WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telekomunikacji

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
xxx

Pomimo kryzysu polscy operatorzy nie rezygnują z Huawei. „Nie ma twardych dowodów”

xxx Sob Gru 29, 2018 11:44 am

Dlaczego nie pokażą dowodów? Bo ich nie ma? A może Huawei nie zgodziło się szpiegować dla zachodnich wywiadów, więc wtedy taka 5G będzie bezużyteczna do podsłuchiwania nas. Dlaczego pojawiły się informacje, że największą solą w oku Huawei jest dla krajów Sojuszu Pięciorga Oczu (połączone wywiady 5 krajów). Na każdym kroku szpiegują nas kraje, procesory, systemy operacyjne, komputery, komórki, oprogramowanie, zachodnie firmy, ale to nikogo nie martwi.
Awatar użytkownika
Dżony

Re: Pomimo kryzysu polscy operatorzy nie rezygnują z Huawei. „Nie ma twardych dowodów”

Dżony Sob Gru 29, 2018 11:51 am

Ja mam telefon chiński, system amerykański, francuskiego operatora oraz rosyjską przeglądarkę, dzięki czemu wszystkie wywiady mogą mnie z łatwością infiltrować, a obdzielając po równo danymi tylu dużych graczy, utrzymuję stabilną równowagę na naszej planecie chroniąc przed konfliktem wojennym na dużą skalę.
Awatar użytkownika
gość

Re: Pomimo kryzysu polscy operatorzy nie rezygnują z Huawei. „Nie ma twardych dowodów”

gość Sob Gru 29, 2018 9:21 pm

Pojawienie się gęsto postawionych przekaźników i anten dla sieci 5G to narażanie ludzkiego zdrowia i życia na skutek olbrzymiego promieniowania. Ten aspekt jest celowo pomijany, a dotyczy w szczególności kobiet w ciąży i małych dzieci. Negowanie tego jest wyrazem ignorancji.
Awatar użytkownika
Gość X

Gość X Sob Gru 29, 2018 10:03 pm

Sam używam Huawei. Naprawdę dobry smartfon. Tak jak w reklamie pokazał Robert Lewandowski
Awatar użytkownika
usa

usa Nie Gru 30, 2018 12:54 am

to kolejny fake news wymyślony przez rząd USA po tym jak spadła sprzedaż ich rodzimego iphona
Awatar użytkownika
Piotr

Piotr Nie Gru 30, 2018 10:14 am

"Ekspert wyjaśnia, że problem z zaufaniem do sprzętu i oprogramowania pochodzącego z innego kraju rozwiązuje się udostępniając kod źródłowy do analizy."

Raczej nie do końca jest to prawda.
Dla przykładu UK w 2010 roku powołało instytucje Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC).
Jej celem jest właśnie śledzenie kodu źródłowego który ma być użyty na infrastrukturze w tym kraju.
Jednak nie ma mechanizmu zapewniającego śledzenie co się dzieje z tym kodem później.
Czyli ne ma pewności, że kod który był zanalizowany przez HCSEC jest tym kodem który posłużył do budowania binarnych paczek dla urządzeń.

Raczej sytuacja u nas wygląda tak, że jesteśmy małym niezbyt istotnym rynkiem gdzie główne nastawienie jest na koszt.
Teraz można się zastanawiać na ile Orange. T-mobile u nas jest niezależny od centrali i będzie dysponował wolną wolą.
Awatar użytkownika
Karol.

Karol. Nie Gru 30, 2018 5:16 pm

Zapewne operatorzy liczą na rabat.
Awatar użytkownika
0001

0001 Nie Gru 30, 2018 11:50 pm

Żeby zniszczyć konkurenta (np. Samsung czuje się zagrożony ekspansją Huawei), wystarczy roznieść plotkę, że "szpieguje" i... gotowe!
Ps. A uważacie że co robi Google i to 1000 razy bardziej i jakoś wszyscy są spokojni! Co więcej w takich strategicznych firmach zawsze są wtyki rządowe ... To oczywista oczywistość!
Awatar użytkownika
nic_nigdzie_nikogo

nic_nigdzie_nikogo Pon Gru 31, 2018 4:02 pm

Hmm nie wiem, co dalej z tym będze, ale nie rezygnuję ze swojego Pro 7.
Awatar użytkownika
maciek0

maciek0 Pon Gru 31, 2018 5:07 pm

Suprajz, suprajz - zbierane są dane. Co za nowość. Ja dalej będę korzystał z mojego meizu.
Awatar użytkownika
dwunasty_apostol

dwunasty_apostol Pon Gru 31, 2018 5:15 pm

Jeśli się opłaca, to telefony dalej będą sprzedawane. No i tyle z tego. Nie dziwię się, ja tam zostaję przy swoim M6s.
Awatar użytkownika
Tralalala

Tralalala Wto Sty 01, 2019 2:24 am

zwyczajnie nie mam zamiaru korzystać z sieci, które używają sprzętu tej firmy. ufam bardziej ekspertom zagranicznym niż biznesmenom lokalnym. także zapraszam do inwestowania w sieć 5G z wyposażeniem tej firmy. i potem wzięcia na siebie odpowiedzialności za tą inwestycję. bo to nie jest kochani decydenci wasze ryzyko tylko nasze. w tle być może powinno być odebranie koncesji. za głupotę.
Awatar użytkownika
golmark

golmark Czw Sty 03, 2019 3:35 pm

"gość" napisał(a): Pojawienie się gęsto postawionych przekaźników i anten dla sieci 5G to narażanie ludzkiego zdrowia i życia na skutek olbrzymiego promieniowania. Ten aspekt jest celowo pomijany, a dotyczy w szczególności kobiet w ciąży i małych dzieci. Negowanie tego jest wyrazem ignorancji.

Do you know what is 5G ?
Awatar użytkownika
hfdg

hfdg Sob Sty 05, 2019 4:15 am

A ja przypuszczałem, że tak będzie i dlatego kupiłem Samsunga. A dowody już są. Wykryto w częściach komputerowych "made in China" malutki c chip wielości łebka od szpliki, który szpieguje. Natomiast mój zakup Samsunga nic nie zmieni jeśli Huawei będzie robił 5G. Nie da się uciec przed Orwelem. Dzięki (przez) Social mediom sami się pchamy w łapy szpiegowania. Wyrażamy na wszystko zgodę bez opamiętania. Starczy.
Awatar użytkownika
Johny

Johny Sob Kwi 15, 2023 1:43 pm

oo komunista pisze sam a mówi za wszystkich "nas" idz se na ławeczke pogadaj lepiej i ode mnie wara.
Wróć do Telekomunikacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości