WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
???

RMF FM najbardziej opiniotwórczym medium 2022 roku. Rekord Wirtualnemedia.pl

??? Śro Lut 08, 2023 9:43 am

A w RMF wliczają w to obiektywnego inaczej Mazurka?
Awatar użytkownika
Hoxxa

Re: RMF FM najbardziej opiniotwórczym medium 2022 roku. Rekord Wirtualnemedia.pl

Hoxxa Śro Lut 08, 2023 9:56 am

Wiadomo, jak wyglada to cytowanie. Kto ma lepsze deale ten przoduje.
Awatar użytkownika
Pawel

Re: RMF FM najbardziej opiniotwórczym medium 2022 roku. Rekord Wirtualnemedia.pl

Pawel Śro Lut 08, 2023 10:16 am

Dla mnie opiniotwórcza jest nie w większości muzyczna RMF a typowo informacyjna PR24.
Awatar użytkownika
Alex

Alex Śro Lut 08, 2023 11:59 am

"Pawel" napisał(a): Dla mnie opiniotwórcza jest nie w większości muzyczna RMF a typowo informacyjna PR24.

Chyba radio rmf24
Awatar użytkownika
Jacek

Jacek Śro Lut 08, 2023 1:56 pm

"Pawel" napisał(a): Dla mnie opiniotwórcza jest nie w większości muzyczna RMF a typowo informacyjna PR24.

Trzon informacyjny jest ten sam. Na obu antenach prezentowane są te same "Fakty", tyle że w RMF24 tematy newsowe (mowa zwłaszcza o rozmowach z gośćmi) są rozszerzone. Brawo RMF!
Awatar użytkownika
seb

seb Śro Lut 08, 2023 10:03 pm

"Jacek" napisał(a):

Trzon informacyjny jest ten sam. Na obu antenach prezentowane są te same "Fakty", tyle że w RMF24 tematy newsowe (mowa zwłaszcza o rozmowach z gośćmi) są rozszerzone. Brawo RMF!
Co to jest RMF24 bo nie słyszałem?
Awatar użytkownika
37-latek

37-latek Śro Lut 08, 2023 10:51 pm

Ktoś chce dymisji Wielkiego Mistrza tej Loży (czytaj: dyrektora muzycznego) Adama Czerwińskiego, który zrobił z RMF-u instytut badania opinii społecznej. Ot twierdzi, że kiedy w 2001 roku RMF zaczął robi badania gustów słuchaczy, to ta rozgłośnia nigdy nie straciła lidera słuchalności.
Awatar użytkownika
basia

basia Śro Lut 08, 2023 11:38 pm

Liderem słuchalnosci przez długi okres czasu była Zetka. A jeżeli chodzi o opiniotwórczość :żółtodzioby to największa pralnia mózgu w eterze.
Awatar użytkownika
na coś się trzeba zdecydować

na coś się trzeba zdecydować Śro Lut 15, 2023 8:52 pm

Rolą mediów jest dostarczanie rzetelnych informacji, faktów. Fakt i informacja o nim powinna być rzeczywistym, prawdziwym przekazem. Polskie media najczęściej cytowały informacje RMFU i dlatego są najbardziej opiniotwórcze. Opinia to nie informacja tylko czyjeś stanowisko czy czyjś pogląd. Opinie na temat przekazywanej informacji powinien sobie wyrobić słuchacz. Zaś opiniotwórczym jest ten co ma na tyle duży autorytet, że jego opinie są szanowane i cytowane.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości