WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
czytelnik

Magda Jethon zarzuca Krzysztofowi Ziemcowi manipulację „Wiadomości” o KOD-zie. „Nie mogę uwierzyć, że firmujesz te świństwa”

czytelnik Śro Lip 13, 2016 9:43 am

Ze wspomnień Ziemca wynika, że to dzięki wstawiennictwu kolegów został w redakcji w 2011 roku. Należy więc zadać retoryczne pytanie: kogo Ziemiec uchronił przed zwolnieniem w 2015 roku?
Awatar użytkownika
Kropka

Re: Magda Jethon zarzuca Krzysztofowi Ziemcowi manipulację „Wiadomości” o KOD-zie. „Nie mogę uwierzyć, że firmujesz te świństwa”

Kropka Śro Lip 13, 2016 10:30 am

"Krzysztof Ziemiec nie odpowiedział na razie na naszą prośbę o komentarz do listu Jethon". Tak sobie myślę, że to najlepsza recenzja Krzysztofa Ziemca jako dziennikarza.
Awatar użytkownika
Gość

Re: Magda Jethon zarzuca Krzysztofowi Ziemcowi manipulację „Wiadomości” o KOD-zie. „Nie mogę uwierzyć, że firmujesz te świństwa”

Gość Śro Lip 13, 2016 10:34 am

W maju 2013 roku Magda Jethon wraz z ówczesnym Prezydentem Bronisławem Komorowskim i wicenaczelnym Wyborczej Jarosławem Kurskim pompowali pod Pałacem Prezydenckim akcję 'Orzeł Może' wraz z czekoladowym orłem - tego nie wspomnieli o tej obrończyni demokracji.
Awatar użytkownika
ani grosza

ani grosza Śro Lip 13, 2016 10:53 am

Firmuje, bo za to bierze od władzy pieniążki - chyba to oczywiste. Media państwowe błędnie zwane publicznymi czy narodowymi są całkowicie zbędne, bo ich jedynym celem jest lepsze samopoczucie władzy. I najgorsze w jest w tym, że wszyscy o tym wiedzą i nikt nie chce ich po prostu zlikwidować, albo przynajmniej drastycznie ograniczyć do np. jednego kanału tylko naiwnie liczy zaklinając rzeczywistość do samego końca, że się uda w efekcie wbrew jakiejkolwiek logice pozostawiając konkurencji jeszcze lepsze narzędzie do propagandy.
Awatar użytkownika
Kropka

Kropka Śro Lip 13, 2016 11:12 am

"Gość" napisał(a): W maju 2013 roku Magda Jethon wraz z ówczesnym Prezydentem Bronisławem Komorowskim i wicenaczelnym Wyborczej Jarosławem Kurskim pompowali pod Pałacem Prezydenckim akcję

Nie chcieli najwyraźniej robić jej za dużej laurki. Akcja była super, nawet jeśli to i owo nie wyszło. Pomysł był taki, że możemy się cieszyć z tego, że jesteśmy Polakami i możemy być z tego dumni. Prawica postanowiła jednak nawet to obrzydzić.
Awatar użytkownika
!

! Śro Lip 13, 2016 11:44 am

Pan Ziemiec ma zwyczaj kłamać na ekranie, a przepraszać prywatnie...Ale tym razem chyba nawet na to nie jest w stanie się zdobyć....
Awatar użytkownika
@Gość

@Gość Śro Lip 13, 2016 11:49 am

"Gość" napisał(a): W maju 2013 roku Magda Jethon wraz z ówczesnym Prezydentem Bronisławem Komorowskim i wicenaczelnym Wyborczej Jarosławem Kurskim pompowali pod Pałacem Prezydenckim akcję

A co takiego obrzydliwego było w tej akcji, że już kolejny raz znajduję ten twój komentarz przy okazji wiadomości o Magdzie Jethon? Lepiej palić samochody i wykrzykiwać nienawistne hasła?!
Większość normalnych ludzi woli czekoladę od żółci i jadu.
Awatar użytkownika
Były widz

Były widz Śro Lip 13, 2016 1:09 pm

Ja TV PiS nie oglądam i to wydaje mi się jest najlepsza forma przeciwstawienia się kłamstwu i propagandzie. Słupki oglądalności sprawią ,że nawet przymusowy abonament nie pomoże.
Awatar użytkownika
Yogidługonogi

Yogidługonogi Śro Lip 13, 2016 1:20 pm

"czytelnik" napisał(a): Ze wspomnień Ziemca wynika, że to dzięki wstawiennictwu kolegów został w redakcji w 2011 roku. Należy więc zadać retoryczne pytanie: kogo Ziemiec uchronił przed zwolnieniem w 2015 roku?

Rodzi się pytanie: jakie były przyczyny zagrożonej pozycji Ziemca w rzetelnej, uczciwej i obiektywnej TVP Juliisza Brauna?
Awatar użytkownika
Moje imię

Moje imię Śro Lip 13, 2016 1:23 pm

"Kropka" napisał(a):

Nie chcieli najwyraźniej robić jej za dużej laurki. Akcja była super, nawet jeśli to i owo nie wyszło. Pomysł był taki, że możemy się cieszyć z tego, że jesteśmy Polakami i możemy być z tego dumni. Prawica postanowiła jednak nawet to obrzydzić.

Czekoladowe orły jako symbol dumy Polaków. Cool. Proponuję do kompletu znicze z pozytywką grające Hymn Polski i gumowe miniaturki Kolumny Zygmunta.
Awatar użytkownika
Yogidługonogi

Yogidługonogi Śro Lip 13, 2016 1:27 pm

Z listu Jethon nie dowiadujemy się, ile dokładnie płaci KOD. Dlaczego? Przecież to uczciwa dziennikarka, wytykająca innym nierzetelność. Wystarczyło podać kwotę i byłoby po sprawie. Sądzę, że jest to 600 - 800 zł. No cóż, chyba przejdę się do Bufetowej z płaczem, że też chcę bronić demokracji.
A do KODu bym się nie przywiązywał, to upadający byt. Ani w nim idei, ani osobowości. A więc, drogie lemingi, bądźcie czujne, niedługo zwolni się biuro za półdarmo w Pałacu Kultury.
Awatar użytkownika
Kropka

Kropka Śro Lip 13, 2016 1:40 pm

"Moje imię" napisał(a):
"Kropka" napisał(a):

Czekoladowe orły jako symbol dumy Polaków. Cool. Proponuję do kompletu znicze z pozytywką grające Hymn Polski i gumowe miniaturki Kolumny Zygmunta.

Czekoladowy orzeł był jeden. I to nie ten orzeł stanowił o istocie całej akcji. Znicze proponujesz pewnie nie bez powodu. Dla Waszej opcji liczą się tylko groby. Dlatego chcielibyście, żeby cały naród był pogrążony w żałobie. Bo jedno powstanie przerżnęliśmy, drugie... Trzeba więc cały czas to opłakiwać. Co gumowych miniaturek Kolumny Zygmunta to mnie akurat to wisi. Paryż swoją Wieżę Eiffla robi z metalu, gumy, papieru, czekolady i nikomu to nie wadzi.
Awatar użytkownika
ana

ana Śro Lip 13, 2016 4:07 pm

Panie Ziemiec ,gdzie pana godność? Sprzedał się Pan...........
Awatar użytkownika
odpowiedź

odpowiedź Śro Lip 13, 2016 4:22 pm

"Yogidługonogi" napisał(a):
"czytelnik" napisał(a): Ze wspomnień Ziemca wynika, że to dzięki wstawiennictwu kolegów został w redakcji w 2011 roku. Należy więc zadać retoryczne pytanie: kogo Ziemiec uchronił przed zwolnieniem w 2015 roku?

Rodzi się pytanie: jakie były przyczyny zagrożonej pozycji Ziemca w rzetelnej, uczciwej i obiektywnej TVP Juliisza Brauna?

Pojawia się odpowiedź: trudno go było uznać za dobrego dziennikarza.
Awatar użytkownika
@Moje imię

@Moje imię Śro Lip 13, 2016 4:24 pm

"Moje imię" napisał(a):
"Kropka" napisał(a):

Jasne najlepiej się nadąć. Tylko, że to grozi pęknięciem. Z hukiem.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 101 gości