WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
na serio dobra zmiana

Skrajnie różne oceny zmiany w przekazie „Wiadomości” TVP1 pod wodzą Marzeny Paczuskiej

na serio dobra zmiana Sob Mar 05, 2016 1:48 am

Ludziom o patriotycznych i konserwatywnych poglądach podobają się obecne Wiadomości.A jak komuś o lewicowych i komunistycznych poglądach nie odpowiadają zmiany w TVP ma inne stacje tv,które zakładali towarzysze PZPR i agenci SB.Pewna stacja już z 10 lat robi propagande Plaformie,ostatnio Nowoczesnej i nie słyszałem by lewicowcy to krytykowali.
Awatar użytkownika
hiPOkrycjusz

Re: Skrajnie różne oceny zmiany w przekazie „Wiadomości” TVP1 pod wodzą Marzeny Paczuskiej

hiPOkrycjusz Sob Mar 05, 2016 2:01 am

"Dziennik" ze stanu wojennego to było nic z tym co się działo podczas kampanii prezydenckiej i parlamentarnej w wielu mediach i może przypomne.....WTEDY NIE RZĄDZIŁ PIS.Poprzednia władza i media to był Putinland w czystej postaci.Tzn. 95% mediów kreci propagande,a te 5% to podobno dla równowagi.
Awatar użytkownika
Ja

Re: Skrajnie różne oceny zmiany w przekazie „Wiadomości” TVP1 pod wodzą Marzeny Paczuskiej

Ja Sob Mar 05, 2016 2:02 am

Wiadomości teraz są ok. Przynajmniej to jakaś odskocznia od lemingowej propagandy tefałenu
Awatar użytkownika
Dobra zmiana w TVP

Dobra zmiana w TVP Sob Mar 05, 2016 2:14 am

Przez ostatnie 4 lata za rządów PO-PSL TVP broniła przede wszystkim interesów elit "okrągłego stołu, a zwykli Polacy byli traktowanie jak ludzie gorszego sortu czyli ludzie gorszej kategorii.
Dziś TVP za prezesury pana Kurskiego jest adresowana do zwykłych Polaków. Nie podoba mi się że prezesem TVP jest polityk i mam nadzieję że w przyszłości to zmieni się.
Jakie były standardy dziennikarskie TVP za czasów rządów PO-PSL czy SLD doskonale pamiętam i mam nadzieję że historia nie powtórzy się w przyszłości.
Awatar użytkownika
Maria Fort

Maria Fort Sob Mar 05, 2016 6:19 am

Spadek oglądalności jest faktem. Nie można być ślepym. TVP staje się nudna i przeznaczona dla wyznawców. Trzymają jeszcze jakiś poziom niezmienione zespoły, szczególnie w audycjach i serialach nie związanych z polityką. Jeżeli kierunek zmian zostanie utrzymany, Telewizja Publiczna zostanie zmarginalizowana. Za rok będzie 1/2 oglądalności. To droga jednokierunkowa bez możliwości powrotu. Bardzo pouczające są przykłady Węgier, Czech czy Izraela. Nowa ekipa, jest niestety grabarzem TVP. Odbije się to czkawką przy następnych wyborach. Po co następny klon Trwam czy Republiki. Po co przekonywać przekonanych. Wielcy mistrzowie konserwatyzmu i prawicy zwracali szczególną uwagę na popularność i dotarcie do najszerszych mas. Niech dzisiejszym nie zabraknie rozumu.
Awatar użytkownika
@Mateusz

@Mateusz Sob Mar 05, 2016 8:02 am

Przykład Janiny Goss pokazuje, że oligarchia polityczna jak była tak została i tylko zady na stołkach podmieniono
Awatar użytkownika
Tirurirum

Tirurirum Sob Mar 05, 2016 9:15 am

Nawet jak spadnie ogladalnosc do miliona widzow, to wladza powie, ze to atak niesprzyjajacych im sil i ze wedlug ich badan maja ogladalnosc na poziomie 20mln(kazdego wydania). Ot przykra i szara nasza rzeczywistosc...
Awatar użytkownika
Marlena

Marlena Sob Mar 05, 2016 10:33 am

Krytykantom przypominam o istnieniu pilota. Ja go często używam, gdy przez przypadek trafię na Fakty czy TVN24. I tyle w temacie
Awatar użytkownika
stary komunista co podstawówke robił w latach 84-92

stary komunista co podstawówke robił w latach 84-92 Sob Mar 05, 2016 11:02 am

"Marlena" napisał(a): Krytykantom przypominam o istnieniu pilota. Ja go często używam, gdy przez przypadek trafię na Fakty czy TVN24. I tyle w temacie

Dlatego spadło im 470 tys. nie tylko Pani znalazła pilota. I pewnie kolejni szukają baterii do pilotów.
Awatar użytkownika
DB

DB Sob Mar 05, 2016 11:42 am

"na serio dobra zmiana" napisał(a): Ludziom o patriotycznych i konserwatywnych poglądach podobają się obecne Wiadomości.A jak komuś o lewicowych i komunistycznych poglądach nie odpowiadają zmiany w TVP ma inne stacje tv,które zakładali towarzysze PZPR i agenci SB.Pewna stacja już z 10 lat robi propagande Plaformie,ostatnio Nowoczesnej i nie słyszałem by lewicowcy to krytykowali.... Uwielbiam wypowiedzi na temat rzeczywistości XIX-wiecznej Europy- źli lewicowcy i internacjonalni komuniści kontra dobrzy patriotyczni konserwatyści.... Jak to się ma do partii Kaczyńskiego? Przecież to jest narodowa Rodzi nam się oto narodowo-populistyczny socjalizm z dyktatorskim wodzem na czele.
Awatar użytkownika
G31

G31 Sob Mar 05, 2016 11:51 am

Dawniej Oglądałem wiadomości lubiłem nawet sobie włączyć w Internecie teraz to jest jedno
wielki chłam i propaganda nic tylko polityka zasrana a po to dzienniki wymyślili żeby
pokazywać co na świecie się dzieje i normalnych polskich miastach teraz jedynie się liczą kanały informacyjne lub portale internetowe.
Awatar użytkownika
asdw

asdw Sob Mar 05, 2016 12:24 pm

Wiadomości straciły tą jakość jaką im nadał Piotr Kraśko.
Awatar użytkownika
obserwator

obserwator Sob Mar 05, 2016 1:43 pm

Jeszcze Ziemcowi podziekowac...niech dołaczy do tvnu
Awatar użytkownika
Gorky Park

Gorky Park Sob Mar 05, 2016 4:04 pm

Paczuska to prawicowa nawiedzona baba Ja chce jej zwrócić uwagę tylko na jedna rzecz. Redaktorka Paczuska pracowała spokojnie za innej władzy w TVP i nikt jej na bruk nie wyrzucał Czy Paczuska mogłaby nam powiedzieć, dlaczego inne wrogie jej ekipy politycznie ją na bruk nie wyrzucały ?
Awatar użytkownika
Wiedzma

Wiedzma Sob Mar 05, 2016 5:50 pm

Słuszna uwaga ! Paczuska nie tylko pracowała w tvp za poprzedniej władzy, ale też zachowała etat.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości