WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Badań Marketingowych

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
!!!

Polacy przeciwni nowej opłacie audiowizualnej

!!! Wto Kwi 26, 2016 12:36 am

A ja chętnie zapłaciłabym te 15 zł, ale na MEDIA PUBLICZNE, a nie przypominające dziewczynę publiczną...
Awatar użytkownika
Jarek

Re: Polacy przeciwni nowej opłacie audiowizualnej

Jarek Wto Kwi 26, 2016 7:07 am

Czyli, że mamy w Polsce 60% idiotów. I pewnie też tylu nie płacących obecnie abonamentu
Awatar użytkownika
Popiol2015

Popiol2015 Wto Kwi 26, 2016 7:32 am

A mnie się ten pomysł podoba. Tylko po co z rachunkiem za prąd?
Wszystko powinno być osobno.
Awatar użytkownika
PiSdowidz.

PiSdowidz. Wto Kwi 26, 2016 7:49 am

Mamy Tv Sram. TV Rechotbublika.
Radio Mamzawsz w Ryju .
TV PiS.kto tego słucha i oglada.
Awatar użytkownika
polak

polak Wto Kwi 26, 2016 8:50 am

"Jarek" napisał(a): Czyli, że mamy w Polsce 60% idiotów. I pewnie też tylu nie płacących obecnie abonamentu
masz chyba siebie na mysli idioto
Awatar użytkownika
JD

JD Wto Kwi 26, 2016 9:22 am

Po co robić takie badania... oczywistym jest fakt że zdecydowana większość nie płaci abonamentu, więc teraz gdy już nie będzie można go uniknąć to jest marudzenie. Ja wole te 15 zł z prądem jak komunistyczny relikt z listonoszem co sprawdza czy ma telewizor, nie mówię już o radiu w samochodzie.
Awatar użytkownika
Grands

Grands Wto Kwi 26, 2016 9:37 am

Nie pozostaje nic innego, tylko zapamiętać nazwiska i przy najbliższej okazji skreślić.
Pan Czabański objawił się nowym guru od opodatkowania wszystkich (zapamiętać). Mądrali od opodatkowywania ostrzegam - powołam TEA Party.
P.S. Abonament TV płaciłem zawsze i płacę nadal. Ja się wywiązuję, a RTV???
Awatar użytkownika
Piotr

Piotr Wto Kwi 26, 2016 9:55 am

Zawsze byłem za abonamentem (który płacę) czy opłatą audiowizualną... a teraz jestem przeciw. Dlaczego? Bo miało być mniej a zapłacę więcej. Razem z partnerką mamy 4 punkty poboru prądu i zamiast 22,50 zapłacimy 60... a już w ogóle nie oglądamy tego czegoś, co kiedyś było TV publiczną a teraz jest... dobra zmiana, nie ma co.
Awatar użytkownika
andre

andre Wto Kwi 26, 2016 10:03 am

planowana opłata wbrew rozsądkowi i obiecankom wyborczym.
Zapłacę 10 ,góra 12 zł !!
Awatar użytkownika
Jan

Jan Wto Kwi 26, 2016 10:36 am

Jak chcą abonamentu niech wprowadzą dekodery jak inne telewizje satelitarne czy kablowe. W tym wydaniu to jest niewolnictwo. A oni będą rozdawać sobie nagrody, orły telekamerki, gawrony i założą na siebie lepsze opakowania i będą udawać aktorów. Prawdziwych aktorów w Polsce jest niewielu, a większość to magistry od niczego. Uboga telewizjo w Polsce odwal się od Polaków, jak do tej pory najlepiej wychodzą im telereklamośmieci - to ich wizytówka. Panie uchowaj nas od telewizji w polskim wydaniu !
Awatar użytkownika
rafi

rafi Wto Kwi 26, 2016 1:37 pm

Nie marudzić tylko płacić. I tak nic nie macie do gadania. PiS zrobi to co mu się będzie podobało, bez oglądania się na malkontentów
Awatar użytkownika
daagoo

daagoo Wto Kwi 26, 2016 3:58 pm

obecnie płacę abonament i wprost nie mogę się doczekać opłaty audiowizualnej. Zostanie mi parę grosz w kieszeni.
Awatar użytkownika
gość

gość Wto Kwi 26, 2016 5:35 pm

"rafi" napisał(a): Nie marudzić tylko płacić. I tak nic nie macie do gadania. PiS zrobi to co mu się będzie podobało, bez oglądania się na malkontentów

Zobaczymy, Nic tak nie obrzydza władzy jak nowe opłaty, podatki- niestety niechęć narasta z opóźnieniem, bo niedouczeni najpierw muszą dostać po d...ie aby zajarzyli, że wcale im się nie poprawiło.
Awatar użytkownika
Maciek

Maciek Wto Kwi 26, 2016 7:48 pm

Jestem absolutnie za. Bardzo lubię słuchać Polskiego Radia.
Awatar użytkownika
ap

ap Wto Kwi 26, 2016 9:21 pm

Nie rozumiem dlaczego ludzie są zmuszani do płacenia za MOŻLIWOŚĆ korzystania z tych mediów, kiedy nie mają nawet odbiorników w domu! Nie przekonuje mnie argument, że media są jak edukacja czy służba zdrowia i muszą być utrzymywane na tej samej zasadzie - otóż nie są! Nie potrzebujemy ich do życia i rozwoju. Takie opłaty powinny być skierowane do osób faktycznie korzystających - uważam, że sygnał powinien być kodowany i chętni powinni mieć możliwość wykupienia sobie tej usługi. W przeciwnym razie dokładamy kolejny punkt opresyjności państwa wobec obywateli.
Jeśli to przejdzie to będzie zwykła KRADZIEŻ.
Wróć do Badania Marketingowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości