WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
MCMLXXXV

Jeden sukces i pasmo porażek, czyli historia polskich występów na Eurowizji

MCMLXXXV Sob Maj 13, 2023 8:48 am

68 procent ludzi w naszym kraju (ponad 25 milionów) to banda muzycznych mugoli, dla których jedyna znana muzyka zaczyna się kończy na radiu. Czy oni nie wiedzą co przepowiedziało MTV na samym początku istnienia, emitując kultowy teledysk projektu Trevora Horna, który nosił nazwę Buggles (Video Killed the Radio Star). Ja jestem osobą należącą do ASD i dlatego myślę obrazami. Ja nie wyobrażam sobie promocji muzyki bez emitowania muzycznych wideoklipów w telewizji. Bez teledysków nie można promować żadnych piosenek w mediach. Nie miał racji ten cały Zbigniew Hołdys, który prawie 20 lat temu powiedział, że jest z tego pokolenia dla którego muzyka stanowi wyłącznie sferę słuchu i wyobraźni. A teledyski pozbawiły go wyobraźni, którą zastąpił mu obrazy i dlatego uważa je za zabójców muzyki.
Awatar użytkownika
m.

Re: Jeden sukces i pasmo porażek, czyli historia polskich występów na Eurowizji

m. Sob Maj 13, 2023 8:57 am

Miło się wraca do tej piosenki Anny Marii Jopek. Zupełnie inna Eurowizja, inny kosmos.
Awatar użytkownika
Ol

Ol Sob Maj 13, 2023 9:01 am

Jacek Kurski wstawiający brzozowskiego na Eurowizje. Klasa w klasie
Awatar użytkownika
Tomaszk

Tomaszk Sob Maj 13, 2023 10:39 am

Dużo lepiej było jak piosenki na Eurowizji musiały być śpiewane w języku ojczystym.
Awatar użytkownika
MCMLXXXV

MCMLXXXV Sob Maj 13, 2023 11:03 am

"m." napisał(a): Miło się wraca do tej piosenki Anny Marii Jopek. Zupełnie inna Eurowizja, inny kosmos.

Mam debiutancki album Anny Marii Jopek "Ale jestem" na kasecie. Czy ktoś chciałby ode mnie go kupić?
Awatar użytkownika
Kumaty

Kumaty Sob Maj 13, 2023 11:09 am

"Tomaszk" napisał(a): Dużo lepiej było jak piosenki na Eurowizji musiały być śpiewane w języku ojczystym.

Wszędzie ta cała lingua franca. Ktoś najwyraźniej chce budować kolejną Wieżę Babel na tym świecie. Zdaje się że język angielski nie jest oficjalnym językiem urzędowym w naszym kraju, który został zatwierdzony przez konstytucję. Mimo że wielu ludzi nie lubi Francuzów, to można ich podziwiać za Prawo Toubona, które jest najsilniejszą kontrą w kraju nad Sekwaną, blokującą zalew anglicyzmów. My też musimy wprowadzić coś w rodzaju Prawa Toubona, bo inaczej pojawią się w naszym kraju miejsca przypominające irlandzkie Gaeltachty.
Awatar użytkownika
Wojer

Wojer Sob Maj 13, 2023 11:56 am

Występ Blanki było spoko, dziś też popatrzę jak jej pójdzie. Trzymam kciuki i chłodzę Perłę w lodówce.
Awatar użytkownika
Trobek

Trobek Sob Maj 13, 2023 12:37 pm

Michał Szpak był najlepszy jedyny eurowizja
Awatar użytkownika
Groszek

Groszek Sob Maj 13, 2023 12:38 pm

Blanka fałszuje.... nic nie będzie na końcu będzie przed PiS
Awatar użytkownika
Gruszek

Gruszek Sob Maj 13, 2023 12:38 pm

Dajcie SYLWIA GRZESZCZAK ona zaśpiewa na żywo
Awatar użytkownika
Ela

Ela Sob Maj 13, 2023 2:39 pm

Maneskin to dopiero było wycie, słuchać się nie dało
Awatar użytkownika
XXXX

XXXX Sob Maj 13, 2023 3:07 pm

Tekst pewnie stary, tylko zaktualizowany... Tak wnioskuję, skoro pojawia sie w nim info, że w zeszłym roku reprezentował nas Brzozowski, a niżej, że Brzozowski startował w 2021 roku...

W zeszłym roku pojechał Ochman - według mnie miał całkiem fajną piosenkę i gdyby tylko utwór się liczył, mógłby liczyć na czołową piątkę
Awatar użytkownika
Marlena

Marlena Pon Maj 15, 2023 11:29 am

Co oznacza "porażka" na Eurowizji? Miejsce poniżej pierwszego? Miejsce poza pierwszą trójką? Miejsce w trzeciej dziesiątce? Nie sposób uznać występów Ich Troje (z Keine grenzen) czy Michała Szpaka za porażki. Pierwsza dziesiątka na Eurowizji to sukces, nie porażka.
Awatar użytkownika
tfujtata

tfujtata Pon Maj 29, 2023 1:48 pm

polska nigdy nie wygra eurowizji
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 131 gości