WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
bredny

Netflix każe płacić za współdzielenie konta. Droższa subskrypcja w USA i Europie

bredny Śro Kwi 19, 2023 12:33 pm

To niech zrobią jedno konto z jednym ekranem za 20 zł
Awatar użytkownika
inlove

Re: Netflix każe płacić za udostępnianie konta. Droższa subskrypcja w USA i Europie

inlove Śro Kwi 19, 2023 3:30 pm

Wg mnie te zmiany powinny objąć tylko tych z najwyższym planem, który pozwala na oglądanie na 4 urządzeniach jednocześnie, gdzie zapewne jest najwięcej współdzieleń na kilka gospodarstw.. A już nie byłbym tak nadgorliwy dla tych ze standardowym 2 urządzenia jednocześnie.
Awatar użytkownika
Abel

Re: Netflix każe płacić za udostępnianie konta. Droższa subskrypcja w USA i Europie

Abel Śro Kwi 19, 2023 3:31 pm

Polecą im subskrybcje. Ja na bank nie będę się wtedy w to bawił i płacił 60 miesięcznie
Awatar użytkownika
Stonogens

Stonogens Śro Kwi 19, 2023 4:23 pm

"Abel" napisał(a): Polecą im subskrybcje. Ja na bank nie będę się wtedy w to bawił i płacił 60 miesięcznie

zwłaszcza, że tam od dłuższego czasu kompletnie nic nie ma
Awatar użytkownika
Jakie podwyżki ???

Jakie podwyżki ??? Śro Kwi 19, 2023 4:32 pm

"Droższa subskrypcja w USA i Europie"

Artykuł fałszywie sugeruje jakieś podwyżki abonamentu a takowych nie ma (przynajmniej dla takich, którzy użytkują serwis zgodnie z regulaminem).
Awatar użytkownika
StopPiracy

StopPiracy Śro Kwi 19, 2023 4:35 pm

"Abel" napisał(a): Polecą im subskrybcje.

Fakty przytoczone w artykule temu przeczą:
"Nasza baza subskrybentów jest obecnie większa niż przed wprowadzeniem opłaty udostępnianie konta, a wzrost wpływów przyspieszył".

Najgłośniej krzyczą osoby, które nielegalnie współdzielą konta. No cóż. Eldorado skończyło się. Nawet jeśli część krzykaczy wykruszy się, to całościowo Netflix i tak będzie do przodu.
Awatar użytkownika
Frantz

Frantz Śro Kwi 19, 2023 5:59 pm

Netflix musiałby mi placić zebym oglądał to pisanie historii na nowo po za tym tam sa starocie i głupie serialokomedie na jedno kopyto
Awatar użytkownika
hahaha

hahaha Śro Kwi 19, 2023 6:16 pm

"Abel" napisał(a): Polecą im subskrybcje. Ja na bank nie będę się wtedy w to bawił i płacił 60 miesięcznie

Zarząd ogłosił, że tam, gdzie wprowadzili ograniczenia, subskrypcje wzrosły, ale oczywiscie mozesz nie zgadzać się z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
Xyz

Xyz Śro Kwi 19, 2023 7:17 pm

Najpierw przyzwyczaili do wygodnego oglądania. Narzekacze twierdzą, że nie mają co oglądać i zrezygnują przy wyższych kosztach. Wystarczy, że powróci ich ulubiony serial z nowym sezonem. Od razu wrócą z podkulonym ogonem. Wystarczy jeden ulubiony tytuł, a na pewno taki mają regularni oglądacze.
Awatar użytkownika
Buggi

Buggi Śro Kwi 19, 2023 7:33 pm

"Xyz" napisał(a): Najpierw przyzwyczaili do wygodnego oglądania. Narzekacze twierdzą, że nie mają co oglądać i zrezygnują przy wyższych kosztach. Wystarczy, że powróci ich ulubiony serial z nowym sezonem. Od razu wrócą z podkulonym ogonem. Wystarczy jeden ulubiony tytuł, a na pewno taki mają regularni oglądacze.

Gdyby tylko istniał jakiś inny sposób obejrzenia tego nowego sezonu...
Awatar użytkownika
vod

vod Czw Kwi 20, 2023 12:31 am

Planuję w niedługim czasie przerzucić się na VoD, ale Netflix jest dla mnie zdecydowanie zbyt drogi. Jeszcze nie wiem, czy znajdę w nim coś co mnie zainteresuje, ale jeśli tak, to wykupię tylko jednorazową subskrypcję na 30 dni celem zgrania wszystkich ciekawych filmów na dysk zewnętrzny. Naturalnie mam do tego właściwy sprzęt, ale nie będę się bawił w piracenie jakby ktoś mnie podejrzewał. Polityka tej firmy od dawna bardzo mi się nie podoba i jeśli zaczną realnie utrudniać ludziom współdzielenie kont, to naprawdę wróżę im krach ilości subskrypcji, bo tylko dzięki współdzieleniu wielu ludziom do tej pory opłacało się z tego serwisu w ogóle korzystać. Osobiście nie wyobrażam sobie, bym sam musiał za ich usługę co miesiąc płacić 30-40 kilka złotych. Na kieszeń przeciętnego Polaka koszty subskrypcji Netflixa są absurdalnie wysokie.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości