WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskuje o kulturze i rozrywce

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
Rafi

Kina nie boją się serwisów streamingowych. „Wyłącznie walka między platformami o zajęcie pozycji na przyszłość”

Rafi Śro Mar 24, 2021 7:42 am

Jeśli Pan uważa ze streamingi nie konkurują z kinami to długo Wasz biznes nie pociągnie. Chociaż wszyscy wiemy ze tak jest i ze Pan tylko tak gada jako operator kina, bo co- miałby Pan powiedzieć ze streamingi zjadają kina? Tak samo prasa przez lata wypierała konkurencje z internetem.
Awatar użytkownika
Nb

Re: Kina nie boją się serwisów streamingowych. „Wyłącznie walka między platformami o zajęcie pozycji na przyszłość”

Nb Śro Mar 24, 2021 7:47 am

Mądrze mówi.
Awatar użytkownika
Xyz

Re: Kina nie boją się serwisów streamingowych. „Wyłącznie walka między platformami o zajęcie pozycji na przyszłość”

Xyz Śro Mar 24, 2021 8:29 am

Tak samo wypożyczalnie kaset video miały trwać po wieczność.
Awatar użytkownika
kolis

kolis Śro Mar 24, 2021 8:56 am

Akurat ten pan ma rację jeśli chodzi o najbliższe 20-30 lat.. Puki co tylko w kinach jest szansa na miliard UDS boxoffice. Streaming może w przyszłości, ale do tego jest potrzebna lepsza technologia telewizorów.
Awatar użytkownika
lop

lop Śro Mar 24, 2021 9:21 am

zaklinania rzeczywistisci ciąg dalszy W długiej perspektywie to upadły interes
Awatar użytkownika
Toli

Toli Śro Mar 24, 2021 9:44 am

Wyjscie do kina dla rodziny 7 dych za bilety, 1 napój 20 i pół godziny reklam. Streaming w domu 3 dychy miesięcznie, zero reklam i herbatka pod ręką;)
Awatar użytkownika
mike

mike Śro Mar 24, 2021 10:12 am

Rozsiadam się wygodnie w fotelu, odpalam TV 65 cali, włączam zestaw kina domowego, smażę sobie kukurydzę w cenie 1 zł za duże pudło, otwieram zimne piwo... więc po co mi kino skoro w domu mam prawie to samo za cenę jakieś 2-3 zł od osoby.
Awatar użytkownika
kolis

kolis Śro Mar 24, 2021 10:40 am

"Toli" napisał(a): Wyjscie do kina dla rodziny 7 dych za bilety, 1 napój 20 i pół godziny reklam. Streaming w domu 3 dychy miesięcznie, zero reklam i herbatka pod ręką;)

"mike" napisał(a): Rozsiadam się wygodnie w fotelu, odpalam TV 65 cali, włączam zestaw kina domowego, smażę sobie kukurydzę w cenie 1 zł za duże pudło, otwieram zimne piwo... więc po co mi kino skoro w domu mam prawie to samo za cenę jakieś 2-3 zł od osoby.

I właśnie dlatego wszystko trafia do kin. Tam jest większy zarobek z filmu. Tylko potwierdzacie słowa tego pana.
Awatar użytkownika
abc

abc Śro Mar 24, 2021 11:24 am

człowieku czy Ty masz jakiekolwiek pojęcie o rynku kinowym? Jakoś odkąd ruszyły serwisy vod frekwencja kinowa zaczęła rosnąć, ale to trzeba mieć jakąkolwiek, nawet minimalną wiedzę...

"Rafi" napisał(a): Jeśli Pan uważa ze streamingi nie konkurują z kinami to długo Wasz biznes nie pociągnie. Chociaż wszyscy wiemy ze tak jest i ze Pan tylko tak gada jako operator kina, bo co- miałby Pan powiedzieć ze streamingi zjadają kina? Tak samo prasa przez lata wypierała konkurencje z internetem.
Awatar użytkownika
hahaha

hahaha Śro Mar 24, 2021 11:28 am

no pewnie... tak samo jak po co jechać na wakacje i płacić za nocleg, dojazd. Przecież w domu można za 2 zł zrobić miskę frytek i w domowych pieleszach je zjeść a nie dorabiać tych złodziei z budek :D :D :D
Ludzie z taką mentalnością zawsze byli i zawsze będą, ale na szczęście są ludzie, którzy są przystosowani do życia w społeczeństwie.

"Toli" napisał(a): Wyjscie do kina dla rodziny 7 dych za bilety, 1 napój 20 i pół godziny reklam. Streaming w domu 3 dychy miesięcznie, zero reklam i herbatka pod ręką;)
Awatar użytkownika
dzienkuje

dzienkuje Śro Mar 24, 2021 11:33 am

Jaki Mondry Człowiek. Na pewno filmowiec. Oni wiedzą wszysko.
Awatar użytkownika
Jogaila

Jogaila Śro Mar 24, 2021 12:02 pm

Tonę, ale jeszcze puszczę bąka.
Awatar użytkownika
knaga rafalali

knaga rafalali Śro Mar 24, 2021 3:27 pm

Tylko że kin już nie będzie przybywać na świecie, a platform VOD wręcz odwrotnie. I będą one miały coraz więcej klientów. Teraz większość ogląda seriale hurtowo. :)
Awatar użytkownika
bredny

bredny Śro Mar 24, 2021 4:36 pm

A powinny się bać. Oczywiście nadal będą fani dużego ekranu, ale jednak w dobie telewizorów 55-65 calowych i dobrych soundbarów kina będą tracić na znaczeniu.

Cena: za jeden kinowy bilet dla jednej osoby mam miesiąc oglądania różnych filmów i seriali
Komfort: włączam kiedy chcę i przerywam kiedy chcę
Wygoda: nikt mi nie przeszkadza śmiechem, rozmowami czy chrupiącą przekąską

A w cenie jednego wyjścia do kina z rodziną mam miesiąc oglądania na kilku platformach streamingowych. Oczywiście, kilku hitów nie obejrzę od razu, ale ja jestem fanem kina i mogę poczekać na blackbustery. Poza tym cenię sobie dobre kino środka niżeli kolejny film o superbohaterach.
Awatar użytkownika
leile

leile Śro Mar 24, 2021 5:47 pm

Za cenę dwóch biletów do kina masz tylko Netflixa. A jak wejdzie Disney+, HBO Max, dorzuć Amazon, Appla, Rakuteny czy nawet Playera, i nagle się okaże, że żeby być na bieżąco z DOBRĄ ofertą, wydajesz więcej, niż raz w tygodniu w kinie.

"bredny" napisał(a): A powinny się bać. Oczywiście nadal będą fani dużego ekranu, ale jednak w dobie telewizorów 55-65 calowych i dobrych soundbarów kina będą tracić na znaczeniu.

Cena: za jeden kinowy bilet dla jednej osoby mam miesiąc oglądania różnych filmów i seriali
Komfort: włączam kiedy chcę i przerywam kiedy chcę
Wygoda: nikt mi nie przeszkadza śmiechem, rozmowami czy chrupiącą przekąską

A w cenie jednego wyjścia do kina z rodziną mam miesiąc oglądania na kilku platformach streamingowych. Oczywiście, kilku hitów nie obejrzę od razu, ale ja jestem fanem kina i mogę poczekać na blackbustery. Poza tym cenię sobie dobre kino środka niżeli kolejny film o superbohaterach.
Wróć do Kultura-rozrywka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości