WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Seba

Re: Szerszy zasięg MUX-6 i zmiana numeracji stacji TVP w naziemnej telewizji cyfrowej

Seba Czw Lut 02, 2023 7:46 am

TVP World czyli więcej osób to tworzy niż ogląda.
Awatar użytkownika
Kto

Re: Szerszy zasięg MUX-6 i zmiana numeracji stacji TVP w naziemnej telewizji cyfrowej

Kto Czw Lut 02, 2023 8:21 am

TVP
Nie oglądam błoto jajka
Wiadomości propaganda
Kłamanie i udawanie
Naszych pieniędzy
Holecka smarowanie
Wszystko Flaszki olejem
Sławomir Kajrą niedziele
Adamczyk Ogórkiem kłamstwa
Blokuj TVP cwaniactwa
Awatar użytkownika
Maniek

Maniek Czw Lut 02, 2023 8:32 am

U nasz pod Warszawo TVP Info leci na 29 kanale
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Czw Lut 02, 2023 1:25 pm

Wkurzają mnie te zmiany. W moim telewizorze nie mogę sobie sam poustawiać kolejności kanałów bez założenia Ulubionych, więc każda taka zmiana powoduje automatyczne "wyrzucenie" zmienianych kanałów z Ulubionych. Muszę wtedy wchodzić w listę kanałów, ręcznie przywracać je do Ulubionych i potem jeszcze raz je spozycjonować w Ulubionych. Masakra.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Czw Lut 02, 2023 1:31 pm

Te ciągłe zmiany w naziemnej telewizji cyfrowej mogą spowodować, że ludzie odwrócą się od tej technologii. Zwłaszcza ludzie starsi i gorzej sytuowani finansowo, dla których naziemna telewizja cyfrowa miała być remedium na drogie abonamenty kablowe, platformiane i światłowodowe. Niektórzy już nie ogarniają ciągłych zmian w numeracji, zawartości multipleksów, itp. To mit, że te zmiany automatycznie aktualizują listę kanałów - aktualizowane kanały często właśnie znikają. Patrz mój komentarz powyżej.
Awatar użytkownika
szymek

szymek Czw Lut 02, 2023 2:02 pm

"miś społeczny" napisał(a): Te ciągłe zmiany w naziemnej telewizji cyfrowej mogą spowodować, że ludzie odwrócą się od tej technologii.
Ale nie będa placić za 200 kanałów w kablówce/platformie satelitarnej gdzioe 95 % kanałow nadaje reklamy non stop. jak w telezakupach.
Awatar użytkownika
Groszek

Groszek Czw Lut 02, 2023 8:01 pm

Wyłączyć Polsat i TVP kłamstwami
Awatar użytkownika
Rumburak

Rumburak Czw Lut 02, 2023 11:57 pm

"miś społeczny" napisał(a): Wkurzają mnie te zmiany. W moim telewizorze nie mogę sobie sam poustawiać kolejności kanałów bez założenia Ulubionych, więc każda taka zmiana powoduje automatyczne "wyrzucenie" zmienianych kanałów z Ulubionych. Muszę wtedy wchodzić w listę kanałów, ręcznie przywracać je do Ulubionych i potem jeszcze raz je spozycjonować w Ulubionych. Masakra.

Wyłącz sortowanie LCN.
Awatar użytkownika
widz

widz Pią Lut 03, 2023 2:00 am

Która to już zmiana w przeciągu tygodnia? Dopiero co była aktualizacja numeracji kanałów, wskoczył Belsat TV, i znowu inne numerki.
Awatar użytkownika
Ewka

Ewka Pią Lut 03, 2023 2:32 am

Moja 90 letnia babcia będzie zachwycona zmianą
Awatar użytkownika
Sps

Sps Sob Lut 11, 2023 11:57 pm

Od tego jesteś, żeby babci pomóc
Awatar użytkownika
Rowernik

Rowernik Pon Lut 13, 2023 9:09 pm

Od kiedy weszła ta reforma do mojego miasta, Świnoujścia, pożegnałem się z około 14 kanałami, mimo że kupiłem dekoder. Antena, dobra, skuteczna dotąd nawet dla nadajnika położonego niemal 20 km od miasta dziś odbiera świetnie niemieckie kanały z zagranicy, mimo że nadajniki są daleko, a fatalnie polski sygnał. Gdyby nie jeszcze nadawanie w starym systemie części ksnałów, nie misłbym nic oprócz niemieckich kanałów dvbt2 i tych polskich dvbt1, czyli Metro, Wp, Zoom, Nowa, Tvp1,Tvp2, Tvp3, Tvp Historia, Tvp Sport, Tvp Info. Niedawno wycofano na dvbt2 likwidując nadawanie w dvbt1 moją ulubioną Tvp Kultura.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości