WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Marlena

Wydawca „Vogue’a” i „New Yorkera” zapłaci praktykantom 5,8 mln dol. zaległych pensji

Marlena Pon Lis 17, 2014 1:17 pm

Brawo!!! Precz z wyzyskiem i bezczelnym złodziejstwem!!!!!
Awatar użytkownika
pwck

Re: Wydawca „Vogue’a” i „New Yorkera” zapłaci praktykantom 5,8 mln dol. zaległych pensji

pwck Pon Lis 17, 2014 1:41 pm

A co z praktykantami, którzy pracowali za darmo w TVP w Telewizyjnej Agencji Informacyjnej na Placu Powstańców w Warszawie?
Awatar użytkownika
Kadrowy

Re: Wydawca „Vogue’a” i „New Yorkera” zapłaci praktykantom 5,8 mln dol. zaległych pensji

Kadrowy Pon Lis 17, 2014 5:42 pm

Kiedy pierwszy pozew w Polsce? TVN? TVP? Agora? Któreś wydawnictwo należące do Niepokornych Prawdziwych Polaków, które nie ma jednak żadnych problemów patriotycznych z wykorzystywaniem młodych Polaków na bezpłatnych stażach?
Awatar użytkownika
Paulina

Paulina Pon Lis 17, 2014 5:56 pm

Za trzymiesięczny staż (6h dziennie) w agencji PR dostałam z łaski 300zł łącznie. Zrobiłam bazę mediów składającą się z jakiś 4000 rewersów, każdy po dziesięć komórek z danymi. Z łaski, że byli zadowoleni z mojej pracy, zostałam zatrudniona jako junior za 600 zł w 40h wymiarze czasu pracy. Robią z nami co tylko chcą.
Awatar użytkownika
Lara

Lara Pon Lis 17, 2014 7:21 pm

Bezpłatne staże psują rynek pracy. Powinien być zakaz zatrudniania ludzi za darmo lub jałmużnę w wyskości 300 czy 600 zł. Jest to szkodliw nie tylko dla młodych ludzi rozpoczynających karierę ale także dla starszych pracowników, którym w wyniku dumpingowania wynagrodzeń obniża się płacę lub wywala z pracy a na ich miejsce zatrudnia "darmowych" stażystów.
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości