WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
DAT Target Practice

Stacje Jana Jagielskiego nieprędko zaczną nadawać. "Czekamy na dokumenty"

DAT Target Practice Pią Lut 10, 2023 8:19 am

Niestety sądzę, że Pan Jan Jagielski już nie reaktywuje FAMY w Kielcach, bo po prostu chłop nie wywiązywał się poprzednio z zapisów koncesyjnych i za to prędzej czy później spotka go kara w postaci uchylenia uchwał koncesyjnych na Kielce i Kraków. Sądzę, że prędzej w Kielcach zagra AntyRadio lub Radio Złote Przeboje.
Awatar użytkownika
Predator

Re: Stacje Jana Jagielskiego nieprędko zaczną nadawać. "Czekamy na dokumenty"

Predator Pią Lut 10, 2023 8:26 am

Ja Famie w Kielcach mówię nie. Wolałbym na 90.9 Antyradio lub Rock Radio.
Awatar użytkownika
DAT Target Practice

DAT Target Practice Pią Lut 10, 2023 9:02 am

"Predator" napisał(a): Ja Famie w Kielcach mówię nie. Wolałbym na 90.9 Antyradio lub Rock Radio.
Akurat ta pierwsza stacja zgłosiła się do konkursu na tą częstotliwość i na niej pewnie zagra, jeśli KRRiT uchyli radiu FAMA uchwałę koncesyjną. Poza tym, jeśli jakiś cudem FAMA dostanie koncesję, zawsze może Pan złożyć na nich skargę do KRRiT, powołując się na monitoringi stacji radia FAMA z uzasadnienia udzielenia koncesji dla kieleckiego Radia Rekord.
Awatar użytkownika
Kielczanin

Kielczanin Pią Lut 10, 2023 9:05 am

Zastanawiam się jak Radio Fama mogło otrzymać koncesję na nadawanie na 90,9 MHz w Kielcach. W uzasadnieniu wyboru Radio Rekord na 100,8 MHz czytamy, że Fama wielokrotnie nie wypełniała zapisów koncesyjnych, została upomniana przez KRRiTV a jaj program był dodatkowo monitorowany i to jest powód wyboru Rekordu. Mija kila miesięcy i w nowym postępowaniu koncesyjnym wygrywa "najlepsza stacja" Radio Fama. Ten sam podmiot, który wcześniej był krytykowany i słusznie przegrał postępowanie.
Awatar użytkownika
Edek

Edek Pią Lut 10, 2023 9:46 am

Mam nadzieję, że KRRiT zadziała i nie będzie kolejnej dyskotekowej szafy grającej w Kielcach tylko rockowe Antyradio. Tym bardziej że pan Jagielski miał w poważaniu zapisy koncesyjne. Powinien być wybór i różnorodność. Jest już dyskotekowo - popowe Radio Rekord (na poziomie o wiele wyższym niż Fama), niech dla odmiany będzie też coś dla miłośników rocka.
Awatar użytkownika
Hubert

Hubert Pią Lut 10, 2023 10:11 am

Mogliby dać do Kielc Chillizet rock radio Antyradio radio pogoda
Awatar użytkownika
DAT Target Practice

DAT Target Practice Pią Lut 10, 2023 2:53 pm

"Kielczanin" napisał(a): Zastanawiam się jak Radio Fama mogło otrzymać koncesję na nadawanie na 90,9 MHz w Kielcach. W uzasadnieniu wyboru Radio Rekord na 100,8 MHz czytamy, że Fama wielokrotnie nie wypełniała zapisów koncesyjnych, została upomniana przez KRRiTV a jaj program był dodatkowo monitorowany i to jest powód wyboru Rekordu. Mija kila miesięcy i w nowym postępowaniu koncesyjnym wygrywa "najlepsza stacja" Radio Fama. Ten sam podmiot, który wcześniej był krytykowany i słusznie przegrał postępowanie.
Ja też nie wiem, jak to się stało - obstawiam, że Pan Jan Jagielski wręczył członkom poprzedniego składu KRRiT porządne łapówki i nie mam co do tego żadnych wątpliwości, jak u Pana Edka, że w Kielcach powinno zagrać AntyRadio. Jak Świrski jednak przydzieli koncesje radiu FAMA, składajcie skargi do KRRiT i powołajcie się na uzasadnienie przydzielenia koncesji Radiu Rekord Kielce. Jeśli koncesja trafi w ręce FAMY, to właśnie tak zrobię i napiszę do nich skargę.
Awatar użytkownika
Sebastian

Sebastian Pią Lut 10, 2023 3:40 pm

Już lepiej w Kielcach niech zagra Antyradio lub Radio Pogoda. Te radio Fama to prędko nie zagra.
Awatar użytkownika
Staszek

Staszek Sob Lut 11, 2023 7:49 am

Jagielski będzie uczył jak robić radio. Dobre żarty! Przecież on sam nie potrafi zrobić dobrego produktu - poczynając na antenie a na stronie kończąc. A chcę młodzież pouczać...
Awatar użytkownika
lolik

lolik Sob Lut 11, 2023 10:56 am

Nie pojmuje jak można ogłaszać konkurs na częstotliwość, która wymaga międzynarodowej koordynacji i to jeszcze dla Kielc, które są niemal w środku Polski?
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Sob Lut 11, 2023 12:45 pm

"DAT Target Practice" napisał(a): obstawiam, że Pan Jan Jagielski wręczył członkom poprzedniego składu KRRiT porządne łapówki i nie mam co do tego żadnych wątpliwości

Pan Jagielski zagrał w grę, której reguły ustala KRRiT i zgłosił się jako kandydat do nadawania w DAB+. Eurozet wolę może miało, ale nie wiedziało już, że trzeba dotrzymać terminu składania wniosku. Z tym się Eurozet naprawdę ośmieszyło. Jeden z największych graczy nie potrafi złożyć wniosek na czas?
"Hubert " napisał(a): Mogliby dać do Kielc Chillizet rock radio Antyradio radio pogoda

Eurozet nie jest w stanie składać wnioski na czas. Jest to mało wiarygodne, że będzie w stanie uruchomić stację na czas. Chillizet i Antyradio mogłyby być już dostępne w całej Polsce w DAB+. Ale Eurozet przez lata blokował rozwój swoje stacji i nie chce być dostępny na większym obszarze Polski.
"lolik" napisał(a): Nie pojmuje jak można ogłaszać konkurs na częstotliwość, która wymaga międzynarodowej koordynacji i to jeszcze dla Kielc, które są niemal w środku Polski?

No właśnie, nie pojmujesz. Tyle lat kształcenia w szkołach a z tego nic nie pozostało.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Sob Lut 11, 2023 12:51 pm

"DAT Target Practice" napisał(a): Jeśli koncesja trafi w ręce FAMY, to właśnie tak zrobię i napiszę do nich skargę.
PiS buduje nowe elity i do tego celu wpierw niszczy się mienie ludzi, zagraża ich bytowi, aby dać im nową szansę na warunkach, że będą wdzięczni za nową szansę np. w postaci nowej koncesji.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości