WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
wiki

Rafał Masny: na hejt można tylko przygotować odbiorców. Patostreamy? YT wyruguje je sam

wiki Sob Lut 16, 2019 7:14 am

Proszę o definicję zwrotów "hejt" oraz "mowa nienawiści".
Awatar użytkownika
Gość X

Re: Rafał Masny: na hejt można tylko przygotować odbiorców. Patostreamy? YT wyruguje je sam

Gość X Sob Lut 16, 2019 11:27 am

Mąż Magdy Masny z "Koła fortuny"?
Awatar użytkownika
Ania

Re: Rafał Masny: na hejt można tylko przygotować odbiorców. Patostreamy? YT wyruguje je sam

Ania Sob Lut 16, 2019 3:34 pm

Ja powiem tak, że według mnie sam hejt jako taki nie jest problemem lub normalnie problemem być nie powinien.
Ktoś cię na jakiś forum obraża, pomawia, opowiada na twój temat rzeczy nieprawdziwe etc., to puszczasz to mimo uszu.
Kiedy jednak ów hejt jest problemem?
Ano jeśli ludzie, którzy także to czytają, dają się zmanipulować, dają wiarę temu wszystkiemu, co ktoś wypisuje na twój temat.
To jest według mnie problem !
Jest jakieś forum, jesteś w grupie osób, normalnie sobie gadać o tym i owym, a nagle pojawia się ktoś, kto zaczyna opowiadać na twój temat nieprawdziwe rzeczy. Opowiada i robi to tak perfidnie i przemyślanie, że zasiewa u twoich znajomych ziarno wątpliwości, czy aby w tym co, ktoś wypisuje na twój temat, nie ma choćby części prawdy.
Co wtedy się dzieje?
Stajesz przed problemem, szczególnie jeśli dane forum jest w mniejszym lub większym stopniu anonimowe, nie masz ochoty podawać swoich danych lub przedstawiać jakieś dowody z życia, ale jednocześnie wiesz, że bez tego w najlepszym razie pozostaje ci wierzyć, że twoi znajomi są na tyle inteligentni, że nie kupią ot tak choćby najlepiej przeprowadzonej manipulacji.
Problem w tym, że uniknięcie tego ostatniego jest najczęściej niestety pobożnym życzeniem i potem już do końca inni będą gdzieś z tyłu głowy mieli, że to, co ktoś wypisał na twój temat nawet nie tyle, że może być prawdą, ale wystarczy, że zasiewa wątpliwość i przyczepia do ciebie jakiś brud.
Awatar użytkownika
Nick

Nick Sob Lut 16, 2019 6:31 pm

wiki, wygoogluj sobie definicje, to nie takie trudne
Awatar użytkownika
pavv

pavv Nie Lut 17, 2019 1:15 am

Niektórzy sami się tego hejtu domagają. Wiem co piszę, bowiem w latach 90-tych kabel do Internetu z kuplami przez ocean z USA ciągnąłem. Coraz częściej myślę nad tym, żeby go zwinąć.
Awatar użytkownika
hahaha

hahaha Pon Lut 18, 2019 2:25 pm

brak regulacji tego typu "problemu" to zgoda na hejt. nie zgadzam sie z p.RAfałem. to, ze problem jest trudny, nie znaczy, ze należy go ignorować i udawac, ze nie widzi/nie slucha. sa ludzie wyksztalceni/inteligentni, ktorzy sa w stanie takie informacje krytycznie ocenic, ale sa tacy, ktorzy nie potrafią (dzieci sa tego przykladem). odpowiedzialność jest na wszystkich: rodzicach, pedagogach, państwie, legislacji. nie mozna wobec hejtu przechodzic obojetnie. brak dzialania =zgoda
Awatar użytkownika
Arturro

Arturro Pon Lut 18, 2019 4:17 pm

Zamiast tworzyć wartościowe treści, można zaoferować chłam, a tym, którym się nie podoba, powiedzieć, że są hejterami.
Awatar użytkownika
Marek_B

Marek_B Wto Lut 19, 2019 1:43 pm

Pan Masny odpłynął niestety...

Regulacje dotyczące praw autorskich, patrostreamu są konieczne! Brzmi jak cenzura? A jakie to ma znaczenie? Internet nie jest tym samym medium jak na początku XXI wieku i przestał być swobodnym medium, gdzie każdy może tworzyć kontent i mówić co mu się podoba. Niestety ta opcja nie przetrwała próby czasu i wymaga regulacji.
Awatar użytkownika
Adam K

Adam K Wto Lut 19, 2019 1:47 pm

"wiki" napisał(a): Proszę o definicję zwrotów "hejt" oraz "mowa nienawiści".

polecam sprawdzić słowo netykieta. To wystarczy aby wiedzieć czego nie wolno robić w internecie. Słowo dawno zapomniane a jak bardzo potrzebne w kontekście tego co się dzieje w necie
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości