WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
patrycja kicia

Michał Karnowski o „Wiadomościach”: Paczuska przejęła sztandarowy program TVP w stanie katastrofalnym

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 9:01 am

Pan Redaktor bardzo ładnie pisze aczkolwiek nie jest tak do końca. Bardziej zbliżamy się do Polski niż do Europy. I tak te wiadomości wyglądają. Rozumiem że Polska to piękny kraj. Ale nie po to otwieraliśmy granice, żeby je zamykać. Zamykać się i to nie w tych europejskich tylko tych polskich i to mentalnie.
Zrealizujcie projekty i będziemy świętować.
Mnie nikt nic nie narzuca. Mam własną głowę. Więc uważajcie na tych którzy nie mają.

Wolałabym we własnym kraju czuć się bezpiecznie, a tak się nie czuję.
Awatar użytkownika
patrycja kicia

Re: Michał Karnowski o „Wiadomościach”: Paczuska przejęła sztandarowy program TVP w stanie katastrofalnym

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 9:29 am

Młodzież chce się rozwijać. Zegarek elektroniczny czy nakręcany o niczym nie przesądza. A czego ja chcę? Równości. Człowiekiem jestem a niektórzy o tym zapominają.
Dziękuję!
Awatar użytkownika
patrycja kicia

Re: Michał Karnowski o „Wiadomościach”: Paczuska przejęła sztandarowy program TVP w stanie katastrofalnym

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 9:29 am

Młodzież chce się rozwijać. Zegarek elektroniczny czy nakręcany o niczym nie przesądza. A czego ja chcę? Równości. Człowiekiem jestem a niektórzy o tym zapominają.
Dziękuję!
Awatar użytkownika
patrycja kicia

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 10:26 am

Uważasz że 500+ wyrównuje nierówności? Ja uważam że je pogłębia. Co z tym waszym węglem? Nie widziałam papierów czyli Winien Ma. Ale wynika z wiadomości PO a aktualnie PiS że są ogromnie zadłużone i uważasz że takie miliardowe zapomogi będą ciągnąć się bez końca?
Ceny poszły w górę. Więc kogo obciążyły sklepy pod tytułem "w każdym mieście i na każdej ulicy"...
Awatar użytkownika
patrycja kicia

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 10:39 am

Nie będziemy bić się o złotówkę. Niektórzy jednak cały dzień sterczą na bazarach i takimi złotówkami obracają.
Wiadomości oglądam nie tak zawsze ale nie usłyszałam że ceny poszły w górę. Dowiedziałam się w sklepie i to nie na półce tylko przy kasie. Nowy Rok tak to wytłumaczmy...Myślę że żyjecie przeszłością a może czas pomyśleć o przyszłości.
Awatar użytkownika
patrycja kicia

patrycja kicia Sob Mar 05, 2016 11:01 am

Zaznaczam nie zajmuję się tym profesjonalnie. Nie widziałam papierów. Jako obywatelka się wypowiadam więc przepraszam za błędy i pomyłki.
Kto pierwszy rzuci kamieniem? Czy to nie z Biblii? Bardzo chętnie tymi kamieniami się posługujecie. A jak Pan Redaktor smacznie śpi a na Ukrainie śpią nie tak smacznie. Czy to aby nie podlega rozliczeniu? Nie moja sprawa? Tak?
Właśnie!
A Pan Redaktor uważa że to nasza sprawa co się działo ileś lat temu?... Żaden argument..
Awatar użytkownika
Jacek Kuter

Jacek Kuter Sob Mar 05, 2016 12:16 pm

Karnosiu...lecz się, po rozumu to już nie przybędzie...
Awatar użytkownika
Ja_to_ja

Ja_to_ja Sob Mar 05, 2016 1:03 pm

Pan Karnowski to najlepszy dowód na to, że wazelina potrafi mówić.

Oddzielenie informacji od komentarza? Hahahaha :)
Awatar użytkownika
Marcin

Marcin Sob Mar 05, 2016 1:28 pm

Karnowski, tak samo zresztą jak aktualne Wiadomości, stara się zaczarować rzeczywistość. Powtarzają tylko, z pompatyczną powagą i podziwu godną determinacją, swoją "wizję". Plan bardzo, niestety, skuteczny, bo powtarzanie największego nawet kłamstwa w końcu zamienia je w "prawdę". Wiadomości się zmieniły, to prawda, ale nie na lepsze - ta zmiana to pełny zwrot. Najpierw były tubą PO a teraz są tubą PiS. Nie ma mowy o żadnym rozdzieleniu informacji od komentarza, bo już ta pierwsza jest zmanipulowana. "Dogłębna wymiana kadr" wymieniła "tabloidowych POplecznikow" na pro-PiS-owskie klakiery. Ot cała zmiana. Bynajmniej nie dobra.
Awatar użytkownika
tom

tom Sob Mar 05, 2016 1:41 pm

Pan Karnowski przy udziale innych tzw. zaprzyjaźnionych, niepokornych mediów osiągnął sukces. Udało im się wytworzyć równoległą rzeczywistość. Taki nasz polski matrix. I tym którzy w niego uwierzyli wmówiono że Polska to kraj zniewolony, wykorzystywany przez międzynarodową masonerię. Że dziennikarze którzy pracowali od lat w mediach publicznych to byli tak naprawdę chodzący na pasku polityków funkcjonariusze.
Panu Karnowskiego propaganda dzisiejszych Wiadomości może się podobać bo sam publikuje bzdury w swoim pisemku.
Ale czarowanie rzeczywistości się kiedyś skończy i trzeba będzie z tego szamba jakoś wyjść z twarzą.
Awatar użytkownika
ZSRR

ZSRR Sob Mar 05, 2016 9:01 pm

Karnowscy to kalki sowieckich propagandzistów. Przed Gorbaczowem !
Awatar użytkownika
Ella

Ella Nie Mar 06, 2016 11:36 am

Dzięki PiSowi znów czuję się młodo ! Wróciły czasu redaktora Tumanowicza i rzecznika Jerzego Urbana oraz cotygodniowych pogadanek (z trochę późniejszych czasów) Leszka Millera, który w swoich cotygodniowych programach telewizyjnych odpowiadał na listy "widzów" - nigdy nie pomijając okazji by się przejechać po opozycji.
Awatar użytkownika
solidaruch80

solidaruch80 Nie Mar 06, 2016 12:38 pm

TVP info nadal antypolskie
Awatar użytkownika
Michał

Michał Nie Mar 06, 2016 1:10 pm

A mógłby ktoś obiektywny ocenić to co się dzieje w mediach? Pan Karnowski z . to chyba nigdy nawet nie starał się słynąć.
Awatar użytkownika
YoG

YoG Nie Mar 06, 2016 3:21 pm

Z TVP to już tak będzie - Każdy ..uj na swój strój ...
Nie ma w Polsce takiego podmiotu jak - niezależne media
Kto ma coś w głowie potrafi przesiać tą propagandę przez sito partyjności ...
Proponuję śledzić karierę pana autora, zaiste niedługo pojawi się jakiś milowy skok w karierze.
pozdro
YoG
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości