WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskuje o kulturze i rozrywce

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
Monopol to mam pod blokiem

Zaskakujące zachowanie klientów Netfliksa. „Uwidacznia się prawo naturalnego monopolu”

Monopol to mam pod blokiem Czw Lut 23, 2023 8:53 am

Monopol naturalny jest to sytuacja istniejąca na rynku dóbr i usług gdzie istnieje tylko JEDEN przedsiębiorca wytwarzający dane dobro lub usługę, a występowanie więcej niż jednego producenta byłoby utrudnione oraz ekonomicznie nieuzasadnione.
Awatar użytkownika
Seba

Re: Zaskakujące zachowanie klientów Netfliksa. „Uwidacznia się prawo naturalnego monopolu”

Seba Czw Lut 23, 2023 9:12 am

Co to znaczy zasięg?
Netflix to w większości teksty . albo za gotówkę albo darmowym kontem.
Awatar użytkownika
ToJa

Re: Zaskakujące zachowanie klientów Netfliksa. „Uwidacznia się prawo naturalnego monopolu”

ToJa Czw Lut 23, 2023 9:16 am

"Netflix jest pierwszym globalnym serwisem, który zaczął świadczyć swoje usługi nad Wisłą."
Ja rozumiem, że dawne HBO GO, działa obecnie jako HBO Max, ale jednak nad Wisłą to pierwsze zadebiutowało HBO a nie Netflix.
Awatar użytkownika
Fred

Fred Czw Lut 23, 2023 1:41 pm

Miałem Netflixa przez 2 lata. Co można było ciekawego obejrzeć to obejrzałem. Teraz chcę jakiś czas odpocząć od tej papki którą
serwują prawie wszystkie serwisy streamengowe. Tam najważniejsze to notowania, przyrosty subskrubentów a w końcówce zysk netto.
Klient i odbiorca jest na samym końcu.
Awatar użytkownika
Łukasz

Łukasz Czw Lut 23, 2023 3:37 pm

"Fred" napisał(a): Miałem Netflixa przez 2 lata. Co można było ciekawego obejrzeć to obejrzałem. Teraz chcę jakiś czas odpocząć od tej papki którą
serwują prawie wszystkie serwisy streamengowe. Tam najważniejsze to notowania, przyrosty subskrubentów a w końcówce zysk netto.
Klient i odbiorca jest na samym końcu.

Ja nie miałem i nie żałuje to co mnie interesuje u nich pojawia się 2-3 razy do roku.
Awatar użytkownika
G39

G39 Sob Mar 18, 2023 10:43 pm

ja mialem serwis ale ostanio jak serwuja LGBT To zrezygnowałem z opłacenia tego te gejowskie seriale to nie dla mnie są
Wróć do Kultura-rozrywka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości