WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
molo

UOKiK ukarał Cyfrowy Polsat za ukrycie niemieckich stacji transmitujących Euro 2016

molo Pią Sty 03, 2020 12:06 pm

A na Polsat-Play programy opóżnione o 10 minut z powodu natłoku reklam.Tego nikt nie widzi?
Awatar użytkownika
AW

Re: UOKiK ukarał Cyfrowy Polsat za ukrycie niemieckich stacji transmitujących Euro 2016

AW Pią Sty 03, 2020 3:38 pm

"molo" napisał(a): A na Polsat-Play programy opóżnione o 10 minut z powodu natłoku reklam.Tego nikt nie widzi?
Bo KRRiT ma kontrolę punktualności emisji w d*ie!
Awatar użytkownika
kolis

Re: UOKiK ukarał Cyfrowy Polsat za ukrycie niemieckich stacji transmitujących Euro 2016

kolis Pią Sty 03, 2020 4:24 pm

Skoro mieli prawa na wyłączność, to zrobili zgodnie z prawem. Natomiast operatorzy, którzy nie ukryli tych stacji łamali ustawę o prawie autorskim.
Awatar użytkownika
Qwertyk

Qwertyk Pią Sty 03, 2020 5:09 pm

I tak im darują.
Zaraz po odwołaniu się od sentencji.
Awatar użytkownika
Infer

Infer Pią Sty 03, 2020 7:40 pm

Trzy razy miałem abonament w Plusie. I trzy razy po jego rozwiązaniu okazywało się, że mam tam jakąś niedopłatę, chociaż za trzecim razem opłacałem to w salonie, prosiłem o sprawdzenie wszystkiego i nadpłaciłem!

Kiedy to wszystko czytam, zaczynam myśleć, że mają kreatywnego od takich przychodów...
Awatar użytkownika
zwer

zwer Pią Sty 03, 2020 10:32 pm

Pamiętam, jak na początku turnieju oglądałem na niemieckich stacjach niektóre mecze, a potem był problem. Jednak kara zasłużona, za blokowanie czy raczej utrudnianie dostępu do otwartych telewizji. Jeśli chcieli mieć wyłączność, to trzeba było inaczej negocjować.
Awatar użytkownika
pikkuś

pikkuś Sob Sty 04, 2020 12:22 am

Mieszkając na śląsku miałem dostęp do transmisji z Euro 2016 za pośrednictwem telewizji czeskiej naziemnej ,co prawda w wersji SD ale obecnie wszystkie programy nadawcy publicznego jak ĆT 1 ĆT 2 ĆT SPORT itd są nadawane w ramach Sit 1-DVB-T2 w wersji HD..Więc Solorz może mi ..........nadmuchać.
Awatar użytkownika
pink

pink Sob Sty 04, 2020 5:39 pm

Najzabawniej było, gdy finał MS w siatkówce oglądałem po angielsku, 10 minut przed polską widownią wiedziałem o mistrzostwie polskiej drużyny.

Skąd wiem, że 10 minut?
Po reakcjach sąsiadów, którzy oglądali "na żywo", na Polsacie.
Awatar użytkownika
gość

gość Nie Sty 05, 2020 5:46 pm

"kolis" napisał(a): Skoro mieli prawa na wyłączność, to zrobili zgodnie z prawem. Natomiast operatorzy, którzy nie ukryli tych stacji łamali ustawę o prawie autorskim.

Niestety nie masz racji, nie można wyłączać jakiejkolwiek ogólnodostępnej stacji FTA jeżeli się klientowi powiedziało, że dekoder umożliwia odbiór programów płatnych i darmowych, działanie odbiornika sat nie wyczerpuje pojęcia dystrybucji programu tylko jego odbiór. Gdyby program był redystrybuowany w jakiejś sieci można by szukać prawnego punktu zaczepienia o jakim wspominasz.
Awatar użytkownika
WM

WM Pon Sty 06, 2020 4:54 pm

"kolis" napisał(a): Skoro mieli prawa na wyłączność, to zrobili zgodnie z prawem. Natomiast operatorzy, którzy nie ukryli tych stacji łamali ustawę o prawie autorskim.

Nie za to zostali ukarani, ale za brak wcześniejszej informacji o zablokowaniu kanałów. Ale skąd teza, że mieli prawa na wyłączność?
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 54 gości