WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
oko

Najlepsze seriale 2022

oko Wto Gru 27, 2022 5:41 pm

Nareszcie jakiś normalny ranking - z "Better call Saul" i "Białym lotosem". Recenzenci Wyborczej uznali te seriale za słabe :):):):):):)
Awatar użytkownika
Jajco

Re: Najlepsze seriale 2022 roku

Jajco Wto Gru 27, 2022 7:16 pm

"Ród smoka" rzeczywiście spoko. Serial na fajny wieczór, przy Perle i jakiejś przegryzce.
Awatar użytkownika
9ibn

9ibn Wto Gru 27, 2022 8:05 pm

"Jajco" napisał(a): "Ród smoka" rzeczywiście spoko. Serial na fajny wieczór, przy Perle i jakiejś przegryzce.

po % jakoś wchodzi, bo na trzeźwo tego oglądać się nie da, zresztą jak wszystkiego z tej neolisty noezestawienia
Awatar użytkownika
TxT

TxT Wto Gru 27, 2022 8:41 pm

Znamienne, że żadnego z tych seriali nie zobaczymy na ogólnodostępnych kanałach telewizyjnych typu TVP, Polsat, TVN czy TV Puls.

Tradycyjna telewizja celuje dziś w mało wymagającego i mało wykształconego widza (stąd królują telenowele, paradokumenty i pato-reality) i tym samym od lat systematycznie podcina gałąź na której siedzi.
Awatar użytkownika
olo

olo Wto Gru 27, 2022 9:14 pm

"TxT" napisał(a): Znamienne, że żadnego z tych seriali nie zobaczymy na ogólnodostępnych kanałach telewizyjnych typu TVP, Polsat, TVN czy TV Puls.

Tradycyjna telewizja celuje dziś w mało wymagającego i mało wykształconego widza (stąd królują telenowele, paradokumenty i pato-reality) i tym samym od lat systematycznie podcina gałąź na której siedzi.

Znamienne jak nie chce mi się czytać te twoje gadanie
Awatar użytkownika
Xyz

Xyz Wto Gru 27, 2022 9:18 pm

Po za serialami oligopolu stacji telewizyjnych (TVP, Polsat, TVN) brakuje tytułów z Viaplay i z Amazon Prime Video.
Awatar użytkownika
???

??? Wto Gru 27, 2022 9:18 pm

Nie obejrzałem ani minuty tych gniotów. Czy coś stracilem???
Awatar użytkownika
TxT

TxT Wto Gru 27, 2022 9:24 pm

"olo" napisał(a): Znamienne jak nie chce mi się czytać te twoje gadanie

Znamienne, że jak nie ma się żadnych rzeczowych kontrargumentów, to rozpoczyna się tego typu ataki personalne. Nie przypadło Ci do gustu moje zdanie, to podaj jakieś argumenty przeciwne. Na tym polega dyskusja.
Awatar użytkownika
Andyyy

Andyyy Wto Gru 27, 2022 9:46 pm

Wednesday na #10 a Severance gdzieś poza rankingiem… 😬😬😬
Awatar użytkownika
andthewinneris...

andthewinneris... Śro Gru 28, 2022 12:08 am

"Zadzwoń do Saula" daleko z przodu. Pod względem scenariusza, aktorstwa, głębi postaci (nie tylko głównych, ale też pobocznych), ten serial nie ma praktycznie rywali. Doceniam próbę HBO, niegdyś stajni arcydzieł serialowych, z "Sukcesją", ale to jednak opowiastka o odklejonych, chciwych do granic możliwości bogaczach, natomiast "Zadzwoń do..." jest o ludziach z krwi i kości, z ich często sprzecznymi wyborami i racjami. A sądziłem, że Breaking Bad jest nie do przebicia, myliłem się. Vince Gilligan przywraca nadzieję, że w tym zalewie chłamu można jeszcze trafić na coś wielkiego i nietuzinkowego.
Awatar użytkownika
lolo

lolo Śro Gru 28, 2022 1:37 pm

"9ibn" napisał(a):
"Jajco" napisał(a): "Ród smoka" rzeczywiście spoko. Serial na fajny wieczór, przy Perle i jakiejś przegryzce.

po % jakoś wchodzi, bo na trzeźwo tego oglądać się nie da, zresztą jak wszystkiego z tej neolisty noezestawienia
alkoholicy tak maja. polecam odwyk
Awatar użytkownika
heh

heh Śro Gru 28, 2022 1:39 pm

"Andyyy" napisał(a): Wednesday na #10 a Severance gdzieś poza rankingiem… 😬😬😬
mentalna nastolatka pisała, to i tak wygląda ranking
Awatar użytkownika
tak sobie czytam i nie wierzę

tak sobie czytam i nie wierzę Śro Gru 28, 2022 2:17 pm

"(...) ale jest też śledczym i jego intuicja karze mu węszyć i szukać odpowiedzi na pytania, a znowu ma ich całkiem sporo.(..)"
Może redakcja ... wyśle autora tego gniotka ortograficznego do szkoły podstawowej!!!!!
Może warto zrobić ranking językowych top wpadek redakcji?
Mam wrażenie, że autor jest tak zachwycony Krukiem, a zwłaszcza materiałami PR od producenta/stacji, że w ogóle wyłączył w korektę w komputerze, żeby nie zmienić choćby literki z press release.
Awatar użytkownika
xy

xy Śro Gru 28, 2022 2:18 pm

"heh" napisał(a):
"Andyyy" napisał(a): Wednesday na #10 a Severance gdzieś poza rankingiem… 😬😬😬
mentalna nastolatka pisała, to i tak wygląda ranking

ok boomer
Awatar użytkownika
freadis

freadis Śro Gru 28, 2022 5:26 pm

Żeby wszystkie wymienione obejrzeć, trzeba zapłacić 5 abonamentów.
Zatem dla wielu ludzi to jest ranking seriali nigdy nie obejrzanych.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości