WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące gospodarki

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
alan

Unilever planuje wycofać marki bez określonego celu i dodatkowych wartości dla konsumentów

alan Wto Lip 09, 2019 9:18 am

Czy ten człowiek jest z kosmosu? Korpo bzdury ...
Awatar użytkownika
somacz

Re: Unilever planuje wycofać marki bez określonego celu i dodatkowych wartości dla konsumentów

somacz Wto Lip 09, 2019 10:12 am

A ja, gupek, kupuję mydło tylko po to żeby się umyć. Z takimi prymitywami jak ja świat na pewno zginie :-D
Awatar użytkownika
Ola

Re: Unilever planuje wycofać marki bez określonego celu i dodatkowych wartości dla konsumentów

Ola Wto Lip 09, 2019 10:35 am

To jest mega-ważna deklaracja. Cokolwiek byśmy o tym nie myśleli, to marketing idzie w tę stronę. Pytanie na ile ludzie będą chcieli każdorazowo przykładać swój światopogląd do prozaicznych czynności typu zakup chusteczek higienicznych.
Awatar użytkownika
insekT

insekT Wto Lip 09, 2019 12:57 pm

ALan----->dosłownie to samo sobie pomyślałem czytając ten teks
Awatar użytkownika
Anna

Anna Wto Lip 09, 2019 3:15 pm

Kocopoły!!!

Produkt służy do określonego celu - prania, mycia, jedzenia etc.
Wszystko inne jest działaniem służącym wyłącznie podniesieniu sprzedaży i maksymalizacji zysku.
Niezależnie od tego, ilu i jakich słów marketingowcy użyją do opisu.
Awatar użytkownika
a

a Wto Lip 09, 2019 6:32 pm

"Anna" napisał(a): Kocopoły!!!

Produkt służy do określonego celu - prania, mycia, jedzenia etc.
Wszystko inne jest działaniem służącym wyłącznie podniesieniu sprzedaży i maksymalizacji zysku.
Niezależnie od tego, ilu i jakich słów marketingowcy użyją do opisu.

i właśnie dzięki temu sprzedaż im spadnie, a że im spadnie to na rynku zrobi się więcej miejsca dla normalnych firm, które zaoferują ludziom dobre kosmetyki i tylko kosmetyki, dobry proszek do prania i tylko proszek itp itd.
Awatar użytkownika
heheszki

heheszki Wto Lip 09, 2019 6:35 pm

hahaha, przykład volvo jest wzorowy. volvo nie jest juz volvo, ale ciepłemu pączusiowi już to widać umknęło. Jednak nie wszystko tak dobrze szło volvo, że musieli się sprzedać albo zbankrutować.
Awatar użytkownika
Kiket

Kiket Sob Lip 13, 2019 9:49 am

Kadra zarządzająca w korpo jest newiarygodnie mocno oderwana od życia. Mój CEO (Holender) ostatnio powiedział, że bezdomni mogliby spać w samochodach, po czym dodał, że spał kiedyś po imprezie w swoim Range Roverze i było zabawnie.
Awatar użytkownika
Ktostam

Ktostam Sob Lip 13, 2019 10:18 am

Ciekawe czy w tym badaniu najpierw zapytaja tych konsumentow czy wogole oni chca aby marka byla celowa (Robila cos wiecej)? Bo mnie sie wydaje ze ludzie to chca aby proszek przede wszystkim pral, szampon myl wlosy a nie sprzedawal ideologie. No chybaze unilever zmienia target grupy i schodzi z mass marketu...
Awatar użytkownika
Kochamdove

Kochamdove Sob Lip 13, 2019 10:23 am

Dove marka celowa-niezle mnie to rozbawilo!
Jedna z najgorszych komunikacji prowadzona w ostatnich latach. Dove nie robi nic celowego! Jedzie na opinii zbudowanej lata temu (jestes/jestesmy piekne Twoje piekno). Niedosc ze ta komunikacja dzis jest po prostu nieaktualna to unilever wogole jej nie wspiera. Czasy sie zmienily a oni są 5-6 lat do tylu. Masakra. Przepraszam: dove zrobilo ostatnio program dla szkol dove self costam. Z Rotkiel. Fajne. Ale to stanowczo za malo. Program malo promowany slabo widoczny. Wyglada tak jakby global chcial a polacy robili go na sile
Awatar użytkownika
Adam

Adam Sob Lip 13, 2019 11:33 am

Powiedział co wiedział, a prawda jest taka, że obetną marki wspomagajace albo budżetowe i zasila one marki najsilniejsze. Nic po za tym.
Awatar użytkownika
Gadulski

Gadulski Sob Lip 13, 2019 11:55 am

Persil nie jest Henkla?
Awatar użytkownika
asiaaa

asiaaa Sob Lip 13, 2019 12:46 pm

Wirtualnemedia myślcie co piszecie. Persil nalezy do henkel-a i nie jest własnością koncernu uniliver.
Awatar użytkownika
Spiskowiec

Spiskowiec Sob Lip 13, 2019 3:23 pm

Bardzo szlachetne ale chodzi raczej o wojnę ekonomiczną z Chinami, skupiającymi największy przemysł chemiczny na Ziemi
Awatar użytkownika
patryk

patryk Sob Lip 13, 2019 7:11 pm

Przeczytałem. Ktoś to przełoży na nasze?
Wróć do Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość