WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
dan_

UPC Polska musi wypłacić rekompensatę swoim klientom

dan_ Pią Lut 12, 2021 11:05 am

Nadal to robią. Umowa zawarta przez telefon w styczniu 2021. Wysłałem już maila o rezygnacji z tej fantastycznej usługi :/
Awatar użytkownika
trele

Re: UPC Polska musi wypłacić rekompensatę swoim klientom

trele Pią Lut 12, 2021 11:05 am

Kocham UOKiK - wreszcie działający urząd. Czekam, aż się wezmmie za banki.
Awatar użytkownika
klient

Re: UPC Polska musi zwróci klientom koszty Pakietu Bezpieczeństwa, który włączał bez ich zgody

klient Pią Lut 12, 2021 11:47 am

To jedna z pierwszych rzeczy, które zrobiłem po podpisaniu umowy na internet - rezygnacja z pakietu na infolinii.
Awatar użytkownika
Klient

Re: UPC Polska musi zwróci klientom koszty Pakietu Bezpieczeństwa, który włączał bez ich zgody

Klient Pią Lut 12, 2021 11:56 am

Nie rozumiem ten pakiet bezpieczeństwa UPC to antywirus od fsecure tylko w okładce UPC normalnie ten antywirus kosztuje więcej a UPC sprzedaje go za połowę ceny. Do tego dobrze chroni i jeszcze nie uprzykrza życia reklamami i powiadomieniami jak inne antywirusy używałem pełno antywirusów od pokroju Kasperski Norton. I ten od UPC nie jest zły nawet chyba lepszy niż większość antywirusów chroni nie raz dużo lepiej i przy tym nie spowalnia internetu
Awatar użytkownika
AIbicIa

AIbicIa Pią Lut 12, 2021 12:26 pm

Podobnie robi T-mobile.
Włącza bez pytania bezpieczny internet i pobiera za niego opłatę.
Awatar użytkownika
Piotr

Re: UPC Polska musi zwrócić klientom koszty Pakietu Bezpieczeństwa, który włączał bez ich zgody

Piotr Pią Lut 12, 2021 2:16 pm

Podobna praktykę stosuje też Netia..
Awatar użytkownika
Zader

Re: UPC Polska musi zwrócić klientom koszty Pakietu Bezpieczeństwa, który włączał bez ich zgody

Zader Pią Lut 12, 2021 2:37 pm

To są niezłe cwaniaczki z miodem uszach.
Awatar użytkownika
Netia_user

Netia_user Pią Lut 12, 2021 2:54 pm

Netia stosuje podobną praktykę od wielu lat , każde przedłużenie umowy to strata czasu i nerwów na reklamację.
Awatar użytkownika
kamil

kamil Pią Lut 12, 2021 4:09 pm

To jeszcze toya
Awatar użytkownika
AS

AS Pią Lut 12, 2021 4:57 pm

Toya robi tak samo, usługa bezpieczny internet dodawana przy podpisywaniu umowy...
Awatar użytkownika
Obiektywny

Obiektywny Pią Lut 12, 2021 5:30 pm

Nadal ten pakiet wciskają. Ostatnio musiałem aż wydrzeć się na konsula bo nie rozumiał co to znaczy 10 razy powiedziane słowo NIE odmawiając włączenia tego pakietu (mam Linux na PC). Tłumaczył, że mogę wyłączyć sam w okresie promocyjnym ale od znajomych miałem wiele skarg, że potem mimo rezygnacji były problemy z jego wyłączeniem...
Awatar użytkownika
Waldemar

Waldemar Pią Lut 12, 2021 8:32 pm

Pani przy przedłużaniu powiedziała że wyłącza ten paket, dwa tygodnie później musiałem dzwonić do UPC żeby wyłączyli.Tauron wciska na żywca usługę serwisanta, jak nie kapniesz się płacisz dwa lata 20 groszy więcej do kilowatogodziny.
Awatar użytkownika
amman

amman Sob Lut 13, 2021 7:42 pm

Więcej, oni włączali te pakiety mimo wyraźnego sprzeciwu, bo "inaczej się nie da". Za takie praktyki jeszcze karę powinni dostać, bo opisywany proceder oszukiwania klientów i próby naciągania ich trwają od przynajmniej 8 lat.
Awatar użytkownika
Gość 2

Gość 2 Pon Lut 15, 2021 1:18 pm

Jaki proceder..tak robią wszyscy operatorzy że dają antywirusa z automatu na próbę
Jest tak w Multimedia,Vectrze,Netii,Toya A ukoik ciągle wisi na szyji UPC.
Mogli by zabrać się za firmy energetyczne tam nas kroja na różnych dziwnych opłatach.
Awatar użytkownika
IL

IL Pią Sty 13, 2023 5:08 pm

Nadal uwzględniają tę cichą usługę na rachunku. I odmawiają zwrotu pieniędzy!
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości