WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Nic nie zrobi

Szef marketingu PZU zaczął nadzorować Sigma Bis

Nic nie zrobi Wto Mar 28, 2023 7:35 am

To malo kumaty gosc. Nic nie zrobi. Gdzie pracowal namieszal i go zwalniano. Dyzma.
Awatar użytkownika
.

Re: Szef marketingu PZU zaczął nadzorować Sigma Bis

. Wto Mar 28, 2023 8:24 am

Partyjna ciepła nora.
Awatar użytkownika
Były prezes

Były prezes Wto Mar 28, 2023 8:57 am

Rada niekompetencji.
Awatar użytkownika
Lnq

Lnq Wto Mar 28, 2023 12:18 pm

Bardzo mi się podoba, że PiS dotrzymuje obietnic wyborczych. Mieli słuchać Polaków - słuchają na potęgę, jak żaden inny rząd. Jak widać program "Rodzina na swoim" też im się udaje realizować i to na ogromną skalę.
Awatar użytkownika
Mam Cie na oku

Mam Cie na oku Wto Mar 28, 2023 12:28 pm

AA długo szukała kogoś kto będzie na odpowiednim poziomie intelektualnym
Awatar użytkownika
gałgany

gałgany Wto Mar 28, 2023 1:22 pm

... jak zawsze niedoinformowane.

PZU to współwłaściciel Sigmy, także ziobro zdziwienia że mają swoich ludzi w nadzorze. Pytanie czy z wynagrodzeniem? W finansach jest przyjęta praktyka, że delegowanie do nadzoru spółek zależnych jest bez wynagrodzenia dodatkowego, więc to tylko więcej pracy. Struktury też nie znacie organizacyjnej, ale po co w ogóle się kłopotać? Ktoś dostanie łatkę za darmo chociaż jest od brudnej rynkowej roboty za nominantów.

Nie wspomnę o rażących literówkach.
Awatar użytkownika
Z branży

Z branży Wto Mar 28, 2023 2:59 pm

"gałgany" napisał(a): ... jak zawsze niedoinformowane.

PZU to współwłaściciel Sigmy, także ziobro zdziwienia że mają swoich ludzi w nadzorze. Pytanie czy z wynagrodzeniem? W finansach jest przyjęta praktyka, że delegowanie do nadzoru spółek zależnych jest bez wynagrodzenia dodatkowego, więc to tylko więcej pracy. Struktury też nie znacie organizacyjnej, ale po co w ogóle się kłopotać? Ktoś dostanie łatkę za darmo chociaż jest od brudnej rynkowej roboty za nominantów.

Nie wspomnę o rażących literówkach.

Jak można nadzorować spółkę, która kupuje Ci media? Bo wiesz... mówimy o szefie marketingu, który zleca Sigmie kampanie, a zarazem jest w jej nadzorze. Jak dla mnie jest tu gdzieś konflikt interesów...
Awatar użytkownika
Maria

Maria Wto Mar 28, 2023 3:35 pm

"Z branży" napisał(a): Jak można nadzorować spółkę, która kupuje Ci media? Bo wiesz... mówimy o szefie marketingu, który zleca Sigmie kampanie, a zarazem jest w jej nadzorze. Jak dla mnie jest tu gdzieś konflikt interesów...

I niby gdzie ten konflikt interesów? Elaboruj!
Awatar użytkownika
Anonim

Anonim Wto Mar 28, 2023 3:40 pm

A Ty? Jak bardzo jesteś kumaty? Internetowy anonimowy hejterku?
Awatar użytkownika
Z branży

Z branży Wto Mar 28, 2023 4:03 pm

I niby gdzie ten konflikt interesów? Elaboruj!

A proszę bardzo. W ten sposób, że decyzje dyrektora marketingu PZU wpływają bezpośrednio na wyniki Sigmy, której działania przekładają się na realizację celów, które dyrektor marketingu PZU powinien mieć w swoich KPIach. Czy to jest zdrowe dla organizacji? Zgadza się, że jak firma X jest właścicielem firmy Y, to osoby z firmy X powinny kontrolować działalność firmy Y. Z tym, że niech kontrolują to osoby z firmy X, których działalność bezpośrednio nie przekłada się na firmę Y. A jeżeli potrzeba kontroli merytorycznej - proszę bardzo można poszerzyć skład rady i wziąć kogoś z rynku niezwiązanego z firmą X. Myślę, że w Grupie PZU, które pewnie ma z 500 managerów jest ktoś inny, kto mógłby nadzorować Sigmę 😊
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości