WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
P

Rafał Molenda po 12 latach odchodzi z Radia Szczecin. „Odmówiłem publikacji nierzetelnej informacji”

P Czw Cze 08, 2017 6:57 am

To samo dzieje się w innych rozgłośniach regionalnych i na głównych antenach oraz w IAR - wybieranie tematów, przemilczanie innych, "pluralizm" na zasadzie "zaprosimy gości z Gazety Polskiej i Super Expressu i TVP Info", sadzanie przed mikrofon i komputery w redakcji ludzi bez doświadczenia, przyjmowanie ich na etaty, cięcie stawek lub zdejmowanie z grafiku. Zacznijcie w końcu słuchać, żeby usłyszeć część tych problemów.
Awatar użytkownika
YKK

Re: Rafał Molenda po 12 latach odchodzi z Radia Szczecin. „Odmówiłem publikacji nierzetelnej informacji”

YKK Czw Cze 08, 2017 7:13 am

Jeszcze tylko dwa lata Panie i Panowie. Wytrzymajcie.
Awatar użytkownika
Pany

Re: Rafał Molenda po 12 latach odchodzi z Radia Szczecin. „Odmówiłem publikacji nierzetelnej informacji”

Pany Czw Cze 08, 2017 7:22 am

Radio Szczecin to teraz takie małe wiadomości ze Shrekiem i Szamanem
Awatar użytkownika
Szczecinianin

Szczecinianin Czw Cze 08, 2017 8:41 am

Szkoda że Rafał odszedł, ale w słusznej sprawie. Do Radia Szczecin trafił m.in. Semka - ten sam, który jest związany z PiS-em i Kurskim. Rudawskiego i Chacińskiego wyrzucili za to, że w zeszłym roku z Wałęsą wywiad przeprowadzili, gdzie Wałęsa zdenerwowany wyszedł ze studia - to się nie spodobało Czabańskiemu i ich wyrzucił. Ciekawe kto następny do odstrzału - Arabska-Szmajdzińska, Roszkowski, Thiele, Rokiccy?.
Awatar użytkownika
kawa

kawa Czw Cze 08, 2017 9:39 am

Brawo bohaterowie, brońcie swojego honoru w GW, TOK FM-ie,TVN-ie. Tam zakosztujecie prawdziwej tolerancji i ..
Awatar użytkownika
Arbuz

Arbuz Czw Cze 08, 2017 10:50 am

Dzięki Panie Rafale za profesjonalizm , dzięki za poprawną wymowę i akcent. Może kiedyś się jeszcze usłyszymy w prawdziwie publicznych mediach , w których na program ma wpływ słuchacz dla którego te media powinny pracować. Płaćmy abonament ale miejmy wpływ na to co się w nich dzieje. Jak się kupuje buty to się kolor i kształt wybiera osobiście. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dominik

dominik Czw Cze 08, 2017 12:37 pm

Nieskazitelny, niepokalany, nieskalany. Radio Szczecin przez 8 lat rządów PO też takie było, dlatego i ta cnota tam się chowała.
Awatar użytkownika
Benny

Benny Czw Cze 08, 2017 4:11 pm

A czy przypadkiem ta informacja, której opublikowania się sprzeciwił, się nie ukazała w dniu, kiedy pan Molenda miał dyżur? Właśnie z wypowiedzią Milczanowskiego tak jak chciał? Coś tu zgrzyta. Ale nie ma to jak przedstawić zdanie tylko jednej strony bez prostego sprawdzenia faktów.
Awatar użytkownika
Yogidługonogi

Yogidługonogi Czw Cze 08, 2017 4:19 pm

Facet skarży się na manipulację do GazoWni, która (między tysiącami innych) opublikowała hecę z wiewiórką w pniu drzewa. Jak ci ludzie rozumują? Co trzeba mieć w głowie, żeby skarżyć się na nierzetelność do najbardziej manipulatorskiego medium w Polsce?
Dziennikarze IIIRP. RIP.
Awatar użytkownika
Milosz Kopecky

Milosz Kopecky Pią Cze 09, 2017 12:39 pm

"Yogidługonogi" napisał(a): Facet skarży się na manipulację do GazoWni, która (między tysiącami innych) opublikowała hecę z wiewiórką w pniu drzewa. Jak ci ludzie rozumują? Co trzeba mieć w głowie, żeby skarżyć się na nierzetelność do najbardziej manipulatorskiego medium w Polsce?
Dziennikarze IIIRP. RIP.

Co prawda zasnąłem po pierwszym akapicie twojego bełkotu ale wiem jedno - zmień facet leki.
Awatar użytkownika
Yogidługonogi do Miłosza Glupeckyego

Yogidługonogi do Miłosza Glupeckyego Pią Cze 09, 2017 9:13 pm

Mój cały bełkot sklada się z jednego akapitu, cieszę się więc, że udało się wszystko przeczytać. A ponieważ zasnąłeś w czasie, kiedy inni z reguły są w pracy, radzę zmienić lekarza.
Awatar użytkownika
słuchacz i widz

słuchacz i widz Sob Cze 10, 2017 12:51 am

Niestety, strat w mediach publicznych nie da się odrobić. PiSowska propaganda je niszczy i tak pozostanie przez lata. Ostatnio nawet Pan Wildstein skrytykował media publiczne za propagandę, niczym z mrocznych czasów PRL-u, a wiadomo, kto to jest i jakie ma poglądy...
Awatar użytkownika
Misiek

Misiek Nie Cze 18, 2017 10:33 am

Skoro pracował 12 lat, to znaczy że wcześniej nie miał problemów z publikacjami nierzetelnych informacji, a nigdy ich nie brakowało. Reasumując - kolejny pajac udaje sprawiedliwego. I dobrze - niech oni wszyscy odejdą, PiS obsadzi media wyłącznie swoimi ludźmi, wtedy na pewno będzie lepiej. Kretyni sami się topią.
Awatar użytkownika
Elżbieta

Elżbieta Śro Lis 18, 2020 12:20 pm

Tego radia już się nie da słuchać.Pan redaktor Molenda to wysoka kultura,szacunek do pracy,szacunek do słuchaczy,można powiedzieć,że człowiek niezastąpiony.
Nie słucham już tej stacji,która promuje żałosnych prowadzących,Ich żarty nie na miejscu ,niski poziom,zero rzetelnych informacji,traktowanie swoich słuchaczy jak ludzi bezrozumnych,zastanawiam się jak taka stacja mogła tak nisko upaść.Przykre to,ale na szczęście można Was jednym ruchem wyłączyć.
Pan Rafał Molenda na pewno odnalazł swoje miejsce właściwe w życiu zawodowym.
Bardzo tego Panu życzę i serdecznie pozdrawiam.
A tak na marginesie to głos Pana czarował,taki właśnie głos radiowy.
Elżbieta ze Świnoujścia
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości