WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Maria

Zakaz reklamy piwa najmocniej uderzy w wpływy reklamowe telewizji

Maria Śro Wrz 27, 2017 7:27 am

We wpływy. Czy "w wpływy" autorka jest w stanie normalnie wymówić? Tu musi być podparcie samogłoską.
Awatar użytkownika
pavv

Re: Zakaz reklamy piwa najmocniej uderzy w wpływy reklamowe telewizji

pavv Śro Wrz 27, 2017 8:07 am

Przecież 95% reklam piwa w TV to reklamy wyrobów piwopodobnych których i tak sprzedaż z roku na rok spada o kilka procent i żadna reklama im już nie pomoże.
Awatar użytkownika
gość

Re: Zakaz reklamy piwa najmocniej uderzy w wpływy reklamowe telewizji

gość Śro Wrz 27, 2017 8:57 am

Ach ta katolicko narodowa niby poprawność , kiedy powstanie krajowa rada internetu ?
Po prostu żałosne
Awatar użytkownika
Maciej konserwatywny

Re: Zakaz reklamy piwa najmocniej uderzy we wpływy reklamowe telewizji

Maciej konserwatywny Śro Wrz 27, 2017 10:04 am

Bardzo podoba mi się pomysł. Nie powinno być ŻADNYCH reklam bo polska, niepokorna i konserwatywna TVP nie będzie się ścigać na słupki. 800 mln kredytu plus obowiązkowa opłata od każdego spowoduje, że rządowa tv będzie nadawać wyłącznie misyjne programy. Zresztą, to obelga oglądać Wiadomości TVP popijając piwo. Nie wolno tak bezcześcić prawdziwych informacji podawanych w trosce o widza bt zrozumiał wreszcie co to jest prawda.

PS. Jeśli za chwilę ktoś podpisany moim nickiem napisze, że zapomniał się zaśmiać konserwatywnie, albo napisze coś o hurtowni i wentylatorach, to nie będzie mój wpis, tylko wpis lewackiego podszywacza! Ja nic nie zapominam i piszę od razu wszystko, co chcę napisać. Nie muszę chwilę później pisać nowego wpisu, żeby coś dodać, bo coś zapomniałem. Nikt nie podrobi mojego finezyjnego, konserwatywnego stylu pisania. Każdy inteligentny czytelnik doskonale też wie, że nie mam żadnej hurtowni wentylatorów, o której tak lubi pisać lewacki podszywacz. Jeśli pojawi się wpis pod nickiem Krycha z Wałbrzycha, to też będzie dzieło lewackiego podszywacza. Prawdziwa Krycha, z którą prawie codziennie rozmawiam i odmawiamy różaniec przez telefon, nie udziela się tutaj od lipca i w najbliższym czasie nie planuje powrotu, bo nie ma już czasu na fora internetowe.
Awatar użytkownika
Usunąć wszelkie reklamy piwa i tych różnych napoi "piwopodobnych", i to nie ze względu na zdrowie, lecz z powodu ich "kretyńskich" treści.

Usunąć wszelkie reklamy piwa i tych różnych napoi "piwopodobnych", i to nie ze względu na zdrowie, lecz z powodu ich "kretyńskich" treści. Śro Wrz 27, 2017 10:41 am

telefon
Awatar użytkownika
Shakespeare

Shakespeare Śro Wrz 27, 2017 10:46 am

DRAMAT
Awatar użytkownika
Nie dla TVPiS i radia PiS

Nie dla TVPiS i radia PiS Śro Wrz 27, 2017 12:53 pm

"Maciej konserwatywny" napisał(a): Bardzo podoba mi się pomysł. Nie powinno być ŻADNYCH reklam bo polska, niepokorna i konserwatywna TVP nie będzie się ścigać na słupki. 800 mln kredytu plus obowiązkowa opłata od każdego spowoduje, że rządowa tv będzie nadawać wyłącznie misyjne programy. Zresztą, to obelga oglądać Wiadomości TVP popijając piwo. Nie wolno tak bezcześcić prawdziwych informacji podawanych w trosce o widza bt zrozumiał wreszcie co to jest prawda...

Jak zwykle piszesz sam do siebie?? Twoje wypociny do nikogo już nie trafiają.
A płać sobie ten twój ukochany abonament na telewizję partyjną i radio partyjne. Telewizora i radia nie mam, i płacić za nic nie zamierzam.

Swoją drogą promocja religii bardziej szkodzi niż reklama piwa.
Przykład szkodliwości religii: wyznawcy i fanatycy PiSu.

Idź na spacer jest ładna pogoda. Przyda ci się przewietrzenie mózgu.
Awatar użytkownika
kolis

kolis Śro Wrz 27, 2017 3:10 pm

Leki, suplementy diety i kredyty jeszcze bardziej szkodzą na zdrowie lub nerwy, więc też powinni zakazać.
Awatar użytkownika
conf

conf Śro Wrz 27, 2017 5:54 pm

"kolis" napisał(a): Leki, suplementy diety i kredyty jeszcze bardziej szkodzą na zdrowie lub nerwy, więc też powinni zakazać.

ty sobie żartujesz ale jakby taka ustawa weszła to bym do końca życia im dziękował. Wiem wiem - zaraz masa oburzonych wolnościowców sie oburzy że wolny rynek , komercja itp- ale to co sie dzisiaj dzieje w tv czy radiu to już obłęd ! Jesz spokojnie obiad w w radiu czy tv lek na przeczyszczenie, hemoroidy, pożyczka zero zł + a komornik gratis, cudowna herbatka na sraczkę, ziółka na zatwardzenie i tak w kółko- nic dziwnego, że ludzie się odwracają od tv czy radia na rzecz vod, internetu czy audiobooków. Gdzieś musi być granica - bo zatsanawia mnie już wogóle skutecznoścsamej reklamy podanej w ten sposób - czy to jeszcze na kogokolwiek działa ? A co do zakazu promowania alkoholu - wiadomo alkohol dla ludzi ale niesyety jest też zrodłem patologii w Polsce na ogromna skalę - wiem że reklamy alkoholu to olbrzymie wpływy dla mediów i skarbu państwa - ale czy ktoś policzył ile kosztuje leczenie wątroby czy nerek itd takiego żula . Byliście na SORze?? Niech każdy pomyśli ile razy zdarzyło się wam nie wkurwi.c na takiego żula śmierdzącego na cały hol, rozłożonego na łóżko w SORze a wokół którego skacze dookoła ze 2 pieligniarki, kiedy wy czekacie sami, z chorą matką , babcią czy dzieckiem w kolejce??? Komunajakoś potrafila sobie z takimi obszczymurami radzić - na dołek do izby wytrzezwień , zimny prysznic i do celi a rano rachuneczek dla delikwenta - a teraz? Jeszcze takiej gnidzie pełny panel badań porobią , na które ja bym musiał czekać z miesiąc u 5 róznych specjalistów- PARANOJA
Awatar użytkownika
wolnościowiec

wolnościowiec Śro Wrz 27, 2017 7:18 pm

"conf" napisał(a):
"kolis" napisał(a): Leki, suplementy diety i kredyty jeszcze bardziej szkodzą na zdrowie lub nerwy, więc też powinni zakazać.

ty sobie żartujesz ale jakby taka ustawa weszła to bym do końca życia im dziękował. Wiem wiem - zaraz masa oburzonych wolnościowców sie oburzy że wolny rynek , komercja itp- ale to co sie dzisiaj dzieje w tv czy radiu to już obłęd ! Jesz spokojnie obiad w w radiu czy tv lek na przeczyszczenie, hemoroidy, pożyczka zero zł + a komornik gratis, cudowna herbatka na sraczkę, ziółka na zatwardzenie i tak w kółko- nic dziwnego, że ludzie się odwracają od tv czy radia na rzecz vod, internetu czy audiobooków. Gdzieś musi być granica - bo zatsanawia mnie już wogóle skutecznoścsamej reklamy podanej w ten sposób - czy to jeszcze na kogokolwiek działa ? A co do zakazu promowania alkoholu - wiadomo alkohol dla ludzi ale niesyety jest też zrodłem patologii w Polsce na ogromna skalę - wiem że reklamy alkoholu to olbrzymie wpływy dla mediów i skarbu państwa - ale czy ktoś policzył ile kosztuje leczenie wątroby czy nerek itd takiego żula . Byliście na SORze?? Niech każdy pomyśli ile razy zdarzyło się wam nie wkurwi.c na takiego żula śmierdzącego na cały hol, rozłożonego na łóżko w SORze a wokół którego skacze dookoła ze 2 pieligniarki, kiedy wy czekacie sami, z chorą matką , babcią czy dzieckiem w kolejce??? Komunajakoś potrafila sobie z takimi obszczymurami radzić - na dołek do izby wytrzezwień , zimny prysznic i do celi a rano rachuneczek dla delikwenta - a teraz? Jeszcze takiej gnidzie pełny panel badań porobią , na które ja bym musiał czekać z miesiąc u 5 róznych specjalistów- PARANOJA

Ale populizm. Wzorcowy tekścik niedouczonego, któremu wydaje się, że coś wie. Typowe dla zwolenników pisu. I ta pogarda dla innych ludzi połączona z typowym dla pisu słownictwem ( żul, obszczymurek..)
Po pierwsze i błyskawiczne. Jedz obiad rozmawiając z rodziną ( tą chorą matką, babcią i dzieckiem, które przeżyło w kolejce na SOR). Inaczej: wyłącz radio/tv podczas obiadu i masz problem z głowy.
Po drugie: owszem, policzono koszty. Są dwa raporty. Z 2010 oraz 2014 i w obu jak wół cyfry pokazują, że zysk Skarbu Państwa jest...ok 3 razy wyższy ze sprzedaży wódy/piwa niż koszty leczenia schorzeń wynikających z nadużywania napojów wyskokowych. Wystarczy sprawdzić. W sieci jest nawet streszczenie tego drugiego dokumentu.
Ale po co liczby? Przecież Ty wiesz lepiej !!!
Awatar użytkownika
wolnościowiec

wolnościowiec Śro Wrz 27, 2017 7:21 pm

"conf" napisał(a):

Ale populizm. Wzorcowy tekścik niedouczonego, któremu wydaje się, że coś wie. Typowe dla zwolenników pisu. I ta pogarda dla innych ludzi połączona z typowym dla pisu słownictwem ( żul, obszczymurek, gnida, delikwent...). I ta nostalgia za komuną(" potrafiła sobie poradzić"). Wzorcowy @conf = wyznawca pisu.
Po pierwsze i błyskawiczne. Jedz obiad rozmawiając z rodziną ( tą chorą matką, babcią i dzieckiem, które przeżyło w kolejce na SOR). Inaczej: wyłącz radio/tv podczas obiadu i masz problem z głowy.
Po drugie: owszem, policzono koszty. Są dwa raporty. Z 2010 oraz 2014 i w obu jak wół cyfry pokazują, że zysk Skarbu Państwa jest...ok 3 razy wyższy ze sprzedaży wódy/piwa niż koszty leczenia schorzeń wynikających z nadużywania napojów wyskokowych. Ten drugi wskazuje, że zysk ma tendencję rosnącą. Wystarczy sprawdzić. W sieci jest nawet streszczenie tego drugiego dokumentu.
Awatar użytkownika
conf

conf Czw Wrz 28, 2017 8:04 am

"wolnościowiec" napisał(a):
"conf" napisał(a):

Ale populizm. Wzorcowy tekścik niedouczonego, któremu wydaje się, że coś wie. Typowe dla zwolenników pisu. I ta pogarda dla innych ludzi połączona z typowym dla pisu słownictwem ( żul, obszczymurek..)
Po drugie: owszem, policzono koszty. Są dwa raporty. Z 2010 oraz 2014 i w obu jak wół cyfry pokazują, że zysk Skarbu Państwa jest...ok 3 razy wyższy ze sprzedaży wódy/piwa niż koszty leczenia schorzeń wynikających z nadużywania napojów wyskokowych. Wystarczy sprawdzić. W sieci jest nawet streszczenie tego drugiego dokumentu.

oho - widzę że miłośnik trunków wyskokowych : ) Pewnie, ze najlepiej upijać społeczenstwo w sztok jak ruscy przez wieki robili- najłatwiej się wtedy wszystko kontroluje. Cz ty w ogóle miałeś kiedyś do czynienia z taka patologia.?? Zamiast mieć tyle empatii dla pospolitego żula pomyśl o tym ile taki menel jeden z drugim rodzin zniszczył, rzeczy im z domu powynosił itd? Czy ty myślisz że koszty leczenia takiego żula ograniczają sie do kosztów w nfz ? - a koszty społeczne, rodzinne... skoro mnie cechuje "pisowski populizm" to ciebie "peowska znieczulica" nastawiona wiecznie na obronę złodzieja, bandyty, patologii a nie ich ofiar
Awatar użytkownika
Polones Coupe

Polones Coupe Czw Wrz 28, 2017 8:15 am

Zamah ma wolność mediuf i demokracjem!
Awatar użytkownika
MAX

MAX Czw Wrz 28, 2017 5:35 pm

Jasne że wpłyną ameryki nie odkryli
Awatar użytkownika
TROLL

TROLL Czw Wrz 28, 2017 9:01 pm

Uzależniające używki tego rodzaju jak: alkohol do jakich m.in. zalicza się piwo oraz wszelkiego rodzaju leki i środki pobudzające powinny być objęte kategorycznym zakazem reklamy. Przeciwna temu będzie zawsze będzie osoba uzależniona, jaka twierdzi, że wszystko ma pod kontrolą. Nie zdaje sobie sprawy, że jako uzależniona daje się manipulować jak małe dziecko i nie umie racjonalnie myśleć. Dla elit rządzących, producentów chemii „spożywczej” i nie tylko podporządkowanie się w rozpuszczanie fałszywego info przez jego powielanie daje dominację nad ogółem, jaki z każdą chwilą coraz bardziej się zniewala. Spróbuj tylko zaprzestać korzystać z tych używek, zacznij racjonalnie myśleć kim jesteś i czego Ty oczekujesz, zaraz staniesz się osobą „persona non grata” jak również trollem. Jednak człowiek staje się wolny, jak nie podejmuje jakichkolwiek działań, aby te używki za wszelką cenę zdobyć i wydać na nie bezsensownie pieniądze, by następnie zakupić coś jeszcze bardziej bezsensownego, a nie to co jest bardziej potrzebne i przydatne w codziennym życiu.
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość