WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telekomunikacji

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
Axe

Samsung: telewizory QLED na 2019 rok

Axe Czw Lut 14, 2019 10:06 am

Między standardem standardowej tv i HD była przepaść jakościowa. Teraz oglądam HBO GO w HD, a Netflixa w 4K i ni cholery różnicy nie widzę, więc 8K i każde następne K w buty mogą sobie wetknąć
Awatar użytkownika
asensio

Re: Samsung: telewizory QLED na 2019 rok

asensio Czw Lut 14, 2019 4:10 pm

Zapowiada się kolejna ciekawa zacna seria :) 8K może mega zrewolucjonizować rynek, niedługo chyba szykuje się u mnie wymiana
Awatar użytkownika
aleksy

aleksy Nie Lut 24, 2019 10:52 pm

"asensio" napisał(a): Zapowiada się kolejna ciekawa zacna seria 8K może mega zrewolucjonizować rynek, niedługo chyba szykuje się u mnie wymiana

No właśnie chyba nie bardzo. Już przy 4K było kręcenie nosem czy to na pewno coś pożytecznego wniesie.
A druga sprawa, że wejście 4K oznaczała pozbawianie telewizorów dawniej oczywistych funkcji. Philips np. się w miarę oparł temu trendowi, ale jednak zjawisko miało miejsce wśród wszystkich producentów.
Awatar użytkownika
fiodor

fiodor Wto Lut 26, 2019 3:45 pm

Nie ukrywam, że też wolę Philipsa. Jako, że na telewizorach trochę się znam to wiem jak odróżnić pożyteczną nowość od takiej, którą wprowadzono tylko po to, aby była. No i najważniejsze - idą często własną drogą i nie oglądają się na rynek. Pierwsi na świecie wprowadzili androida do swoich telewizorów, co wcześniej było tylko obecne w chińskich telewizorach.
Wróć do Telekomunikacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości