WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Emil.

Spektakle operowe i baletowe jesienią w TVP Kultura

Emil. Pon Sie 28, 2017 12:28 am

Wiecie, że TVP KULTURA od 11 kwietnia 2015 r. ma inne logo?
Awatar użytkownika
Bok

Re: Spektakle operowe i baletowe jesienią w TVP Kultura

Bok Pon Sie 28, 2017 5:18 am

I to jest prawdziwa Kultura.
Awatar użytkownika
xawery

xawery Pon Sie 28, 2017 5:30 am

Dopóty programy muzyczne (przede wszystkim: opery, koncerty) na TVP KULTURA będą nie do oglądania, dopóki kanał ten będzie miał niskiej jakości dźwięk. Kiedy doczekamy się TVP KULTURA HD?
Awatar użytkownika
Al

Al Pon Sie 28, 2017 6:37 am

Roberta Altmana? Sprawdziłem ten czwartek. Owszem film Altmana- "Gracz", ale oni ten sam film puszczają od półtora roku w kółko. Już trzy razy go widziałem (świetny film, polecam). Zainteresowałem się Altmanem i w ciągu tego czasu widziałem większość jego filmów. A TVP Kultura ciągle to samo. Założę się, że za tydzień puszczą "Gosford Park" również Altman, również stała powtórka tej stacji.
Awatar użytkownika
Baba Jaga

Baba Jaga Pon Sie 28, 2017 7:03 am

Czasy telewizorów kineskopowych już dawno minęły (nad czym osobiście ubolewam, bo były konserwatywne, wspaniałe, perfekcyjne, dopracowane, o bardzo wysokiej jakości obrazu i niepsujące się przez bardzo wiele lat). Natomiast na współczesnych płaskich telewizorach (który też - z konieczności - niestety już od kilku lat posiadam) oglądanie nędznej jakości kanałów SD to wątpliwa przyjemność dla oka. Tylko HD wygląda jako tako. TVP Kultura dużo traci bez nadawania w HD. Te wszystkie opery, balety i inne wartościowe widowiska z rozmazanym obrazem na nowych telewizorach odstraszają potencjalną widownię.
Awatar użytkownika
Maciej konserwatywny

Re: Spektakle operowe i baletowe jesienią oraz sobotni program śniadaniowy w TVP Kultura

Maciej konserwatywny Pon Sie 28, 2017 7:58 am

Zaczynam wątpić w prawdziwość powyższego wpisu Baby Jagi...

Kanały SD na współczesnych telewizorach oczywiście da się oglądać spokojnie. Wystarczy trochę dalej usiąść od ekranu. Mam współczesny LED 42-calowy i nie mam problemów z oglądaniem kanałów SD. Patrząc z odległości trzech metrów, nie mam dyskomfortu - obraz jest strawny. Z bliskiej odległości oczywiście wygląda to mniej ciekawie, ale nikt nie zmusza siadać zbyt blisko ekranu.

TVP Kultura to jest dobry kanał, elitarny i misyjny. Nie jest to kanał dla lewaków, którzy najlepiej potrafią tylko się ścigać na słupki oglądalności. Dla nich TVP Kultura to jest tragiczny kanał - już tylko dlatego, że nie jest kanałem dla mas. Taki bzdurny tok myślenia, ale lewacy właśnie taki tok myślenia niestety mają. Lewacy nie będą dla zasady oglądać Kultury, gdyż byłoby to sprzeczne z ich lewacką ideologią o słupkach oglądalności. Przecież dla lewaków to jest absolutnie niedopuszczalne oglądać coś, co nie jest masowe.
Awatar użytkownika
tss01

Re: Spektakle operowe i baletowe oraz sobotni program śniadaniowy jesienią w TVP Kultura

tss01 Pon Sie 28, 2017 11:05 am

to kanal kulturalny czy podrożniczo-koncertowy? same odgzrwane kotlety tam są kiedy zajmuje sie tym tvpis. Dobrze,że jest arte.
Awatar użytkownika
Dustman

Re: Spektakle operowe i baletowe oraz sobotni program śniadaniowy jesienią w TVP Kultura

Dustman Pon Sie 28, 2017 12:43 pm

Niesamowite, że pomimo zawirowań ten kanał wciąż trzyma bardzo wysoki poziom. Chyba najczęściej oglądana przeze mnie telewizja.
Awatar użytkownika
Babcia Mówi

Babcia Mówi Pon Sie 28, 2017 2:32 pm

Poziom to jednak ewidentnie spada. Mimo tego Kultura to i tak najlepszy do oglądania kanał w ofercie TVP.
Przykre jest to, że w TVP Kultura nie ma relacji a często nawet informacji o wydarzeniach kulturalnych w Polsce (Malta festiwal całkowicie pominięty, dwa brzegi nie omawiane itd) o zagranicznych nie wspominając (ani słowa o Documenta w Kassel i Atenach a tam przecież kuratorem był polak, prawdziwe wyróżnienie i sama wystawa prestiżowa).
Zamiast tego programy znanych i nie lubianych (tak to jest jak się robi audycje dla siebie i kolegów oraz koleżanki BS), plus dziwny pomysł na sobotnie wizytacje - KWG kulturalne wizyty gospodarskie, turniej miast i walka o złotą patelnię; know how mają w audycji Lato z Radiem.
Przynajmniej Tygodnik wraca.
Awatar użytkownika
Michał

Michał Pon Sie 28, 2017 3:55 pm

Lubię ten kanał, ale pory emisji nowych programów są nieprzystępne.
Awatar użytkownika
cicho kiciuś

cicho kiciuś Wto Sie 29, 2017 4:08 am

"Babcia Mówi " napisał(a):
Przykre jest to, że w TVP Kultura nie ma relacji a często nawet informacji o wydarzeniach kulturalnych w Polsce (Malta festiwal całkowicie pominięty, dwa brzegi nie omawiane itd) o zagranicznych nie wspominając (ani słowa o Documenta w Kassel i Atenach a tam przecież kuratorem był polak, prawdziwe wyróżnienie i sama wystawa prestiżowa).
Zamiast tego programy znanych i nie lubianych (tak to jest jak się robi audycje dla siebie i kolegów oraz koleżanki BS),

Przecież oni wszystko robią pod siebie, wystarczy spojrzeć na to grono przyjaciół od sobotniego śniadania: przyjaciel z Frondy, przyjaciel z Teologii Politycznej... A Malta to przecież ocenzurowana ze względu na Frljića, już wcześniej dwie osoby wyleciały z roboty za wspomnienie o nim. Taka to kultura w Kulturze.

plus dziwny pomysł na sobotnie wizytacje - KWG kulturalne wizyty gospodarskie, turniej miast i walka o złotą patelnię; know how mają w audycji Lato z Radiem.
Przynajmniej Tygodnik wraca.

...albo z telewizji Republika (co nawet bardziej prawdopodobne).
Awatar użytkownika
rybitwa

rybitwa Wto Sie 29, 2017 5:20 am

Same gadające głowy. Świetny pomysł na ramówkę, nie ma co.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości