WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
koniec tvp

Polsat nowym liderem w I półroczu, TVN24 najwyżej wśród kanałów tematycznych (top 150 kanałów)

koniec tvp Sob Sie 05, 2017 10:36 am

Rok do roku Jedynka straciła 26% udziałów w rynku! Żaden z dotychczasowych prezesów jeszcze tak nie zdemolował TVP. Arogancja i buta zamiast jakichkolwiek kompetencji. Podpowiadaczka z tylnego siedzenia, niestety, równie tępa.
Awatar użytkownika
Atahan1

Re: Polsat nowym liderem w I półroczu, TVN24 najwyżej wśród kanałów tematycznych (top 150 kanałów)

Atahan1 Sob Sie 05, 2017 10:50 am

Martwi mnie oglądalność Romance TV. Szkoda, że SHR spada. Kiedyś trzymało się zawsze w granicach 0,30%-0,40%. Teraz jest to 0,20%. Szkoda.
Awatar użytkownika
Brak danych osobowych

Re: Polsat nowym liderem w I półroczu, TVN24 najwyżej wśród kanałów tematycznych (top 150 kanałów)

Brak danych osobowych Sob Sie 05, 2017 10:52 am

Czekamy na komentarz niejakiego @Ała - największego i niestrudzonego specjalisty od wnikliwego analizowania słupków oglądalności różnych kanałów, bez analizowania ich poziomu merytorycznego...
Awatar użytkownika
Krycha z Korei

Krycha z Korei Sob Sie 05, 2017 10:57 am

Pozdrawiam wszystkich, tutaj dawna Krycha z Wałbrzycha!
Jak już wszyscy czytelnicy wiedzą, przeprowadziłam się do swojej prawdziwej Ojczyzny - Korei, ale z sentymentu jeszcze czasami tutaj zaglądam i interesuję się, co słychać w Polsce i polskich mediach.
Oczywiście wciąż pamiętam, czego mnie uczono na zebraniu partyjnym i chętnie rzucę tymi frazesami: wy lewacy, wy bezbożnicy, wy niepatrioci, wy gorszy sorcie, wy od Sorosa, wy od Lisa, wy z Czerskiej itp. Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam.
Pozdrawiam jeszcze raz i niech konserwatywne wartości będą was miały w swej opiece. Szczęść Boże!
Awatar użytkownika
Ała

Ała Sob Sie 05, 2017 6:52 pm

"Brak danych osobowych" napisał(a): Czekamy na komentarz niejakiego @Ała - największego i niestrudzonego specjalisty od wnikliwego analizowania słupków oglądalności różnych kanałów, bez analizowania ich poziomu merytorycznego...

Ale co mam napisać? Że TVP1 znów dała ciała? No dała. Jak od dwóch lat.
Awatar użytkownika
Zjadłem dzisiaj kilo miodu

Zjadłem dzisiaj kilo miodu Sob Sie 05, 2017 9:15 pm

"Ała" napisał(a):
Ale co mam napisać? Że TVP1 znów dała ciała? No dała. Jak od dwóch lat.

Napisz, że liczą się tylko słupki oglądalności i nic poza tym. Że nawet bardzo badziewny pod względem merytorycznym kanał telewizyjny jest dobry, jeżeli ma dużo widzów.

Przy okazji możesz też napisać, że muzyka disco polo jest najlepsza, bo ma więcej odbiorców niż klasyka, jazz, folk, chillout itd. Hahahahaha!

Lubię się pośmiać z takich ludzi. Zero refleksji na temat poziomu merytorycznego kanałów. Zauważanie tylko słupków oglądalności i wyciąganie na ich podstawie bzdurnych wniosków (wysokie słupki - dobry kanał; niskie słupki - zły kanał).
Awatar użytkownika
Marek

Marek Sob Sie 05, 2017 10:24 pm

Słupki oglądalności pokazują to, co najważniejsze - co ludzie chcą oglądać. W tym przypadku dominuje Polsat.
Awatar użytkownika
Kółko w trójkącie

Kółko w trójkącie Sob Sie 05, 2017 10:50 pm

"Marek" napisał(a): Słupki oglądalności pokazują to, co najważniejsze - co ludzie chcą oglądać.

Trudno się nie zgodzić, że słupki oglądalności pokazują preferencje ludzi. Nie zmienia to jednak faktu, że nie wszystko, co ludzie chcą oglądać, jest dobre pod względem merytorycznym, intelektualnym itp. Banał, kicz i tandeta na ogół lepiej się sprzedają od rzeczy bardziej ambitnych i wymagających...

Czy słupki są najważniejsze? Dla nadawców komercyjnych na pewno tak!
Dla telewizji publicznej - oby kiedyś (po poprawieniu ściągalności abonamentu) stały się zupełnie bez znaczenia i TVP przez 24 godziny na dobę na wszystkich swoich kanałach zaczęła nadawać wyłącznie programy misyjne (programy z założenia dla wymagającej elity, a nie dla masówki).
Awatar użytkownika
Ała

Ała Nie Sie 06, 2017 8:58 am

Mówisz o jakiś . bytach. Ludzie nie odchodzą od TVP z racji jej rzekomo wysokiego poziomu merytorycznego, lecz przez jego zauważalny brak. TVP robi disco polo dla mas, a masy i tak nie chcą oglądać.
Awatar użytkownika
Nie dla TVPiS i radia PiS

Nie dla TVPiS i radia PiS Nie Sie 06, 2017 10:24 am

"Kółko w trójkącie" napisał(a):
"Marek" napisał(a): Słupki oglądalności pokazują to, co najważniejsze - co ludzie chcą oglądać.

Trudno się nie zgodzić, że słupki oglądalności pokazują preferencje ludzi. Nie zmienia to jednak faktu, że nie wszystko, co ludzie chcą oglądać, jest dobre pod względem merytorycznym, intelektualnym itp. Banał, kicz i tandeta na ogół lepiej się sprzedają od rzeczy bardziej ambitnych i wymagających...

Czy słupki są najważniejsze? Dla nadawców komercyjnych na pewno tak!
Dla telewizji publicznej - oby kiedyś (po poprawieniu ściągalności abonamentu) stały się zupełnie bez znaczenia i TVP przez 24 godziny na dobę na wszystkich swoich kanałach zaczęła nadawać wyłącznie programy misyjne (programy z założenia dla wymagającej elity, a nie dla masówki).

Poziom merytoryczny programów TVP jest równie zły co na kanałach komercyjnych. Nikogo nie przekonasz, że jest inaczej. Kłamstwa w serwisach informacyjnych to wg ciebie prawda? Programy w których dominuje religia są wartościowe? Wymyślenie religii i modły do nieistniejącej rzeczy to największe zło jakie spotkało człowieka!
Wmawianie kłamstw przez polityków jako prawda są wartościowe? Promowanie nienawiści i szczucie do drugiego człowieka są wartościowe? Nienawiść do kobiet to wartość? Promowanie braku edukacji to wartość? Dążenie do konfliktów z sąsiadami to wartość? Masz poprzestawiane klepki w swojej głupiej, pustej i konserwatywnej głowie. No, ale PiS ceni sobie ludzi którymi może sterować, wmawiać co mają robić i myśleć. Żal.
Awatar użytkownika
Czejczej

Czejczej Nie Sie 06, 2017 10:44 am

Polsat wygrał bo miał najlepszą ramówkę. Świetne programy rozrywkowe, dużo koncertów i imprez, kabarety itp.
Awatar użytkownika
prawnik

prawnik Nie Sie 06, 2017 11:22 am

Owszem, mowicie, że programy TVP są robione pod niskie gusta, pod publikę,.
Mówicie też że programy informacyjne TVP kłamią. Że brak im poziomu.

Pomijacie istotny aspekt. To, co robi TVP, byłoby ciekawe na miarę np. 1997r. A teraz po prostu wieje NUDĄ. Nudą niemisyjną, nudą bez wartości merytorycznej. Zwyczajną nudną nudą.
Awatar użytkownika
trallalala

trallalala Nie Sie 06, 2017 12:02 pm

"koniec tvp" napisał(a): Rok do roku Jedynka straciła 26% udziałów w rynku! Żaden z dotychczasowych prezesów jeszcze tak nie zdemolował TVP. Arogancja i buta zamiast jakichkolwiek kompetencji. Podpowiadaczka z tylnego siedzenia, niestety, równie tępa.

Ja znam jeszcze dwie osoby które podpowiadają "podpowiadaczce", oprócz arogancji i buty dochodzi jeszcze tworzenie intryg.
Awatar użytkownika
Polak ze mnie niezły

Polak ze mnie niezły Nie Sie 06, 2017 12:58 pm

"Nie dla TVPiS i radia PiS " napisał(a): rogramy w których dominuje religia są wartościowe? Wymyślenie religii i modły do nieistniejącej rzeczy to największe zło jakie spotkało człowieka!

Załamuję ręce nad tym, co piszesz, ale pociesza mnie jedno: wszyscy będziemy żyli wiecznie i każdego czeka wieczne życie w takich warunkach, na jakie zasłużył. Gdy umrzemy tu na Ziemi, będziemy kontynuowali życie w raju lub w piekle (w zależności od tego, kto na co zasłużył). Pan Bóg nad wszystkimi nami czuwa i ze wszystkich dobrych uczynków lub grzechów rozliczy! Ja trafię do raju, gdzie będę miał sielankowe życie, a dokąd trafisz ty - chyba nie trudno się domyślić...

Reszty twoich wypocin nie zamierzam komentować, bo brzydzę się dyskutować z osobą, która kilka dni temu w jakimś komentarzu nazwała programy religijne badziewiem...

Ateiści to największe zło, jakie istnieje wśród ludzkości!!!! Na szczęście Pan Bóg ze wszystkiego rozliczy i wszyscy spotkają to, na co zasłużyli...
Awatar użytkownika
Collin

Collin Pon Sie 07, 2017 5:14 am

Programy polsatu są chętnie oglądane i jest to niewątpliwie zasługa dobrej ramówki, z która może konkurować jedynie TVN, lecz on niestety nie transmituje wogóle wydarzeń sportowych.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 59 gości