WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Seattle Sound

RMF FM liderem słuchalności w największych miastach, Trójka spadła z 4. na. 8 miejsce

Seattle Sound Pią Sty 15, 2021 7:29 am

Trójka ma z pewnością zawyżoną słuchalność. Świadczy o tym mizerna kwota licytacji i dwóch licytantów na antenie. Ta stacja dogorywa.
Awatar użytkownika
analogowy

Re: RMF FM liderem słuchalności w największych miastach, Trójka spadła z 4. na. 8 miejsce

analogowy Pią Sty 15, 2021 8:31 am

To osobliwe, że RMF ma tak wyraźną przewagę w dużych ośrodkach, gdzie wybór stacji jest z reguły znacznie większy, niż na terenach wiejskich/w małych miastach. Można by sądzić, że z powodu większego wyboru udziały różnych stacji rozłożą się nieco bardziej po równo. Albo oferta RMF jest tak uniwersalna, iż przebija wszystko inne, albo też gusta słuchaczy są na tyle proste, że wystarczy im "szafa grająca" z popem i "wyślij imię". Tak czy owak, z biznesowego punktu widzenia, szefostwo RMF wie, co robi i robi to dobrze. Osobiście nie słucham i nawet nie mam w pamięci tunera, dysponując w moim mieście na FM mnóstwem dobrych stacji wąsko sformatowanych (np. rockowo, klasycznie lub oldiesowo), ale gratuluję mistrzowskiego odnalezienia się na rynku.
Awatar użytkownika
WiFi

Re: RMF FM liderem słuchalności w największych miastach, Trójka spadła z 4. na. 8 miejsce

WiFi Pią Sty 15, 2021 8:57 am

Bo te badania słuchalności są abstrackcja - ludzie nie wiedzą czego słuchają i palną od tak..
Awatar użytkownika
XYZ

XYZ Pią Sty 15, 2021 9:03 am

Wzrost Radia Maryja o 0.4 %. Szok
Awatar użytkownika
Gre

Gre Pią Sty 15, 2021 9:07 am

Trójka już nie istnieje ale miast powyżej 500 tys jest w Polsce 5, trochę bez sensu takie badania, jaka to próba?
Awatar użytkownika
Jack

Jack Pią Sty 15, 2021 9:53 am

A ja słucham Programu Radia 3 i jestem bardzo zadowolony. Ałdycje możnaby poprawić, ale muzyka jest najleprza. Konkurencja właściwie nie istnieje. Jestem osobą zamożną, wykrztałconą, z dużego miasta.
Awatar użytkownika
ma

ma Pią Sty 15, 2021 10:07 am

Muzo i tak najlepsze
Awatar użytkownika
Pipi

Pipi Pią Sty 15, 2021 10:12 am

Słucham tylko Radio Maryja, RMF FM i Trójke. Trójka, oczyszczona z lemingów jest teraz naprawdę dobra.
Awatar użytkownika
Joasia z podlasia

Joasia z podlasia Pią Sty 15, 2021 10:22 am

Słucham Trujkie. Kedyś mało rozumniałem tera to radio dla ludzi. Sama muzyka toważyszy mnie jak zamniatam ulice. To radio wymniata.
Awatar użytkownika
Stefan

Stefan Pią Sty 15, 2021 10:58 am

Efektem ubocznym niezrozumiałych, niezręcznych, nieefektywnych i niedobrych zmian w Trójce jest utrata poparcia tej części inteligencji, która przerzuciła się najprawdopodobniej na Tok FM, przyzwyczajona, że radio do nich mówi. Pani K. powinna być napiętnowana przez rządzących po wsze czasy a nie utrzymywana na stołku.
Po trzykroć źle zarządza radiem publicznym.
Awatar użytkownika
Ania

Ania Pią Sty 15, 2021 11:11 am

Ja jestem terz zamorzna i slocham Trójki.
Awatar użytkownika
Tery

Tery Pią Sty 15, 2021 11:39 am

Już "dawno" nie było badań na temat słuchalności. Na zdjęciu "jak zwykle" Trójka, na 8 czy tam 11 miejscu, ale nigdy TEN lider nie jest pokazany. Przypadek? Ależ oczywiście, że nie.
Awatar użytkownika
Bea

Bea Pią Sty 15, 2021 11:43 am

"Tery" napisał(a): Już "dawno" nie było badań na temat słuchalności. Na zdjęciu "jak zwykle" Trójka, na 8 czy tam 11 miejscu, ale nigdy TEN lider nie jest pokazany. Przypadek? Ależ oczywiście, że nie.
Może dlatego , że w PR3 zmiany są najbardziej dynamiczne?
Awatar użytkownika
calm

calm Pią Sty 15, 2021 12:24 pm

"Jack" napisał(a): A ja słucham Programu Radia 3 i jestem bardzo zadowolony. Ałdycje możnaby poprawić, ale muzyka jest najleprza. Konkurencja właściwie nie istnieje. Jestem osobą zamożną, wykrztałconą, z dużego miasta.
Panie Ciechan,nie żartuj se pan ;)))
Awatar użytkownika
funny

funny Pią Sty 15, 2021 12:26 pm

"Joasia z podlasia " napisał(a): Słucham Trujkie. Kedyś mało rozumniałem tera to radio dla ludzi. Sama muzyka toważyszy mnie jak zamniatam ulice. To radio wymniata.
haha,żartownisia z Pani ;))
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości