WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące gospodarki

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
StopSmoking

Koniec papierosów Marlboro

StopSmoking Sob Cze 03, 2023 11:14 am

Pytanie ilu ludzi przez 121 lat zabiły ich produkty. Ta firma to handlarz śmiercią. Warto było?

Palenie papierosów to durnota.
Awatar użytkownika
Palenie zabija

Re: Koniec papierosów Marlboro

Palenie zabija Sob Cze 03, 2023 12:05 pm

Niestety na rynku pozostaną inne marki
Awatar użytkownika
Co z projektem?!

Co z projektem?! Sob Cze 03, 2023 12:24 pm

Co się stało z projektem ustawy zakazującej palenie na balkonach, za którym podpisy zbierała Warszawska randa Renata Niewitecka?

Takie przepisy obowiązują w wielu cywilizowanych krajach. Ostatnio (2021) wprowadziła go też np. sąsiednia Litwa. Praw fizyki nie oszukasz. Ciąg powietrza w blokach jest taki, iż dymek z balkonu sąsiada jest wciągany do mieszkań powyżej. Rano mam zasmrodzone całe mieszkania, bo sąsiadka z dołu puszcza sobie porannego dymka.
Awatar użytkownika
Apel do NFZ

Apel do NFZ Sob Cze 03, 2023 12:27 pm

Palacze powinni placic wyzsza skladke zdrowotne. Chca palic? OK. Wolna droga (byleby nie truli innych). Ale tez niech odpowiedzialnie ponosza tego konsekencje. Dlaczego inni musza finansowac leczenie chorob (rak pluc itd.), ktore sa wynikiem ich glupoty?
Awatar użytkownika
Gość X

Gość X Sob Cze 03, 2023 12:29 pm

To efekt piosenki "Marcepan" sanah.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Sob Cze 03, 2023 4:00 pm

No to po Malborku.
Awatar użytkownika
nietolerancyjny tolerasta

nietolerancyjny tolerasta Sob Cze 03, 2023 7:55 pm

"Co z projektem?!" napisał(a): Co się stało z projektem ustawy zakazującej palenie na balkonach, za którym podpisy zbierała Warszawska randa Renata Niewitecka?

Mój balkon, moja sprawa. Totalitarystom nic do tego.
Awatar użytkownika
gość z

gość z Sob Cze 03, 2023 9:16 pm

"Apel do NFZ" napisał(a): Palacze powinni placic wyzsza skladke zdrowotne. Chca palic? OK. Wolna droga (byleby nie truli innych). Ale tez niech odpowiedzialnie ponosza tego konsekencje. Dlaczego inni musza finansowac leczenie chorob (rak pluc itd.), ktore sa wynikiem ich glupoty?

popieram. tak samo pijący alkohol. oni też świadomie narażają swoje zdrowie.
Awatar użytkownika
dokształcanie

dokształcanie Sob Cze 03, 2023 11:12 pm

"nietolerancyjny tolerasta" napisał(a):
"Co z projektem?!" napisał(a): Co się stało z projektem ustawy zakazującej palenie na balkonach, za którym podpisy zbierała Warszawska randa Renata Niewitecka?

Mój balkon, moja sprawa. Totalitarystom nic do tego.

Dlatego nie powinieneś tam palić, bo smrodzisz innym. Trucie innych to nie twoja sprawa. Poza tym, to nie twój balkon, ale część wspólna.
Awatar użytkownika
J-23

J-23 Nie Cze 04, 2023 8:02 am

"Co z projektem?!" napisał(a): Co się stało z projektem ustawy zakazującej palenie na balkonach, za którym podpisy zbierała Warszawska randa Renata Niewitecka? jak stawiasz porannego kloca to w całym bloku śmierdzi
i ludzie musza wdychać twój smród
Takie przepisy obowiązują w wielu cywilizowanych krajach. Ostatnio (2021) wprowadziła go też np. sąsiednia Litwa. Praw fizyki nie oszukasz. Ciąg powietrza w blokach jest taki, iż dymek z balkonu sąsiada jest wciągany do mieszkań powyżej. Rano mam zasmrodzone całe mieszkania, bo sąsiadka z dołu puszcza sobie porannego dymka.
Awatar użytkownika
Kamil

Kamil Nie Cze 04, 2023 10:05 am

Za to edymek jest tam gdzie nie było papierosów, a w szczególności wewnątrz budynków i smrodzi wszędzie co będzie trzeba zmienić.
Awatar użytkownika
@co z projektem

@co z projektem Nie Cze 04, 2023 10:17 am

Oblej ją 2-3 razy zimną wodą z wiadra, ale tak, żeby nie zauważyła, kto to zrobił. Ja w ten sposób rozwiązałam identyczny problem :-)
Awatar użytkownika
Sok z buraka

Sok z buraka Nie Cze 04, 2023 10:45 am

"nietolerancyjny tolerasta" napisał(a): Mój balkon, moja sprawa. Totalitarystom nic do tego.

Twój dymek, to duś się sobie sam tym smrodem w swoim mieszkaniu, a nie podsyłasz go sąsiadom wyżej.

Niestety w blokach pełno dziś podobnych buraków, którzy wyznają tylko zasadę "Wolnoć, Tomku, w swoim domku." i nie liczą się za grosz z innymi (stąd głośna muzyka, palenia śmierdzących papierosów, rozpalanie grilla na balkonach, głośne rozmowy po alkoholu do późna w nocy).
Parlamentarzyści mają to w nosie, bo nie chcą zadzierać z częścią wyborców... poza tym najczęściej ich to nie dotyczy (bo stać ich na własne wille).
Awatar użytkownika
Fale

Fale Nie Cze 04, 2023 3:41 pm

Radio Elka, macie moc...
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Nie Cze 04, 2023 4:00 pm

"Sok z buraka" napisał(a):
"nietolerancyjny tolerasta" napisał(a): Mój balkon, moja sprawa. Totalitarystom nic do tego.

Twój dymek, to duś się sobie sam tym smrodem w swoim mieszkaniu, a nie podsyłasz go sąsiadom wyżej.

Niestety w blokach pełno dziś podobnych buraków, którzy wyznają tylko zasadę "Wolnoć, Tomku, w swoim domku." i nie liczą się za grosz z innymi (stąd głośna muzyka, palenia śmierdzących papierosów, rozpalanie grilla na balkonach, głośne rozmowy po alkoholu do późna w nocy).
Parlamentarzyści mają to w nosie, bo nie chcą zadzierać z częścią wyborców... poza tym najczęściej ich to nie dotyczy (bo stać ich na własne wille).

Czy naprawdę dym z jednego papierosa na wolnym powietrzu jest aż tak dokuczliwy trzy czy cztery metry wyżej? Bardziej dokuczliwe są np. głośne remonty w blokach, ciągnące się miesiącami od godz. 7 rano do późnego popołudnia.
Wróć do Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości