WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
DW

Zapinamypasy.pl chce mieć 500 tys. użytkowników i regionalnych reklamodawców, niebawem wideo i aplikacja mobilna

DW Pią Lut 02, 2018 2:10 am

Przeambitnie. 30-to osobowy zespół. Hmm… wolontariuszy czy osób udzielających się komercyjnie? Pytanie czy radio tylko internetowe jest w stanie "udźwignąć" miesięczne koszty funkcjonowania na poziomie przynajmniej kilkudziesięciu tysięcy złotych (choć podejrzewam, że z gażami znanych osób ta kwota sporo przekroczy 100 tys. PLN). Remes ciągle dokładać nie będzie - tym bardziej, że zainwestowano milion - co szału nie robi...
Awatar użytkownika
Sport

Re: Zapinamypasy.pl chce mieć 500 tys. użytkowników i regionalnych reklamodawców, niebawem wideo i aplikacja mobilna

Sport Pią Lut 02, 2018 2:40 am

Cyt: „Chcemy być trzecią drogą: dla tych, którzy są w podróży, na wakacjach - nie mogą oglądać transmisji”. Mam wrażenie, że dopóki zasięg mobilnego internetu będzie tak kulawy jak teraz (a do tego z limitowanymi GB), to grupa docelowa będzie mogła technicznie, realnie słuchać tego radia w lokalizacjach gdzie jest szybkie, stałe łącze. Czyli w domu lub hotelu. Tylko po co wtedy radio sportowe skoro jest TV?
Awatar użytkownika
dramat

Re: Zapinamypasy.pl chce mieć 500 tys. użytkowników i regionalnych reklamodawców, niebawem wideo i aplikacja mobilna

dramat Pią Lut 02, 2018 9:59 am

Mówiąc bardzo łagodnie, panowie nie wyglądają zachęcająco...
Awatar użytkownika
o

o Pią Lut 02, 2018 10:15 am

jaka piekna katastrofa
Awatar użytkownika
Marek_Sz

Marek_Sz Pią Lut 02, 2018 10:30 am

Pytanie czy jeszcze nie za wcześnie na taki serwis?

Radio to w dużej mierze samochód. Dopóki nie będzie swobodnej możliwości odpalenia streamu w samochodzie, może być różnie z tą słuchalnością. No nic. Trzymam kciuki. Brzmi ambitnie, ale warto mieć na uwadze, że to PRowy tekst. Same pensje mogą pogrążyć to wszystko. Ile musieliby przyjąć reklam aby projekt był rentowny? za 300 tys pln miesięcznie? to pewnie jakieś minimum, bo jeszcze to wszystko musi się zamortyzować - studio, koszty firmy itd.

to będzie ciekawe case study :)
Awatar użytkownika
Ciekawy

Ciekawy Pią Lut 02, 2018 10:43 am

To jest kolejny ciekawy projekt. Znane nazwiska i głosy są przekonane że widz/słuchacz właśnie dla nich włącza odbiornik i dla nich jest z daną stacją/serwisem. A może się okazać inaczej. Bazowanie wyłącznie na nowych słuchaczach, którzy w podróży, tramwaju będą chcieli słuchać sportu jest ryzykowne. Jedyną sytuacją korzystną dla takiego projektu jest mecz reprezentacji o godz. 18.00. Cała Warszawa słucha w korkach radia. Bo wszyscy wyjechali 16.55 żeby zdążyć. Ale takich sytuacji będzie na pewno mało...
Cały mój nudny wywód nie oznacza że źle życzę - wręcz przeciwnie - życzę jak najlepiej. I trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
denis

denis Pią Lut 02, 2018 12:34 pm

czarno to widzę nawet zakładając że słuchać będzie 300 000 to koszt dotarcia będzie mało konkurencyjny
reklama regionalna ?? ile można na tym zarobić jeżeli lokalne portale mają kłopoty ze sprzedażą banerów za 200 - 300 zł .Szefowa reklamy która nie ma doświadczenia w sprzedaży reklamy radiowej czy internetowej oj czarno czarno to widzę ale oczywiście życzę sukcesu :)
Awatar użytkownika
neon

neon Pią Lut 02, 2018 3:02 pm

okazuje się że Pan Michał pracujący kiedyś w trójce sam podjął decyzję o odejściu bo chce coś innego robić a nie jak pisano że następny odszedł bo w trójce jest tak źle. Gratulacje Panie Michale
Awatar użytkownika
Słuchacz

Słuchacz Pią Lut 02, 2018 5:47 pm

Jestem zagorzałym fanem sportu, piłki nożnej zwłaszcza. Ucieszyłem się na radio sportowe (zarówno to , jak i wcześniej na zapowiedź WESZŁO FM). Ale...

1) ta nazwa. Z czym to się kojarzy? Ze społeczną akcją nawołującą do zapinania pasów w aucie. Nawet wśród kibiców słowa Twarowskiego to nie jest jakiś klasyk. "Truskawka na torcie" to jest klasyk. Ale "zapinamy pasy" kojarzy niewielu.

2) brak aplikacji. to strzał w kolano. Wiem, że ma być. Ale powinna być od razu. Widać, że mocno chcieli wyprzedzić Weszło. Ciekawe czy Weszło wejdzie jak należy czyli z apką

3) Muzyka. "Mocna, trochę brudna, rockowa, poprockowa". No właśnie. Ja wczoraj radia Zapinamy pasy słuchałem łącznie może przez 4 godziny ale kilka razy wyłączałem się właśnie ze względu na muzykę. Kibice słuchają innej muzyki. Woodstockowicze i Openerowcy jeżdżą na festiwale a nie na mecze i tam słuchają sobie swej muzyki. Więc po co dogadzać im w radiu? Tego co grają to słuchać się nie da.

4) Merytorycznie radio jest spoko, ale wtopy zalicza. O serwisie o 22 stwierdzili wczoraj, że za godzinę podadzą końcowy wynik meczu barcelona-Valencia... tia, mecz się zakończył ok. 23:15. Rażą takie rzeczy.
Awatar użytkownika
Jacek

Jacek Pią Lut 02, 2018 6:14 pm

Po co mi kolejna aplikacja do radia?? Mam Replajo i tune in nie chce kolejnej! Będę prwniwe słuchał tylko na komputerze a więc żadko.
Awatar użytkownika
XYZ

XYZ Pią Lut 02, 2018 6:36 pm

Chcieli koniecznie wyprzedzić Weszło i to boleśnie widać niestety. Bez aplikacji to jedno zło, a drugie to że bez jaj na antenie. Słuchałem trochę i inaczej sobie to wyobrażałem. Wszystko jest za grzeczne i za bardzo tak jak gdzie indziej. Ja to bym poprosił o jakąś osobowość na poziomie, o rozmowy, dyskusje, o sprzeczki na merytorycznie wysokim poziomie. Nie będę słuchał radia dla podawania wyników, bo to mam w internecie i wszędzie ani dla monologów. Mogę słuchać radia dla OSOBOWOŚCI. Radio ma żyć, a to sie tli co najwyżej. No i jednak wrzucił bym to na YouTube.
Awatar użytkownika
pe-es

pe-es Pią Lut 02, 2018 7:58 pm

"Ponadto w ramówce są cotygodniowe audycje autorskie, które będą prowadzili m.in. (...) Marek Furjan i Leszek Sidora z Eurosportu (o tenisie)"

Najprawdopodobniej miało być: Lech Sidor z Eurosportu.
Awatar użytkownika
Efc

Efc Pią Lut 02, 2018 8:55 pm

Oby jak najmniej polskiej(ekstraklasa)piłki bo to jest nie do oglądania.
Awatar użytkownika
Mariusz Skotnicki

Mariusz Skotnicki Sob Lut 03, 2018 12:59 am

Nazwa bardzo dziwna. Można mieć uzasadnione obawy, czy panowie rozumieją dzisiejsze czasy. Sam pomysł na takie radio - świetny. Ale. Jakość radiowa - tutaj dużo do zrobienia. Brak obecności w aplikacji, której używam na telefonie. Brak strumienia, który mógłbym dodać sobie do swojego Fergusona. Jeśli Weszło FM pomyśli o tym, żeby można było ich słuchać wszędzie, to już na starcie wygra.
Awatar użytkownika
lol

lol Sob Lut 03, 2018 2:18 am

"dramat" napisał(a): Mówiąc bardzo łagodnie, panowie nie wyglądają zachęcająco...

Dlatego zawsze zwiazani z radiem byli:)
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości