WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Cormack

Zaciera się różnica pomiędzy telewizją a internetem

Cormack Wto Maj 28, 2013 9:36 am

Bitwęe ekranów -moim zdaniem- już za parę lat zdecydowanie wygra Internet ?-))) Telewizja jako medium po prostu będzie funkcjonować wyłącznie w internecie :-)))))
Awatar użytkownika
55

Re: Zaciera się różnica pomiędzy telewizją a internetem

55 Wto Maj 28, 2013 9:40 am

"Marki powinny tworzyć treści interesujące dla konsumentów i angażujące ich na tyle, aby nie tylko je oglądali ale również chcieli się nimi dzielić. To wielkie wyzwanie i wielka zmiana." Tak, to isnotnie nowa- quasi religia , ma absorbowac czas, umysły a cel tej religii to jest jaki ? Jedzenie zupy chochlą juz nie wystarcza ? Marzenie marketrów to wskoczyc do talerza z zupą? Maksymalizacja wszystkiego wszedzie zawsze, that`s it. To chore.
Awatar użytkownika
Mimoza Metamorfoza

Mimoza Metamorfoza Wto Maj 28, 2013 10:40 am

Jak jestem bardzo kontent, że Pan Daniluk mi proponuje taki kontent. W taki sposob dawny XIX - wieczny przymiotnik stał się w polszczyźnie XXI - wiecznej - rzeczownikiem. Piękne :-)))
Awatar użytkownika
CW

CW Wto Maj 28, 2013 11:06 am

"Nikt nie kwestionuje tego, że reklama telewizyjna jest nadal skuteczna" a powinien, bo badania zachowań widzów jasno dowodzą, że reklama telewizyjna ma jedynie szczątkową widownię. Przeciętnie jest to 17 do 25% średniej widowni z czego jedynie cząstka tej okrojonej grupy widzów ogląda reklamy świadomie. Jeśli to jest skuteczność, której nikt nie kwestionuje to gratuluje samozadowolenia z klęski.
Awatar użytkownika
wj

wj Wto Maj 28, 2013 11:33 am

Głównie ze względu na potrzebę ominięcia reklam, 90% programów w tv oglądam po uprzednim ich nagraniu na dekoderze "n". Nie marnuję czasu na ich przeczekanie, tylko przewijam na dużej prędkości. Pieniądze wydawane na reklamę są więc, jak gdyby, zmarnowane (w moim przypadku i nie tylko). W kwestii natomiast tv internetowej, przyszłość powinna należeć do standardu HD - obraz i dźwięk, a czego można spodziewać się po przekazie internetowym? SD czy jeszcze gorzej? Do tego najczęściej oglądane na monitorze PC. Boczna i ślepa uliczka. A dalej w tv będzie jeszcze lepsza jakość 4K. TV internetowa może być tylko dla ludzi zupełnie niewrażliwych na jakość obrazu i dźwięku.
Awatar użytkownika
Piotr

Piotr Wto Maj 28, 2013 11:42 am

Straszne czasy tu wieszczycie.
Już teraz nie mam telewizora (nie jest singlem, tylko tworzymy normalną 4 osobową rodzinę 2+2) i ograniczam się do dvb-t oglądanego na monitorze, bo płacenie nc+, upc czy polsatom za telewizję z reklamami uważam za porażkę.
Wkrótce zrezygnuję i z tego dobrodziejstwa. Nie odpowiada mi rola bezwolnej zabawki w rękach sprzedawców wszelkiej maści.
Awatar użytkownika
CZYSTY OBŁEND

CZYSTY OBŁEND Wto Maj 28, 2013 2:08 pm

Pan Danilul wpisuje się w legion tych komercmajstrów,ktorzy, zyja z tego że chca ze mnie uczynic bezwolne narzedzie do niustannego - takie kupowadełko, z przewaga kupy oczywiście. On zapisał sie do partii komercmajstsrow, ktorzy zae sens ycia uznaja akt kupowania i ja mam zyc byc kupowac, kiedys było KUPĄ MOSCI PANOWIE, teraz KUPUJCIE !!! MOSCI Panowie/ PAnie. czyli co ? telewizja tez mam byc towarowem, ktory on Daniluk chce mi tym razem obok innych towarów sprzedawac w internecie :-) Daniluk chce mnie zapiać do wszystkich mozliwych ekranó w.. zapomnial , dobrodziej o jednym ekranie ........ monitora szpitalnego stojącego obok cięzko chorego lezącego na oddziale intensywnej terapii np kardiologii. Proponuję zatem mu, zeby włozył te swoje reklamy kokakoli i podpasek lub innych tabletek na słodkie bąki i, żeby implementowałm (modne słowo) przy pomocy programatora Cisco taki ekranik pozwalajcy pacjentowi - kupić jeszcze jedna usluge , nazwałbym ją ostateczną on Line- Eutanazję, :-( co Pan na to Mister Daniluk . Jeszcze Pana to śmieszy ???
Awatar użytkownika
kominek

kominek Wto Maj 28, 2013 4:35 pm

Co pan sądzi o erotycznym VOD. Warto iść w taki biznes?
Awatar użytkownika
Skąd ten kontent?

Skąd ten kontent? Wto Maj 28, 2013 6:54 pm

Marketerzy - hamburgerzy.
Awatar użytkownika
TomekK

TomekK Wto Maj 28, 2013 8:16 pm

Podzielam zdanie Piotra. Co prawda ja jestem singlem, ale dwa zdarzenia w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy tj. burza która uszkodziła mój TV oraz cyfryzacja emisji telewizyjnej skłoniły mnie do analiz, przemyśleń i w końcu podjęcia decyzji ... nie mam już w domu telewizora :) I jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy! Nie słucham kretyńskich polityków gadających głupoty, nie wkurzam się, mam za to więcej czasu na swoje pasje i spotkania ze znajomymi, ale w realu, a nie jakimś szajsbuku. Nie jestem i nie będę nigdy żadnym konsumentem lub "pochłaniaczem" treści czy przekazów reklamowych - to na mnie nie działa. Ale jak kto lubi być omamiany głupotami proszę bardzo, mamy demokrację.
Awatar użytkownika
Tomasz Krawczyk

Tomasz Krawczyk Śro Maj 29, 2013 2:55 am

Dzień Dobry

O jakości stylistycznej powyższego artykułu, felietonu, cokolwiek to było nie będę mówił!!! Sam nie jestem ani dziennikarzem, ani polonistą...
Co do zawartości:
Czy potrzeba było dwóch dni, by dojść do wniosków, które są i tak już archaiczne? Czy potrzeba było tysięcy - w jakiejkolwiek walucie, by stwierdzić, że tradycyjna telewizja to przeżytek? Czy autor tego tekstu, ma ludzi za idiotów, a może Ci wszyscy, którzy się tam spotkali nie widzą zmian jakie się dokonują? Sami osądźcie...
O jakiej personalizacji my mówimy??? O tym,, że salon "Joanna" będzie lokowany 100 razy częściej? O tym, że pomiędzy reklamami w tv, prowadzący będą tylko i wyłącznie korzystać (co i tak robią) z tabletów sponsora? Ludzie tym srają... i to nie jest kolokwializm, ani wulgaryzm! po prostu mają tego dość!!!!
Jak twórcy tego spotkania jeszcze nie zauważyli, to ludzie masowo znikają sprzed ekranów tv. Ja wśród moich znajomych mam tylko kilku, którzy oglądają tv, reszta jest już w internecie i daj panie bóg przed iplą, bądź tvn playerem, a jedyne co ich trzyma, by 42 calowego śmiecia nie wywalić to gry i sport - reszta jest w sieci....
I można sobie dywagować i 17 dni, jak dotrzeć z reklamą do osób korzystających z 9 ekranów dziennie, a jak ktoś ma rozum to i tak ominie:)
PS Moja matka ma 74 lata i ogląda swój ulubiony serial w internecie, bo ma mniej reklam
Awatar użytkownika
SS

SS Śro Maj 29, 2013 11:31 am

Dedykowany materiał - proszę zwrócić uwagę, że w Polsce robimy to już od dawna. Unilever już w 2011 roku podszedł do produkcji dykowanych VoD wplatając w to swoje reklamy. Doskonałym przykładem jest tutaj KASIA LIVE BAKING, wielokrotnie nagradzany na różnych konkursach.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości