WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Wlad

„Wiedźmin” zbiera różne oceny polskich widzów i recenzentów. „Bardziej "Kroniki Shannary" niż "Gra o tron"”

Wlad Śro Gru 25, 2019 10:56 am

Najlepiej oglądać od 3 odcinka, pierwsze 8 minut, potem z 7 odcika 6 minut od połowy, a na koniec w ostarnim między 12-16 minutą oraz 23 minutę bez dźwięku. I wtedy wyjdzie potencjał serialu. Pan recenzent dał popalić.
Awatar użytkownika
Gino

Re: „Wiedźmin” zbiera różne oceny polskich widzów i recenzentów. „Bardziej "Kroniki Shannary" niż "Gra o tron"”

Gino Śro Gru 25, 2019 11:32 am

Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ta prawda dotyczy również seriali fantasy, jak się okazuje. Mnie nie powala ten "Wiedźmin" aż na kolana, bo wiedziałem czego się spodziewać, gdyż jestem fanem gatunku, wiele książek, filmów i seriali już widziałem. Ale jest to solidna produkcja, mająca przyciągać określonego widza, który nie będzie się czepiał detali, tylko będzie się dobrze bawił oglądając. Parę scen powoduje gęsią skórę, parę dialogów powoduje uśmiech i o to właśnie chodzi. Szczerze polecam wszystkim, którzy wiedzą o co kaman w gatunku fantasy.
Awatar użytkownika
Balona

Re: „Wiedźmin” zbiera różne oceny polskich widzów i recenzentów. „Bardziej "Kroniki Shannary" niż "Gra o tron"”

Balona Śro Gru 25, 2019 11:46 am

Mały szczegół, Musiał pojawił się wraz z innymi aktorami na premierze, kolejny Zawierucha i jego 7 słów na planie. Ja zacząłem oglądać 4 odc. i faktycznie jest coraz ciekawszy, choć efekty nie powalają to sama fabuła wciąga. Oglądam dalej; jak porównam do Wiedźmina z Zebrowskim to wstyd ten komentować.
Awatar użytkownika
Same minusy

Same minusy Śro Gru 25, 2019 11:57 am

Statyści wypadają tak żałośnie...
Awatar użytkownika
bredny

bredny Śro Gru 25, 2019 1:12 pm

@Balona co z tego, że wypowiedział kilka fraz skoro zagrał o wiele dłużej i to dość istotną postać
Awatar użytkownika
Balona

Balona Śro Gru 25, 2019 1:25 pm

@Bredny nie wiem od kiedy liczysz czas ;) ale obaj moim zdaniem mieli "istotną" rolę. Jeden wypowiada kwestię do psa, drugi faktycznie zwraca się do Księżniczki i dostaję strzałkę w plecy. Dużo szumu o nic 😊
Awatar użytkownika
kolis

kolis Śro Gru 25, 2019 11:34 pm

Pierwsze 2 odcinki ciągną się i zniechęcają. Dodatkowo strasznie przeskakuje w nich fabuła. Od 3 jest już nawet niezły serial. A 7 i 8 są bardzo dobre i w ich styl może być 2 sezon. 1 sezon był problematyczny do idealnego nakręcenia dlatego, że opiera się na opowiadaniach, które często nie musiały być ze sobą bardzo powiązane.
Awatar użytkownika
janek

janek Czw Gru 26, 2019 1:27 am

Dobry wieczór. Netflix jest dostępny w 190 krajach, więc opinie polskich krytyków na temat serialu o bohaterze, który dla 98% widzów jest gościem z jakiejś tam gry, a nie ich ulubionych książek, nie mają żadnego znaczenia. Wiedźmin nie należy już do Sapkowskiego, do jego fanów, jest korpo-bohaterem z korpo-serialu, nie ma się co pałować o nic. Wesołych Świąt.
Awatar użytkownika
walter

walter Czw Gru 26, 2019 6:14 am

Nie jest bardzo dobrze ale lepiej niz seria Avangers ktorej czesc "powaznych" krytykow przymierzala nawet oskary. Wiedzminowi brakuje ostatniej korekty. Fragmenty bardzo dobre mieszaja sie z slabymi. Za duzo efektow, za malo ruchu kamery.
Awatar użytkownika
ddb

ddb Czw Gru 26, 2019 6:14 am

Nie czytałem Sapkowskiego nie oglądałem Gry o Tron i nie lubi~ fantasy ale ten serial mi się podoba
Awatar użytkownika
grey

grey Czw Gru 26, 2019 6:14 am

Jest dobrze, miejscami trąci tanim fantasy, ale bilans na plus. Drażnią troche skoki w czasie...
Obejrzałem z napisami, lektorem i dubbingiem... Uwielbiam jak Cavil mówi głosem żebrowskiego xd.
"Gdzie są k...a moje ubrania"
"Hmm..."
Mogłoby być lepiej, ale jest bardzo dobrze.
Pierwszy sezon mam nadzieję jest wprowadzeniem do sagi. Bedzie lepiej.
Do turbo krytyków mam ostatnie życzenie: GROSZA DAJCIE WIEDZMINOWI I WYCHĘDOSZCIE SIE SAMI ;)
Awatar użytkownika
mmm

mmm Czw Gru 26, 2019 6:15 am

Serial do obejrzenia ale bez rewelacji. Wątki potraktowane bardzo powierzchownie co nie wpływa dobrze na odbiór. Mnie osobiście męczy Canvil w roli wiedźmina
Awatar użytkownika
orwat

orwat Czw Gru 26, 2019 6:15 am

Mnie się bardzo podoba, trudno nie porównywać Go do naszej rodzimej produkcji. I na jej tle serial Netflix jest wybitny. "Bezsensowne przeskoki w czasie"- cóż, ja się nie pogubiłem. Serial wzbudził we mnie chęć powrotu do książki i znów po wielu latach przekonuję się chyba nawet bardziej jaki to jest kawał cholernie dobrej fantastyki.
Awatar użytkownika
bart

bart Czw Gru 26, 2019 6:15 am

Widać że brakuję trochę budżetu. Odczułem wrażenie hermetycznego świata, który mało tętni życiem. Scenarzyści mogli się bardziej postarać. Rownież coś jest nie tak z krasnoludami według mnie. Jednak po zobaczeniu 4 odcinka, zobaczyłem że nie wszystko stracone, uważam go za najlepszy. Czekam na drugi sezon i mam nadzieje ze poprawią podstawowe błędy i sama realizacja zyska na jakości bo ewidentnie widać braki i momentami "biedę".
Awatar użytkownika
leo

leo Czw Gru 26, 2019 6:16 am

Polacy nie znacie umiaru, jest roznica między konstruktywną krytyką a mieszaniem z błotem, jak dla mnie serial arcydziełem nie był ale bardzo daleko mu do gniotu. Nauczcie się oceniać merytorycznie to może zacznie Was ktokolwiek słuchać.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości