WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Analityk

Reklamodawcy chcą wydawać pieniądze w telewizji, ale widzowie nie chcą jej oglądać

Analityk Pon Paź 26, 2020 7:11 am

Najciekawszym trendem jest to, że ucieczka od dużych odbywa się w grupie starszych osób i w dodatku na wsi. Przykładem jest kanał filmowy 13 ulica gdzie ciągle przyrasta mu widownia 65+. Ok nie ma szybkiego Internetu więc nie ma Netflixa.... Nie 65 + nie jest zainteresowane Netflixem nawet kiedy ma szybki Internet. Trend bardzo dobry oby mali nadawcy potrafili z tego skorzystać.
Awatar użytkownika
Waldek

Re: Reklamodawcy chcą wydawać pieniądze w telewizji, ale widzowie nie chcą jej oglądać

Waldek Pon Paź 26, 2020 9:13 am

Są granice manipulacji a do śmieszności jeden krok. Przed chwilą W TVN 24 pokazali zdjęcia na bliskim planie idących kobiet w Nowym Dworze Gdańskim. Patetycznie prowadząca mówi ze W Nowym Dworze Gdańskim protestowalo 10 tys osob i przyłączyli sie rolnicy. I Uwaga ........ W Nowym Dworze mieszka ( sprawdziłem) 9 tys 900 osob. W materiale były pokazane 2 traktory a tych chyba jest więcej w tej miejscowości. Nie opowiadam sie po żadnej ze stron i nie chce by ten wpis był odebrany tak, ale tylko oglądając jwydalo mi sie to co mowia i pokazują mało wiarygodne. A jak poczytałem to te manipulacje wydaja mi sie błazenada, a szkoda bo dziennikarstwo to była kiedyś misja piękny zawód o dziś ... żenada.
Awatar użytkownika
Tyd

Re: Reklamodawcy chcą wydawać pieniądze w telewizji, ale widzowie nie chcą jej oglądać

Tyd Pon Paź 26, 2020 9:15 am

Już że dwa lata temu pisałam tutaj w komentarzach, że nazwa "wielka czwórka" to myślenie życzeniowe. Obserwujemy teraz coś, co w Stanach zaczęło się pewien czas temu: ludzie uciekają od TV, a wybierają VOD albo pykają na konsolach.

TVP1 wyrwała kawałki ciała TVP2 i usiłuje walczyć o oglądalność skokami. Tyle że szarpnięcia w górę nie naprawią struktury widzów, lecz raczej ją zepsują (np. msza przyciągnie więcej osób starszych, ale młodzi się jeszcze bardziej zniechęcą).

Uważam, że rozpolitykowany Kurski to naczelny destruktor oglądalności wszystkich kanałów, a glaumorowo-warszawski TVN mu tylko wtóruje. Oglądalność będzie spadać i to mimo tego, że ludzie siedzą w domach.
Awatar użytkownika
Kania

Kania Pon Paź 26, 2020 9:52 am

Czas przemyśleć poziom tego co się serwuje.
Awatar użytkownika
mike

mike Pon Paź 26, 2020 10:20 am

Te eksperci kto wiosną i w lecie siedzi przed TV rozkoszując się powtórkami? Nikt! I wiadomo o tym jest od lat, a wy eksperci rewelację z tego jakąś robicie.
Awatar użytkownika
Krakers

Krakers Pon Paź 26, 2020 10:47 am

Nie wiem kogo te firmy zatrudniają jako specjalistów od reklamy ale nachalne reklamy jakich doświadczamy oglądając tv działają jako antyreklamy. Czym częściej jestem zmuszany do oglądania tego chłamu reklamowego tym bardziej odrzuca mnie od kupna danego produktu. I co ciekawe ale nie tylko ja tak mam. Kiedy te matoły to zrozumią?
Awatar użytkownika
Jener

Jener Pon Paź 26, 2020 11:46 am

"Waldek " napisał(a): Są granice manipulacji a do śmieszności jeden krok. Przed chwilą W TVN 24 pokazali zdjęcia na bliskim planie idących kobiet w Nowym Dworze Gdańskim. Patetycznie prowadząca mówi ze W Nowym Dworze Gdańskim protestowalo 10 tys osob i przyłączyli sie rolnicy. I Uwaga ........ W Nowym Dworze mieszka ( sprawdziłem) 9 tys 900 osob. W materiale były pokazane 2 traktory a tych chyba jest więcej w tej miejscowości. Nie opowiadam sie po żadnej ze stron i nie chce by ten wpis był odebrany tak, ale tylko oglądając jwydalo mi sie to co mowia i pokazują mało wiarygodne. A jak poczytałem to te manipulacje wydaja mi sie błazenada, a szkoda bo dziennikarstwo to była kiedyś misja piękny zawód o dziś ... żenada.

No ale nie rozumiem, mimo wszystko, dlaczego w Nowym Dworze nie mogło protestować 10 tysięcy osób. Na stronie widzę k ze 10.003 )
Awatar użytkownika
Świecz..

Świecz.. Pon Paź 26, 2020 12:00 pm

Chyba Pan Jacek K. zapisze się w historii jako grabarz TVP. Brawo! Tak trzymać.
Awatar użytkownika
fakt

fakt Pon Paź 26, 2020 12:49 pm

Odpowiedz jest prosta wystraczy zobaczyć fragmenty filmu Sieć Sydneya Lumeta z 1976 roku sa z na Yoube żeby zrozumieć czym jest telewizja i komu czemu służy
Awatar użytkownika
tw lolek

tw lolek Pon Paź 26, 2020 5:31 pm

Ale za to Edward z TVN-u zawsze twierdzi, że są programowo najlepsi. On nawet paradokumenty potrafi zareklamować jako misję.
Awatar użytkownika
Run The Jewels

Run The Jewels Pon Paź 26, 2020 6:41 pm

ludzie uciekaja od tv,bo nie chac ogladac nachalnych reklam.
Gdyby one byly chociaz zrobione jakos. Te pseudo-faramceutyczne to chyba robia amatorzy za lajk zapłać.
Awatar użytkownika
m

m Wto Paź 27, 2020 12:55 am

"fakt" napisał(a): Odpowiedz jest prosta wystraczy zobaczyć fragmenty filmu Sieć Sydneya Lumeta z 1976 roku sa z na Yoube żeby zrozumieć czym jest telewizja i komu czemu służy

Prawda, świetny film, powinien być emitowany na 1 roku studiów dziennikarskich, aby nikt się nie oszukiwał, na co się pisze. Czasy inne, ale mechanizmy pokazane w tym filmie jeszcze bardziej aktualne. Obecnie przeszło to na kliki, bo TV umiera, na własną odpowiedzialność: kopią sobie dołek modelowo jak MTV, kiedy to przestano emitować muzykę i... uwaga, spadła oglądalność programu muzycznego.
Awatar użytkownika
bob_

bob_ Wto Paź 27, 2020 1:09 pm

"fakt" napisał(a): Odpowiedz jest prosta wystraczy zobaczyć fragmenty filmu Sieć Sydneya Lumeta z 1976 roku sa z na Yoube żeby zrozumieć czym jest telewizja i komu czemu służy
Film Lumeta opisuje sytuacje / klimat w telewizji w usa gdzie jak wiadomo największe sieci tv to sieci komercyjne (ABC/NBC/CBS) jest tv publiczna PBS ale nie ma takiej pozycji jak tv publiczne w europie. Dlatego tak ważne jest by tv publiczna była i była wolne od nacisków polityków.
Awatar użytkownika
fik

fik Wto Paź 27, 2020 2:57 pm

"m" napisał(a):

Prawda, świetny film, powinien być emitowany na 1 roku studiów dziennikarskich, aby nikt się nie oszukiwał, na co się pisze. Czasy inne, ale mechanizmy pokazane w tym filmie jeszcze bardziej aktualne. Obecnie przeszło to na kliki, bo TV umiera, na własną odpowiedzialność: kopią sobie dołek modelowo jak MTV, kiedy to przestano emitować muzykę i... uwaga, spadła oglądalność programu muzycznego.
Te wielkie telewizje maja tez swoich włascicieli i to są naczynia połaczone ktore kreuja rzeczwistość na zamówienie czyli konflikty wojny sprzedaz broni walki ideologiczne warto poczytać lub posłuchać prof Anthony Suttona zeby zrozumiec jak ten organizm funkcjonuje od lat kosztem społczeństwa i jednostki
Awatar użytkownika
CiekawUS

CiekawUS Nie Lis 08, 2020 3:49 am

Ale kto przy zdrowych zmysłach w ogóle planuje w dzisiejszych czasach oglądać TV i właściwie po co?
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości