WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Bohdan47

Polsat wyprzedził TVP1, która zanotowała największy spadek. Udane półrocze TV4 i TVN24 (raport)

Bohdan47 Wto Lip 04, 2017 7:25 am

Ciągle czytam że oglądalność tvp 1 i tvp 2 spada i została już wyprzedzona przez a to Polsat a to przez Tvn.To tak jak z pewnym sklepem JYSK .U nich ciągle w gazetkach ogłaszają rabaty po 60-70 % a ceny się jednak nie zmieniają.
Awatar użytkownika
Władek

Re: Polsat wyprzedził TVP1, która zanotowała największy spadek. Udane półrocze TV4 i TVN24 (raport)

Władek Wto Lip 04, 2017 8:39 am

Polsat przegrał z TVN w grupie komercyjnej, to jednak sensacja.
Awatar użytkownika
F

Re: Polsat wyprzedził TVP1, która zanotowała największy spadek. Udane półrocze TV4 i TVN24 (raport)

F Wto Lip 04, 2017 10:00 am

Gdyby nie sport, to publiczna miałaby jeszcze wyraźnie niższe wskaźniki. Może pokazujcie tylko ten sport, w gruncie rzeczy nic innego już nie macie do zaproponowania. A nie, sorry. Dla zainteresowanych socjotechniką i manipulacją też przygotowaliście nie mało.
Awatar użytkownika
prawnik

prawnik Wto Lip 04, 2017 10:30 am

Co ludzie lubią oglądać:
1. Wielkie punktowe wydarzenia sportowe (konkretny mecz, konkretny turniej)
2. Wydarzenia sportowe, przy których dobrze zalega się na kanapie, zerkając czasem na telewizor (standardowe skoki narciarskie)
3. Dzienniki informacyjne; oczywiście trzyminutowe pseudodzienniki wciśnięte w środek skoków to inna kategoria, zbliżona do przerwy reklamowej;
4. Seriale oglądane od lat.
5. Dobry i znany film.
6. Teleturniej.
Awatar użytkownika
Normalny widz

Normalny widz Wto Lip 04, 2017 2:41 pm

Niestety te wyniki pokazują tylko, jaki mamy poziom społeczeństwa. Ludzie oglądają kompletne głupoty na Polsacie czy TVN-ie. Włączcie sobie na chwilkę co się tam wyprawie w godzinach popołudniowych, to się w głowie nie mieści, że tyle ludzi marnuje swoje życie na oglądanie takiej papki. TVP no cóż, stara się, ale bez pierdół pokorju TVN-u nigdy nie będzie miała większej widowni. Tylko czy na tym ma to polegać? Publiczna telewizja ma prezentować poziom, POZIOM, a nie Trudne sprawy czy tańce na żużlu...i to właśnie robi.
Awatar użytkownika
rozbawiony lemingami z PO

rozbawiony lemingami z PO Wto Lip 04, 2017 2:55 pm

"Normalny widz" napisał(a): Niestety te wyniki pokazują tylko, jaki mamy poziom społeczeństwa. Ludzie oglądają kompletne głupoty na Polsacie czy TVN-ie. Włączcie sobie na chwilkę co się tam wyprawie w godzinach popołudniowych, to się w głowie nie mieści, że tyle ludzi marnuje swoje życie na oglądanie takiej papki. TVP no cóż, stara się, ale bez pierdół pokorju TVN-u nigdy nie będzie miała większej widowni. Tylko czy na tym ma to polegać? Publiczna telewizja ma prezentować poziom, POZIOM, a nie Trudne sprawy czy tańce na żużlu...i to właśnie robi.

Pozdrawiam normalnego widza i zgadzam się z tym wpisem!
TVN i Polsat przez większą część dnia serwują totalną papkę dla... nawet nie potrafię powiedzieć, że dla ćwierćinteligentów. Żeby to coś oglądać, trzeba mieć ZERO inteligencji, a nawet mniej niż zero.

TVP rzeczywiście się stara. Oczywiście na kanałach TVP też jest trochę papki, ale cóż, jestem wyrozumiały - w końcu ściągalność abonamentu jest jaka jest i z samego abonamentu nie da się wyżyć, więc trzeba się ratować reklamami, a żeby przyciągnąć reklamodawców, trzeba przyciągnąć przed ekrany masową widownię, czyli nadać jakąś papkę. Na szczęście oferta kanałów TVP nie ogranicza się wyłącznie do papki, TVP potrafi nadać coś więcej: filmy dokumentalne, wartościową publicystykę, programy religijne, Teatr Telewizji, kulturę, edukację. Robi tyle dobrego, na ile abonament pozwala. Gdyby była lepsza ściągalność abonamentu, mogłoby być jeszcze więcej produkcji misyjnych dla intelektualnej elity, ale i tak jest nieźle. Polsat i TVN razem wzięte nie oferują nawet 10% tego, co ma do zaoferowania TVP. Dla mnie Polsat i TVN są tak idiotyczne, że się nimi brzydzę! Kanały dla lemingów i tyle.
Awatar użytkownika
@Normalny widz

@Normalny widz Wto Lip 04, 2017 2:58 pm

prosimy o przykłady, jak publiczna prezentuje poziom
Awatar użytkownika
prawnik

prawnik Wto Lip 04, 2017 5:49 pm

"Maciej konserwatywny" napisał(a): Każdy inteligentny czytelnik forum zauważył, że PiSujęteraz pod nickiem @rozbawiony lemingami z PO
Pozdrawiam Krychę z Wałbrzycha czyli...samego siebie

Ach, daj już spokój. Niech sobie pisze jak chce, byle pisał merytorycznie, bez ciągłych kalk i wklejek.
Awatar użytkownika
Karillo

Karillo Wto Lip 04, 2017 10:13 pm

Przeczytałem TVP1,która zanotowała upadek
Awatar użytkownika
oj kot pani matko kot kot

oj kot pani matko kot kot Wto Lip 04, 2017 11:57 pm

Stefan nie wie, czy silniejszy jest kac, czy poczucie winy, czy świadomość, że tego poczucia winy może nie być, czy ta, że znów go dopadnie, czy ta,że jutro z tych samych powodów będzie mieć kaca. Wie,że telefon dzwoni z redakcji.
-Stefan żyjesz? Dziś piszemy o coraz gorszej oglądalności i sluchalności pisoskich mediów.
-Jeszcze żyję, ale co to za życie sam wiesz..
-Ta...ale przetrwamy. Ty mi lepiej powiedz, czy piszemy:"największy spadek w historii", czy: "ostro w dół", a może:"największy apdek w historii", czy:"z największym spadkiem", albo:"największy spadek w historii ostro w dół".
-Gienek, pisz jak chcesz a ja napiszę jak ja uważam, będzie więcej,wiesz dzień bez takiego newsa to dzień stracony,a ileś dni nie było.
-No przecież coś musimy ustalić, anie każdy sobie,co to by było.
-Demokracja by była Gieniu he he he.
-He he he. Anarchia.
-Anakonda
-He he he Ośmiornica
-Czka
-Kto aaaaaa... he he he..
-No he,no to co robimy?
-To ja się pytam.
-Sam byś coś zrobił,a nie...czekasz i czekasz na telefon.
-Toż dzwonię.
-Pod zły adres.
-Dobra niech Izka ustali.
-A jak nie ustali?
-Każdy napisze swoje i będzie gites full majones.
-Kawior i Sowa.
-Zielona he he...
-Zielona wyspa he he he..
-Ale kiedyś temu Sienkiewiczowi nakopieę...tak dla zasady.
-Zasady he he he
-Ej nie czepiaj się ja mam zasady.
-He he he..
-Koleś...
-Morsdo ty moja...
-Klinem go klinem albo lepek pod prysznic,albo nie przyłaź do roboty,my co trzeba napiszemy.
-Ta jutro za trzeźwy będę.
-Racja,ale z drugiej strony..
-Zobaczę.
-Ty dziś w rezimowej polonii godzinny koncert z piosenkami Młynarskiego oglądamy?
-Coś ty chory?
-Dla zasady...
-He he he..
-koleś...
-Ok. ok.chcesz to oglądaj,zawyżysz im oglądalność,ale spełnisz obowiązek patriotyczny he he he.
-Dobra są gusta i guściki,ja obejrzę,ale najpierw napiszę,że nikt nie ogląda tvp.
-Oj koleźnie nudź,wystarczy dziś tylko zacytować,jutro też.NI emusisz pisać,inni to robią.
-Inni se mogą,my musimy.-Zara musimy,noa le jak chcesz.
-Dobra może masz rację.
-Stefan odłożył słuchawkę,przewrócił się na drugi bok i śnił o wkacjach, które już za tydzień przeleży na gorącej plaży z dala od tego plebsu,co będzie wyziębiać tyłki nad zimnym bałtykiem na brudnych szkłem zasypanych plażach. ratę trzeba spłacić,nie to co Gienek, za to Iza i Brunhilda w domu przy rodzinie, kierat codzienny matki polki, ale swoje napiszą za nich i za siebie... Już ich tam feminicha redakcyjna pogoni i prez maszynkę przepuści. A może i im dać parę dni spokoju, więcej sił na te brednie będą miały,a pracy nie rzucą tym bardziej. Tylko jak zaczną myśleć...za bardzo wypoczną..E...niech się tamci martwią.Stefan śpi.
śpij koteczku śpij.
Awatar użytkownika
@prawnik

@prawnik Śro Lip 05, 2017 12:15 am

Zapomniałeś o pseudowiadomościach i jak najbardziej dzienniku w nowoczesnym i zarazem starym stylu, wciśniętym o dziewiętnastej w sam środek przyjemnego wieczoru po ciężkim dniu, który ma oglądalność sto milionów. No rozumiem, że to jest zawarte w punkcie dzienniki informacyjne. Tzn.ten dziennik a nie ta oglądalność. ciekawe, czy 2 3 lata temu lubili oglądać co innego i co z tego wynika,że nie lubili,albo że lubili, poza tym oczywiście,że pis jest dziki pis jest zły ludzie so gupie i majo w d...no i wszyscy są przeciw pisowi,bo są na tyle mądrzy, by nie oglądać tvp.
Awatar użytkownika
Donald

Donald Czw Lip 06, 2017 9:33 pm

Nie dziwi mnie wcale, że Polsat ma największą widownię. Oprócz tych sztandarowych hitów jak mega hit czy reprezentacja piłkarska i siatkarska, Polsat pokazuje jeszcze masę świetnych kabaretów, fajne seriale, dobre imprezy muzyczne i przede wszystkim Wydarzenia są na poziomie. A ludzie to doceniają.
Awatar użytkownika
antycymbał

antycymbał Śro Lip 26, 2017 6:24 pm

"Bohdan47" napisał(a): Ciągle czytam że oglądalność tvp 1 i tvp 2 spada i została już wyprzedzona przez a to Polsat a to przez Tvn.To tak jak z pewnym ..........

z Adrianem ciągle PiSali że wszystko podPiSze a tu nagle trach ocenił buble tak jak reszta świata
żal czytać ludzików ryżowego prezesa PiSbeckiej szulerni którzy na dawniej publicznej antenie ocenili że Adrian przeszkadza w "reformowaniu" kraju
Awatar użytkownika
Filip paradowski

Filip paradowski Sob Lut 24, 2018 9:43 pm

Drużyna Dawida górą
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 126 gości