . Niestety niech bedzie swiety ten kto nic nie ma na sumieniu. W przypadku TVN tego nie mozna powiedziec. Wystarczy przeczytac list operatora i list pracownikow. To sa realne problemu mediow. Hipokryzja i walka polityczna.
Awatar użytkownika
Marcel

Re: Jak mocno prezes Orlenu Daniel Obajtek ucierpiał wizerunkowo po tekstach "Gazety Wyborczej"

Marcel Wto Mar 02, 2021 10:02 am

W wielu punktach nie zgadzam sie z Pania Kaczmarek - Sliwinska. Mysle , ze jets teoretykiem PR bez doswiadczenia w praktyce. Oczywiscie latwo sie wypowiadac i oceniac. Natomiast to o czym mowi nie jest trescia do broszury z Politechniki Koszalinskiej a wojna z wykorzystaniem mediow do osiagniecia celu, ktorym jest zniszczenie czlowieka. No chyba ze Pani swiadomie wpisuje sie w ta narracje a to juz nie jest obiektywna ocena. a element walki.
Awatar użytkownika
Janek Kos

Re: Jak mocno prezes Orlenu Daniel Obajtek ucierpiał wizerunkowo po tekstach "Gazety Wyborczej"

Janek Kos Wto Mar 02, 2021 11:24 am

beata - tak bronisz obajtka bo myślisz ze robotę ci załatwi ?

inne taśmy na innych polityków było wtedy ok ? wtedy dziennikarze gw i tvn byli cacy , dzis wyszły tasmy na twojego towazysza i jest już beee
Awatar użytkownika
Szpion w każdym domu

Szpion w każdym domu Wto Mar 02, 2021 11:28 am

"beata" napisał(a): To co wyprawia Wyborcza i TVn jest niesmaczne. jest gdzies granica wyrazania opinii oceny, uwazam, ze ta granica zostala przekroczona. satysfakcja dziennikarzy i brak rzetelnosci, bo z calym szacunkiem to byl juz lincz bez konkretow i prawdy. Niebywale . Niestety niech bedzie swiety ten kto nic nie ma na sumieniu. W przypadku TVN tego nie mozna powiedziec. Wystarczy przeczytac list operatora i list pracownikow. To sa realne problemu mediow. Hipokryzja i walka polityczna.

Przecież to walka frakcji w twoim świętym PISie. A skąd te taśmy? - od służb oczywiście.
Awatar użytkownika
Beata

Beata Wto Mar 02, 2021 10:21 pm

"Janek Kos" napisał(a): beata - tak bronisz obajtka bo myślisz ze robotę ci załatwi ?

inne taśmy na innych polityków było wtedy ok ? wtedy dziennikarze gw i tvn byli cacy , dzis wyszły tasmy na twojego towazysza i jest już beee
Nie tego nie oczekuje. Jestem zniesmaczona poziomem dziennikarstwa i tyle. Dzisiejszy wywiad w wyborczej z tym Panem Lisem spycha wyborcza do rynsztoka.
Awatar użytkownika
Media

Media Śro Mar 03, 2021 12:02 am

I oto jest pzrewrotnosc i idealnie pokazuje mechanizm. Pani red, Dorota Wysocka Schnepf dyskredytuje i dosłownie miesza z błotem Wymagając wysokich standardów. Jej wywiad z Panem lisem nie jest tabloidowy jest jeszcze niżej dna. A Tymczasem znalezione w sieci w SE Proszę .........

Kiedy Ryszard Schnepf (66 l.) pełnił funkcję ambasadora Polski w Hiszpanii i USA, jego żona Dorota Wysocka-Schnepf (47 l.) dostawała w Telewizji Polskiej sowite wynagrodzenie, nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie. Mimo to Schnepf pobierał z budżetu państwa dodatek na niepracującą żonę. W sumie ok. 448 tys. zł.

Nie mam więcej pytań. Dobranoc.
Awatar użytkownika
haha

haha Śro Mar 03, 2021 9:54 am

"Media " napisał(a): I oto jest pzrewrotnosc i idealnie pokazuje mechanizm. Pani red, Dorota Wysocka Schnepf dyskredytuje i dosłownie miesza z błotem Wymagając wysokich standardów. Jej wywiad z Panem lisem nie jest tabloidowy jest jeszcze niżej dna. A Tymczasem znalezione w sieci w SE Proszę .........

Kiedy Ryszard Schnepf (66 l.) pełnił funkcję ambasadora Polski w Hiszpanii i USA, jego żona Dorota Wysocka-Schnepf (47 l.) dostawała w Telewizji Polskiej sowite wynagrodzenie, nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie. Mimo to Schnepf pobierał z budżetu państwa dodatek na niepracującą żonę. W sumie ok. 448 tys. zł.

Nie mam więcej pytań. Dobranoc.

19 lat różnicy....żono-córka i tatko-mąż...........niektóre strzały amora są wyjątkowo "skuteczne"..........
Awatar użytkownika
Garmer

Garmer Śro Mar 03, 2021 10:37 am

Wojna mediów a mnie obchodzi to czy moja kasa się zgadza i czy mogę patrzeć w lustro.
Awatar użytkownika
Baby

Baby Śro Mar 03, 2021 1:02 pm

Poprzedni prezio 4 mld obecny kolo28mld niie mam więcej pytan
Awatar użytkownika
.

. Śro Mar 03, 2021 1:24 pm

Elektryka prąd nie tyka - i mówię to ja Prezes Banku Zbożowego :)
Awatar użytkownika
Kokon

Kokon Śro Mar 03, 2021 2:11 pm

Z tej psudo afery Jest jedna korzyść. Dowiemy się jak produkuje sie te rury.
Awatar użytkownika
ssss

ssss Śro Mar 03, 2021 3:29 pm

"beata" napisał(a): To co wyprawia Wyborcza i TVn jest niesmaczne. jest gdzies granica wyrazania opinii oceny, uwazam, ze ta granica zostala przekroczona. satysfakcja dziennikarzy i brak rzetelnosci, bo z calym szacunkiem to byl juz lincz bez konkretow i prawdy. Niebywale . Niestety niech bedzie swiety ten kto nic nie ma na sumieniu. W przypadku TVN tego nie mozna powiedziec. Wystarczy przeczytac list operatora i list pracownikow. To sa realne problemu mediow. Hipokryzja i walka polityczna.

A to co reprezentuje Obajtek na tych taśmach to jest dla ciebie smaczne???? A to, że wywalił setki ludzi z ARiMR to jest ok, a tvn-u się czepiasz? A to, że poustawiał finansowo w spółeczkach SP swoich kolesi i rodzinkę to tez dla ciebie jest ok???
Awatar użytkownika
Mietek

Mietek Śro Mar 03, 2021 6:40 pm

"ssss" napisał(a):

A to co reprezentuje Obajtek na tych taśmach to jest dla ciebie smaczne???? A to, że wywalił setki ludzi z ARiMR to jest ok, a tvn-u się czepiasz? A to, że poustawiał finansowo w spółeczkach SP swoich kolesi i rodzinkę to tez dla ciebie jest ok???
Straszne dla mnie jest to ze ktoś mogole nagrywa rozmowy. Kompletnie mnie nie dziwi ze operuje się takim językiem nawet mnie nie dziwi, ze Pan Obajtek takim operował, bo kto z Nas był taki jak dziś 10 czy 12 lat temu ? Ludzie zwolnieni nie widzę w tym nic sensacyjnego. W każdej firmie zatrudnienie rotuje. Bardziej mnie irytuje brak dziennikarskiej rzetelności polityczna walka mediów i w sumie smuci. rzetelność dziennikarska każdemu opisywanemu po prostu się należy.
Awatar użytkownika
3cityBOY

3cityBOY Śro Mar 03, 2021 10:22 pm

Obajtek top manager, wyniki finansowe to dwadzieścia kilka miliardów w 4 lata do 2.9mld przez 8 lat przy najwyższych cenach wyrobów ropopochodnych za pana Krawca. Wyleczyłem się z popierania Peło i wiary w ich ekspertów już dawno, to kompletny zaścianek, ciemnogród. Ich czołowy polityk niejaki Szłapka nawołuje do zasilania swoim groszem zagranicznych koncernów, a nie Orlen czy Lotos, Pieprzyk i inne nasze. Jeśli on się dostanie do parlamentu znów to Masakra. Normalny gościu z opozycji by se zdjęcie na Orlenie z bolidem Kubicy zrobił, zjadł hotdoga, zatankował i powiedział że tu extra jest obsługa itd, i napisał tylko że nie można Warszawskiej Gazety kupić, jedyny mankament.
Awatar użytkownika
KS

KS Czw Mar 04, 2021 12:13 am

Po odsłuchaniu tych taśm z GW, wyłania się obraz jakiegoś głupka, ale też kogoś niezrownawazonego, kto wie co mu wpadnie, temu obajtku, do łba, a może jakiś zamach na dziennikarzy, zresztą ten, który go promuje, czyli kaczka nie jest lepszy, vide, te jego ataki furii w Sejmie, hmmm
Wróć do Public Relations

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości