WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące gospodarki

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
malvina-pe.pl

Re: Młodzi ludzie są wykorzystywani na stażach i praktykach

malvina-pe.pl Śro Sie 14, 2013 11:09 am

To niech biorą młodych na tygodniową bezpłatną praktykę. Przez 5 dni można sprawdzić, czy ktoś jest pojętny, pracowity i chętny do nauki. To i tak o wiele więcej niż godzinna rozmowa kwalifikacyjna. Zatrudniając taką osobę, firma co prawda inwestuje w jej rozwój i naukę, ale też oszczędza na pensji dla takiego pracownika. To żałosne, że ludzi po studiach z doświadczeniem nabytym dzięki różnym praktykom, "zatrudnia" się na "bezpłatny staż". Im dłużej jestem na polskim rynku pracy, tym bardziej mam stąd ochotę uciekać.
Awatar użytkownika
hedonista oswiecony

hedonista oswiecony Śro Sie 14, 2013 1:50 pm

ta ta rata, ludzie nie mają odp. wykształcenia. u mnie na stażach miałem wielu studentów i zawsze płacę i będę płacił. to naprawdę takie trudne dać mi tysiaka do ręki za miesiąc i przy okazji przekonać się czy nadają się do zadań, które im chcemy w przyszłości powierzyć? mierzi mnie ta hipokryzja
Awatar użytkownika
wykorzystany

wykorzystany Śro Sie 14, 2013 6:37 pm

Zapieprzalem na stazach jak dziki po kiljanascie godzin na dzien by pokazac sie z jak najlepszej strony a i tak mnie zwalniali. Nastepny dzien po moim stazu ta sama firma publikowala oferte tego samego stazu. O dziwo ciagle ta oferta sie pojawia regularnie.
Awatar użytkownika
mania

mania Czw Sie 15, 2013 4:01 pm

czyli nic się nie zmieniło od moich czasów. ale nie był to zupełnie stracony czas, bo przekonałam się że nie chcę pracować u kogoś. po czasie zdecydowałam się na własny biznes, wzięłam kredyt gotówkowy w getinie i zaczęłam działać.dzięki temu pracuję tak jak zawsze chciałam.
Wróć do Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości