WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
trudi

„Włosi. Życie to teatr” - nowa książka Macieja Brzozowskiego

trudi Pią Kwi 11, 2014 1:28 am

Nie będę ukrywał, że trochę znam autora. Ale właśnie dlatego z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że w ciemno warto to kupić. Maciek to spec jakich mało, a w dodatku ma zdecydowanie 5 zmysł do odkrywania smaków życia. Ja w każdym razie kupię na pewno
Awatar użytkownika
DeDe

Re: „Włosi. Życie to teatr” - nowa książka Macieja Brzozowskiego

DeDe Pią Kwi 11, 2014 8:17 am

znowu plagiat, jak w przypadku znanej "artystki" kabaretowej albo innych celebrytów?
Awatar użytkownika
Asia

Asia Pią Kwi 11, 2014 10:11 am

Ja też znam autora i w dodatku bardzo cenię. Wiedza, znajomość tematu, celne uwagi, humor, ładna polszczyzna - wszystko tu jest. Wyszło jak laurka :-))), ale to wszystko prawda. Uważam, że Autor powinien pisać jeszcze więcej. Howgh.
Awatar użytkownika
Pytek

Pytek Pią Kwi 11, 2014 2:32 pm

A ja się pytam co to za darmowa promocja książki dyrektora PR Grupy Bauer? Czy inne książki wydawane tu i ówdzie od tej pory też będą na portalu promowane?
Awatar użytkownika
luxx

luxx Pią Kwi 11, 2014 8:41 pm

jako człowiek, który mieszkał, pracował i studiował we Włoszech z pewnością przyjrzę się tej książce i nie omieszkam wytknąć błędów, jeśli takowe znajdę - nie ma to jak utrzeć nosa italianiście, że próbuje wrzucić do jednego worka napoletani, romani i bergamaschi (per esempio)...
Awatar użytkownika
Polonista

Polonista Sob Kwi 12, 2014 4:58 pm

Chyba wytknac bledy, a nie bledow. Pan luxx chyba potrzebuje korepetycji z polskiego najpierw.
Awatar użytkownika
luxx

luxx Nie Kwi 13, 2014 6:51 pm

wydaje mi się, że tu jest oboczność dopełniacza i biernika, gdyż "omieszkać" jest zwykle stosowanie z zaprzeczeniem, a zatem można np. powiedzieć: "nie wytykaj mi błędów", choć "wytykasz mi błędy"

no, ale pisanie "najpierw" na końcu zdania nijak się nie broni... - nie, żebym był złośliwy:)
Awatar użytkownika
Cyrk

Cyrk Nie Kwi 13, 2014 11:58 pm

DeDe napisał(a):znowu plagiat, jak w przypadku znanej "artystki" kabaretowej albo innych celebrytów?

No urocze: prawdziwy Polak. Nic nie wie, nie czytał, ale napluć - napluje z lubością, dowartościowując swoje zasr... kompleksy
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości