WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Flea

Kolejna katolicka stacja w multipleksie eksperymentalnym firmy Polsatu

Flea Pią Kwi 07, 2023 7:31 am

Ho ho ho tylko patrzeć jak młodzież rzuci się na radioodbiorniki. Jeszcze by się przydała ogólnopolska rozgłośnia miłośników haftu!
Awatar użytkownika
cvv

Re: Kolejna katolicka stacja w multipleksie eksperymentalnym firmy Polsatu

cvv Pią Kwi 07, 2023 8:20 am

Może tak w końcu niech już przestaną testować z tych pierdziawek i odpalą 34 miasta lokalnymi muxami już dawno zapowiadane przez KRRIT.
Awatar użytkownika
qwe

qwe Pią Kwi 07, 2023 8:30 am

Dodam że Norda FM zagra w Słupsku oraz Lęborku.Do tego dochodzi też Reda więc zasięg będzie także w 3mieście,bo z Wejherowa lasy za bardzo zasłaniają i tłumią.
Awatar użytkownika
olo

olo Pią Kwi 07, 2023 9:18 am

"Flea" napisał(a): Ho ho ho tylko patrzeć jak młodzież rzuci się na radioodbiorniki. Jeszcze by się przydała ogólnopolska rozgłośnia miłośników haftu!

Lepsze to niż magia na gości czy jak to się nazywało
Awatar użytkownika
SprzedajnyPolsat

SprzedajnyPolsat Pią Kwi 07, 2023 10:38 am

Trzeba zapunktować i przypodobać się PiSowi.
Awatar użytkownika
dabfan

dabfan Pią Kwi 07, 2023 10:49 am

We Wrocławiu w dab+ można słuchać aż 5 rozgłośni religijnych. Kiedyś byłem pozytywnie nastawiony na dab+. Teraz to jest jakieś nie porozumienie. Z 35 stacji we Wrocławiu tak naprawdę słucha się max 8
Awatar użytkownika
jan

jan Pią Kwi 07, 2023 12:02 pm

"dabfan" napisał(a): We Wrocławiu w dab+ można słuchać aż 5 rozgłośni religijnych. Kiedyś byłem pozytywnie nastawiony na dab+. Teraz to jest jakieś nie porozumienie. Z 35 stacji we Wrocławiu tak naprawdę słucha się max 8
a w Gdańsku MAX 3
Awatar użytkownika
Kliken

Kliken Pią Kwi 07, 2023 1:28 pm

Spoko, bo akurat lubię Niepokalanów a mam dab+ od 3 miesiecy.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Nie Kwi 09, 2023 12:21 pm

Wkurza mnie ten podział na radiową Polskę A i Polskę B. W miastach wojewódzkich 30 stacji z pięknym silnym sygnałem, a na prowincji stacji góra 6-7 i to jeszcze szumiących. Z DAB+ jest z tego co widzę tak samo.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Nie Kwi 09, 2023 1:11 pm

"miś społeczny" napisał(a): Wkurza mnie ten podział na radiową Polskę A i Polskę B. W miastach wojewódzkich 30 stacji z pięknym silnym sygnałem, a na prowincji stacji góra 6-7 i to jeszcze szumiących. Z DAB+ jest z tego co widzę tak samo.

Różnice występują również wśród miast wojewódzkich. W Olsztynie masz w DAB+ i na UKF-ie 23 stacje, w Gdańsku 33. Ale już w Gdyni jest ich mniej, chociaż Gdynia liczy sobie więcej mieszkańców niż Olsztyn. Była kiedyś taka partia, która chciała wyrównać różnicę między Polską A i B. Widzisz jak się udało. Przyczyną jest polska ustawa RTV. Czesi zrozumieli, że w stolicy mogą sprzedać częstotliwości za 8 centów za mieszkańca, w aglomeracjach za 4 centy a w pozostałej części kraju za 2 centy. Niemczy od ogłoszenia konkursu do uruchomienia multipleksu potrzebują rok, KRRiT i UKE potrzebują na to ponad 2 lata.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Nie Kwi 09, 2023 1:20 pm

"dabfan" napisał(a): Z 35 stacji we Wrocławiu tak naprawdę słucha się max 8

W Polsce masz miejscowości w których na UKF-ie nie odbierzesz nawet 8 stacji w porządnej jakości a o DAB+ mogą tylko marzyć. Ty narzekasz, że masz aż 8 stacji, które ci się podobają z tych 35 w DAB+ i pewnie 50 dostępnym w twoim mieście? To jest przyczyna, dlaczego ludzie na prowincji nie głosują na partie, które dbają tylko o mieszczan.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Pon Kwi 10, 2023 12:41 am

Strategia KRRiT na lata 2011 – 2013 została wydana w marcu 2011 r.
Strategia KRRiT na lata 2014 – 2016 została wydana w marcu 2014 r.
Strategia KRRiT na lata 2017 – 2022 została wydana w marcu 2018 r., czyli już z rocznym opóźnieniem.
Strategia KRRiT na lata 2023 – 202x nie została wydana nawet z rocznym opóźnieniem. Brakuje do dzisiaj a mamy już kwiecień.
Awatar użytkownika
Johnu

Johnu Pon Kwi 10, 2023 10:36 am

Kto teraz radia słucha w domu? Toż to przeżytek
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Pon Kwi 10, 2023 1:59 pm

Uważam, że w rozwoju DAB+ powinno się skupić na ogólnopolskim zasięgu takich stacji jak RMF C l a s s i c czy Tok FM. Stacje typu Radio Profeto, które są znane tylko z DAB+ to trochę bezsens.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Pon Kwi 10, 2023 2:03 pm

"Johnu" napisał(a): Kto teraz radia słucha w domu? Toż to przeżytek

Przeżytek nie przeżytek, ale po prostu nie ma warunków ani infrastruktury. Anteny zbiorcze polikwidowane, kablówki powyłączały usługę UKF-FM, są zakazy instalacji własnych anten, itp. A w żelbetonowych blokach odbiór jest przeważnie szumiący. Nic dziwnego, że wysokiej klasy tunery radiowe odchodzą do lamusa. W latach 80-tych popularne było nagrywanie całych płyt z radia. Dziś to se ne vrati.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości