WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
WALTER

Koniec ze współdzieleniem konta na Netfliksie. Dopłata za kolejnych użytkowników

WALTER Pią Paź 21, 2022 8:06 am

Czy ktos z tych ludzi bierze pod uwage, ze ich usluga jest na tle konkurencji zbyt droga? I jak zroba ten krok to tylko z korzyścią na pozostałych. Wszyscy inni maja jeden pakiet, ceny sa rozne ale w granicach 30zl. Kazdy daje mozliwosc ogladania na kilku odbiornikach w jednym czasie. I nikt z nich nie krzyczy o wspoldzieleniu konta.
Widzę to Tak. Kręcą śrubę kręcą i gwint zerwa. Czesc zostanie ale wiekszosc? pewnie odejdzie do konkurencji. Ktora intersuje kontent a nie krzyczenie, ze za mało zarabiamy.
Awatar użytkownika
OMD

Re: Koniec ze współdzieleniem konta na Netfliksie. Dopłata za kolejnych użytkowników

OMD Pią Paź 21, 2022 8:06 am

Na szczęście netflix ma dobrą konkurencję. 🙂
Awatar użytkownika
Ewa

Re: Koniec ze współdzieleniem konta na Netfliksie. Dopłata za kolejnych użytkowników

Ewa Pią Paź 21, 2022 8:12 am

Historię oglądania??? Netflix ma historię oglądania?? Gdzie?
Marze o takiej funkcji jak „obejrzane”
Awatar użytkownika
Ola

Ola Pią Paź 21, 2022 8:36 am

Czyli jak mieszkam w Wawie, ale mam daczę na Mazurach, to zostanę potraktowana jako rozszczepiona osobowość ;))
Awatar użytkownika
Jarek

Jarek Pią Paź 21, 2022 9:12 am

@Ewa, historia oglądania jest w ustawieniach konta/profilu. Tam możesz wywalić też serial, który Ci się nie spodobał po odcinku i nie chcesz, by wisiał w "Oglądaj dalej", choć teraz można łatwiej to zrobić z poziomu samej strony głownej. Ale fakt faktem brakuje choćby prostego symbolu na kafelku, że ta pozycja została obejrzana. Ja sobie po prostu po obejrzeniu każdą oceniam i po tym wiem, że oglądałem lub nie chcę oglądać. Ale w przypadku seriali i sezonów już nie jest tak łatwo ;)
Awatar użytkownika
pat

pat Pią Paź 21, 2022 9:15 am

"Ewa" napisał(a): Historię oglądania??? Netflix ma historię oglądania?? Gdzie?
Marze o takiej funkcji jak „obejrzane”

Można to sprawdzić przez ustawienia konta, albo poprosić wyciąg mejlowo - mi wielokrotnie pomogło - jest dokładna godzina i minuta co gdzie i kiedy się oglądało :)
Awatar użytkownika
qba

qba Pią Paź 21, 2022 10:03 am

Wyczuwam odpływ klientów do konkurencyjnych platform. Sorry, ale oferta Netflixa nie jest aż tak atrakcyjna żeby za nią tyle płacić.
Awatar użytkownika
norbert

norbert Pią Paź 21, 2022 10:05 am

Gdyby Netflix postawil na jakość 4k w podstawowym pakiecie lub w pakiecie z dwoma profilami, to ludzie nie dzieliliby się kontami. Ten serwis ma najdroższą opłatę abonamentową, coraz bardziej średnią jakościowo bibliotekę i gownanią jakość obrazu, całkowicie nieadekwatną do ceny w przypadku dwóch pierwszych pakietów. Skoro właściciele Netflixa robią w balona widzów, niech się nie dziwią, że widzowie kombinują. Przyjdą ograniczenia, subskrybenci zaczną znikać jeszcze szybciej niż znikali dotychczas.
Awatar użytkownika
Kris

Kris Pią Paź 21, 2022 10:10 am

Czyli jak córka studiując wyjechała na stancję to to będę musiał dopłacić żeby współdzieliła konto? Na szczęście bez netflixa też można żyć ;)
Awatar użytkownika
iguana

iguana Pią Paź 21, 2022 10:47 am

wystarczy żeby pakiet podstawowy posiadał jakość HD
Awatar użytkownika
Nick

Nick Pią Paź 21, 2022 11:17 am

Skoro płacę za usługę współdzielenia konta, to co Netflix obchodzi, czy np. mój brat ogląda telewizor w pokoju obok, czy na laptopie, będąc w delegacji w Zielonej Górze? Zapłacone? Zapłacone.
Awatar użytkownika
McK

McK Pią Paź 21, 2022 11:47 am

No to papa! Jak mieszkam w mieszkaniu oraz w domku (np. w weekendy) to już ich okradam? Oglądam albo tu, albo tu, zresztą... tam już nie ma co oglądać.
Awatar użytkownika
Pioter

Pioter Pią Paź 21, 2022 12:17 pm

A ja marzę o tym, aby można było wyłączyć filmy z całującymi się facetami i wszelkiej maści "ono-lubnych". Wymiotować się chce od tej nachalnej propagandy mniejszości, świat umiera.
Awatar użytkownika
Arek

Arek Pią Paź 21, 2022 1:41 pm

Od listopada NETFLIX - pakiet podstawowy będzie posiadał jakość HD (720p).
Szok!!! super właśnie na to liczyłem i czekałem. Jakość porównywalna do powstałych platform.
Brawo NETFLIX, brawo MY :)
Awatar użytkownika
Bohemia

Bohemia Pią Paź 21, 2022 1:51 pm

Piracka Zatoka z chęcią przywita starych, ale i nowych bywalców, Ahoj!
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości