WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Dziamdobry

Zmarł Jarosław Kawecki z Polskiego Radia, jeden z głosów Radia Kierowców

Dziamdobry Wto Gru 06, 2022 3:39 pm

Jak Kusy mógł takie słowa powiedzieć, kiedy Jarek poszedł na emeryturę by go nie widywać?
Awatar użytkownika
A

Re: Zmarł Jarosław Kawecki z Polskiego Radia, jeden z głosów Radia Kierowców

A Wto Gru 06, 2022 3:45 pm

Kawał, pięknej historii Polskiego Radia. To już nie wróci, ale dobrze, że kiedyś mieliśmy okazję słuchać i doświadczać prawdziwego kunsztu dziennikarskiego. Wyrazy współczucia dla rodziny.
Awatar użytkownika
Jacek

Re: Zmarł dziennikarz Polskiego Radia Jarosław Kawecki, jeden z głosów Radia Kierowców

Jacek Wto Gru 06, 2022 5:20 pm

Bardzo przykre wieści. To był dziennikarz, u którego czuło się inteligencję, luz, charakter. Właściwie jeden z symboli Radia Kierowców. Słyszysz „Radio Kierowców”, myślisz: „Aleksander Żyzny”, „Mariusz Gzyl”, „Jarosław Kawecki”. To się nie powtórzy. Spoczywaj w pokoju, Redaktorze.
Awatar użytkownika
Agnieszka

Re: Zmarł dziennikarz Polskiego Radia Jarosław Kawecki, jeden z głosów Radia Kierowców

Agnieszka Wto Gru 06, 2022 5:38 pm

Jarek to nie tylko "Radio Kierowców". Wcześniej przez długie lata związany ze starym, dobrym Programem III PR.
Awatar użytkownika
Ech

Ech Wto Gru 06, 2022 5:49 pm

A mnie się wydaje, że wcześniej pracował też w "Radiokurierze". Czyżbym się myliła...
Awatar użytkownika
gz

gz Wto Gru 06, 2022 6:53 pm

W każdej drogowej sprawie... Niezapomniany głos i zwroty.
Awatar użytkownika
LGOM

LGOM Wto Gru 06, 2022 8:43 pm

Memento mori... Smutek i żal...
Awatar użytkownika
Do usłyszenia !

Do usłyszenia ! Wto Gru 06, 2022 8:50 pm

Dzięki i Cześć :)
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Wto Gru 06, 2022 9:27 pm

Czy Pana Jarka widać na początku słynnego filmu "Olejnik w skupie butelek"?
Awatar użytkownika
Gość X

Gość X Wto Gru 06, 2022 11:44 pm

Szkoda Pana Jarka.
Był też Marian Przetakiewicz (Leśniewski), Marzenna Lipińska, Maria Furdyna, Paweł Wojewódka, Edyta Poźniak, Agnieszka Drążkiewicz, Witold Banach, Mariusz Pieśniewski, Piotr Osowicz, Mariusz Gzyl.
Zostali m.in. Konrad Choroszucha, był też Kajetan Tłokowski, do tego są jeszcze m.in. Jan Wiewiór, a audycję Kaweckiego przejął Patryk Bedliński. Jest też Monika Gniewaszewska i Ewa Mierzejewska. Jednak obecnie mój ulubiony głos Radia Kierowców to Patryk Bedliński.
Awatar użytkownika
Gość X

Gość X Wto Gru 06, 2022 11:46 pm

"gz" napisał(a): W każdej drogowej sprawie... Niezapomniany głos i zwroty.

Dokładnie: W każdej istotnej drogowej sprawie. Miał też przez pewien czas: O wszystkim co na drodze i w związku z tym na sercu.
Awatar użytkownika
jacek

jacek Wto Gru 06, 2022 11:56 pm

znałem go z okresu studiów na Politechnice . . Tak -był związany z radiem od czasów kiedy Radio Kurier prowadził Andrzej Turski i Z?byszek Gieniewski Tam nauczył się rzemiosła . Był też związany z radiem studenckim Akademik przy placu Narutowicza Po wyjeżdzie z Warszawy nasze kontakty się urwały , ale spotkaliśmy się kilkanaście lat temu w Rybniku u mnie w domu . Stąd wiem, że miał dzieci i rodzinę . Jeśli można to składam kondolencje jego najbliższym.
Jacek Mura z akademika
Awatar użytkownika
Tadeusz

Tadeusz Śro Gru 07, 2022 8:26 am

I jak to tak, bez pożegnania, nagle i niespodziewanie ?
Czyli nie przyjedziesz już do mnie do Sieroczyna w Twojej letniej drodze nad morze ? Nie zdzwonię do Ciebie po żart i dystans, nie opowiesz o żubrach demolujących Twoje podwórko
Awatar użytkownika
Tadeusz

Tadeusz Śro Gru 07, 2022 8:28 am

I jak to tak, bez pożegnania, nagle i niespodziewanie ?
Czyli nie przyjedziesz już do mnie do Sieroczyna w Twojej letniej drodze nad morze ? Nie zdzwonię do Ciebie po żart i dystans, nie opowiesz o żubrach demolujących Twoje podwórko. Nie przyjadę do Ciebie, a przecież umawialiśmy się tyle lat. Żegnaj przyjacielu, o jak bardzo jest mnie mniej. Tadeusz
Awatar użytkownika
baca1946

baca1946 Śro Gru 07, 2022 11:39 am

Nie, wcale się nie mylisz - pracował wspólnie m.in. ze ś.p. Andrzejem Turskim
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości