WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Call

„Przegląd Sportowy” dwa razy w tygodniu. „Takie ruchy będą coraz powszechniejsze"

Call Sob Paź 15, 2022 12:00 pm

A wystarczyło sprzedać kija lat temu tytuł TVP i byłoby po kłopocie, ale managery z RASP to nietęgie głowy i tego nie zrobili a teraz cięcia, cięcia, cięcia….
Awatar użytkownika
Dede

Re: „Przegląd Sportowy” dwa razy w tygodniu. „Takie ruchy będą coraz powszechniejsze"

Dede Sob Paź 15, 2022 12:58 pm

Szkoda tytułu z tak piękna i o dziwo długa jak na polskie warunki tradycją. Niestety zmierz prasy drukowanej jest chyba i tak nieunikniony, i nawet choćby treści w PS były nie wiem jak premium, ludzie po prostu dziś już inaczej konsumują media i informacje. Wszystko powoli „schodzi na psy”, raki jest współczesny świat.
Awatar użytkownika
fikster

Re: „Przegląd Sportowy” dwa razy w tygodniu. „Takie ruchy będą coraz powszechniejsze"

fikster Sob Paź 15, 2022 1:31 pm

Problem w tym, że to co dla małej redakcji jest zyskiem, dla dużej korporacji może być niewystarczające i będzie dążyć do zamknięcia.
Należałoby więc PS wydzielić i dać szansę na samodzielne funkcjonowanie w nieco zmienionym modelu.
Awatar użytkownika
NT

NT Sob Paź 15, 2022 6:04 pm

Wczesniej nie wiem, ale od 30 lat to bylo pisemko dla proatych chlopakow typu Stanowski lub meżczyzn - emerytow.
Awatar użytkownika
NT

NT Sob Paź 15, 2022 6:06 pm

*prostych
Awatar użytkownika
Xing

Xing Sob Paź 15, 2022 9:28 pm

Ta mybchiba wezmiem to
Awatar użytkownika
hahahaha

hahahaha Sob Paź 15, 2022 9:36 pm

To to się jeszcze ukazuje?
Awatar użytkownika
Gość X

Gość X Sob Paź 15, 2022 11:36 pm

Szkoda, coraz trudniej będzie trafić na Skarb Kibica.
Awatar użytkownika
Lolo

Lolo Nie Paź 16, 2022 1:52 am

Na gazetę sportową to trzeba kasy, a kasy. U nas w redakcji, która zdychała, aż zdechła, dział sportowy woził się po świecie nie wiadomo po co, bo tv szybciej podawała wiadomości niż oni. A ważniejsze działy na wszystkim oszczędzały. Mam nadzieję, że tym od sportu też się przytnie. I gdzie się bidule opalać będą jak skończę się delegacje.
Awatar użytkownika
jayjayPL

jayjayPL Nie Paź 16, 2022 7:07 am

prawda jest taka, ze poziom dziennikarstwa w PS w ostatnim dziesiecioleciu byl zenujaco słaby. Ludzie nie sa glupi i widza, ze jak za pisanie o pilce noznej wezmie sie typowy robol a nie czlowiek z pasja to taka gazeta raczej nie bedzie miala szansa na przetrwanie. Kupowalem Przeglad Sportowy w czasach szkoły sredniej i wyzszej ale ludzie kochani na dziennikarskie partactwo nie bedzie mojej zgody a sentymentalizm będę musial kierowac w strone tygodnika Pilka Nozna ktora tez nie ma lekkiego zycia na dzisiejszym rynku gazet papierowych.
Awatar użytkownika
Janusz

Janusz Nie Paź 16, 2022 11:33 am

"Gość X" napisał(a): Szkoda, coraz trudniej będzie trafić na Skarb Kibica.

Po co? Jest internet!
Awatar użytkownika
marcin_crx

marcin_crx Wto Paź 18, 2022 2:19 pm

jest internet, można przeczytać szybciej etc. Owszem, ale nic nie zastąpi zapachu świeżutkiej prasy do porannej kawy i rogala z masłem - to dlatego cały czas kupuję Przegląd i będę kupował dopóki będzie się ukazazywał (mam nadzieję, że tytułu z taką historią nikt nie pozowoli wycofać w 100%.
Awatar użytkownika
marcin_crx

marcin_crx Wto Paź 18, 2022 2:45 pm

"jayjayPL" napisał(a): prawda jest taka, ze poziom dziennikarstwa w PS w ostatnim dziesiecioleciu byl zenujaco słaby. Ludzie nie sa glupi i widza, ze jak za pisanie o pilce noznej wezmie sie typowy robol a nie czlowiek z pasja to taka gazeta raczej nie bedzie miala szansa na przetrwanie. Kupowalem Przeglad Sportowy w czasach szkoły sredniej i wyzszej ale ludzie kochani na dziennikarskie partactwo nie bedzie mojej zgody a sentymentalizm będę musial kierowac w strone tygodnika Pilka Nozna ktora tez nie ma lekkiego zycia na dzisiejszym rynku gazet papierowych.
wcale nie prawda, warto zajrzeć i poczytać artykuły chociażby Panów: Ufel, Petruczenko, Bugajski czy jeszcze niedawno Głuszniewski, czyta się to z wielką przyjemnością
Awatar użytkownika
Andre

Andre Śro Paź 19, 2022 12:31 pm

Jacy eksperci mówią? ;) Od kiedy zmiana cyklu wydawniczego i zmniejszenie nakładu w przypadku dziennika, poprawia przychody długofalowo? To może eksperci z działu księgowości, tacy sami jak ci co projektują samochody :D
Awatar użytkownika
Marek

Marek Pią Gru 16, 2022 11:52 am

"Dziś po gazetę sportową sięgają resztki e-wykluczonych czytelników.". Nie jestem e-wykluczonym czytelnikiem, po prostu wolę czytać drukowaną prasę!
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości