WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Łoren z Buffetu

Radio 7 dołączyło do multipleksu eksperymentalnego w Katowicach

Łoren z Buffetu Czw Lut 02, 2023 9:04 am

Radio z Mławy na Śląsku. Tylko po co?
Awatar użytkownika
Sylwek

Re: Radio 7 dołączyło do multipleksu eksperymentalnego w Katowicach

Sylwek Czw Lut 02, 2023 9:37 am

Może dla unikalnej oferty muzycznej. Wiadomości lokalne z Mazowsza na Śląsku są faktycznie nieporozumieniem, ale muzyka się broni.
Awatar użytkownika
KiKi

KiKi Czw Lut 02, 2023 9:40 am

Szkoda, że jedynego prezentera, który jest w tym radiu (radio z jednym prezenterem!) nie da się słuchać przez jego zarozumiałość.
Awatar użytkownika
j7nk

j7nk Czw Lut 02, 2023 10:05 am

Patrz pan, tera każdy śmondak z laptopem może mieć radio.
Awatar użytkownika
wasyl

wasyl Czw Lut 02, 2023 12:10 pm

Po to żeby była większą oferta na rynku, badziew krakowski jest tam aż tak mocno słuchany ( nie wiem skąd te badania) , są inne fajne stacje choćby CCM, RADIO BIELSKO, MUZYCZNE RADIO. Pora wpuścić większą konkurencję w polski eter.
Awatar użytkownika
Lena Bażant

Lena Bażant Czw Lut 02, 2023 12:37 pm

"wasyl" napisał(a): Po to żeby była większą oferta na rynku, badziew krakowski jest tam aż tak mocno słuchany ( nie wiem skąd te badania) , są inne fajne stacje choćby CCM, RADIO BIELSKO, MUZYCZNE RADIO. Pora wpuścić większą konkurencję w polski eter.

Pełna zgoda, ale walka przy pomocy Radia 7 z Mławy to nieporozumienie. Do radio to jakaś puszka z automatem. Kolejna stacja-widmo.
Awatar użytkownika
Sylwek

Sylwek Czw Lut 02, 2023 1:55 pm

"Lena Bażant" napisał(a): [
Pełna zgoda, ale walka przy pomocy Radia 7 z Mławy to nieporozumienie. Do radio to jakaś puszka z automatem. Kolejna stacja-widmo.

Ale dlaczego odbierasz prawo słuchania "puszki z automatem" i "radia widmo"? Jeśli ludzie tego chcą, to skąd to nieporozumienie? Masz Program Pierwszy Polskiego Radia, który nie jest "puszką z automatem" i możesz go słuchać. Też jest w DAB+.
Awatar użytkownika
Do Ciebie

Do Ciebie Czw Lut 02, 2023 3:35 pm

Ale skąd wiesz czy ludzie na Śląsku chcà Radia 7? Podważam sens tego działania, no chyba że ktoś się bawi, a na to wygląda.
Awatar użytkownika
Sylwek

Sylwek Czw Lut 02, 2023 5:48 pm

"Do Ciebie" napisał(a): Ale skąd wiesz czy ludzie na Śląsku chcà Radia 7? Podważam sens tego działania, no chyba że ktoś się bawi, a na to wygląda.

Ja tego nie wiem czy chcą. Jeśli nie chcą to przecież mają sporo innych stacji do wyboru.
Awatar użytkownika
tip

tip Czw Lut 02, 2023 8:49 pm

"Do Ciebie" napisał(a): Ale skąd wiesz czy ludzie na Śląsku chcà Radia 7? Podważam sens tego działania, no chyba że ktoś się bawi, a na to wygląda.

Myślę, że nadawca po prostu zbiera doświadczenia w emisji DAB+, robi rekonesans. Może w dalekosiężnych planach, gdy FM zostanie wyłączone, ma przejście na format bardziej ogólnokrajowy z muzyką italo disco i disco polo, a z lokalnego elementu zrezygnować, więc postanowiono już promować markę? A może po prostu mają taki kaprys na zasadzie "a nuż się uda", a miejsca w MUXach testowych są ponoć naprawdę tanie, zupełnie w zasięgu finansowym stacji radiowych, nawet tych lokalnych (info z pierwszej ręki). Ryzyko niewielkie, a można wyciągnąć dla siebie wiele wniosków na przyszłość. Taką samą strategię mają i inni lokalni nadawcy wchodzący w testowe MUXy - był tu ostatnio wywiad, chyba z nadawcą z Jeleniej Góry, który wypowiadał się właśnie w tym tonie - że na razie jest tanio, więc warto próbować, szukać wniosków na przyszłość, dopóki nie wiąże się to z ryzykiem finansowym.
Awatar użytkownika
Tomekk

Tomekk Czw Lut 02, 2023 10:23 pm

"KiKi" napisał(a): Szkoda, że jedynego prezentera, który jest w tym radiu (radio z jednym prezenterem!) nie da się słuchać przez jego zarozumiałość.

Jest jeszcze gorsza rzecz. Sprawdziłem sobie playlistę tej stacji. Niby lokalne radio z Mławy a grają tylko muzykę zagraniczną. Bez polskich utworów? Jest to ogromne nieporozumienie.
Awatar użytkownika
:)

:) Pią Lut 03, 2023 12:03 am

"Tomekk" napisał(a): Sprawdziłem sobie playlistę tej stacji. Niby lokalne radio z Mławy a grają tylko muzykę zagraniczną.

Grają dużo polskiej muzyki (szczególnie oldiesów), natomiast nie udostępniają playlisty w sieci.
Tak więc nie wiem, co sprawdziłeś, ale z całą pewnością nie było to Radio 7 z Mławy. :)
Awatar użytkownika
europolitan

europolitan Pią Lut 03, 2023 10:43 am

Ciekawe, że nikt nie uważa, że DVB-T to jest przestarzały system.
Nawet Polsat nadaje znowu w DVB-T swój mux 4 z garstką kanałów w HD.
Dużo lepszym rozwiązaniem by było nadawanie 2 razy więcej kanałów w SD i puszczenie wersji HD tych samych kanałów w HBB TV z aplikacją Polsat BOX GO.
Awatar użytkownika
KIKA

KIKA Pią Lut 03, 2023 5:42 pm

":)" napisał(a):
"Tomekk" napisał(a): Sprawdziłem sobie playlistę tej stacji. Niby lokalne radio z Mławy a grają tylko muzykę zagraniczną.

Grają dużo polskiej muzyki (szczególnie oldiesów), natomiast nie udostępniają playlisty w sieci.
Tak więc nie wiem, co sprawdziłeś, ale z całą pewnością nie było to Radio 7 z Mławy.

co ty gadasz, dużo polskiej muzyki to jest w nocy i wieczorem ale tylko disco-techno-polo o prymitywnej tresci
Awatar użytkownika
Jan

Jan Pią Lut 03, 2023 10:20 pm

Te badanie że 5 procent ma to już byście sobie odpuścili .Wszystkie nowe auta muszą mieć dab-a a nie wspomnę ile już odbiorników jest sprzedawanych na rynku wtórnym .Więc rynek odbiorników rośnie.A jak ktoś napisze że radia DAB+ są drogie to niech zobaczy po ile są radia internetowe Bo mam wrażenie że nie którzy nie rozróżnia odbiornika dab+ a odbiornika internetowego
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości