WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Widz

Zmiana standardu naziemnej telewizji na DVB-T2/HEVC. Zapowiedź kampanii społecznej

Widz Śro Maj 19, 2021 9:04 am

Mam dźwięk nie mam obrazu. Błąd w sztuce, czy niekompatybilny telewizor (LG z 2014)?
Awatar użytkownika
Asia

Re: Zmiana standardu naziemnej telewizji na DVB-T2/HEVC. Zapowiedź kampanii społecznej

Asia Śro Maj 19, 2021 9:32 am

"Widz" napisał(a): Mam dźwięk nie mam obrazu. Błąd w sztuce, czy niekompatybilny telewizor (LG z 2014)?

Trudno powiedzieć a jak sądzisz?
Awatar użytkownika
picek

Re: Zmiana standardu naziemnej telewizji na DVB-T2/HEVC. Zapowiedź kampanii społecznej

picek Śro Maj 19, 2021 9:37 am

"Widz" napisał(a): Mam dźwięk nie mam obrazu. Błąd w sztuce, czy niekompatybilny telewizor (LG z 2014)?
Pewnie masz TV z wbudowanym dekoderem DVB-T2, ale nie masz w nim zaimplementowanego kodeka video H.265 HEVC. Pozostaje ci kupno zewnętrznego dekodera DVB-T2 z ttym parametrem. To około 100 PLN. Nie więcej.
Awatar użytkownika
Edi

Edi Śro Maj 19, 2021 10:30 am

No to wybory parlamentarne będą przyspieszone - Waadza nie może sobie pozwolić na zmniejszenie audytorium partyjnej telewizjii przed kampanią wyborczą...
Awatar użytkownika
papawka

papawka Śro Maj 19, 2021 2:35 pm

niech nam oddadza pieniadze za sprzedana czestotliwosc !!!
Awatar użytkownika
Krzyś

Krzyś Śro Maj 19, 2021 4:14 pm

jakoś nikt nie protestuje?
DAB+ wprowadzane od 2013 roku słabo. wystarczy że powiedzą WYŁĄCZAMY i pielgrzymki po nowy telewizor.
Może pora powiedzieć FM OFF
Awatar użytkownika
Łukasz

Łukasz Śro Maj 19, 2021 5:14 pm

Naziemniej TV na Płatna TV Tanio nowe dekoder 0zł i pakiet od 20zł/mies. w tym nagrania i 7 dni wstecz
Awatar użytkownika
G35

G35 Śro Maj 19, 2021 7:14 pm

A u mnie nie ma wcale 10 km od Głubczyc
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Śro Maj 19, 2021 9:40 pm

Czy powróci Smok Analog, pan Słodowy i Pablito? Mija mniej więcej 10 lat od powszechnego startu DVB-T w Polsce.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Czw Maj 20, 2021 12:24 am

Już jest nowszy kodek niż HEVC, mianowicie H.266/VVC. I co z tym teraz?
Awatar użytkownika
Gosc

Gosc Czw Maj 20, 2021 5:42 pm

Przyznawanie TVP multipleksu jest działaniem na szkodę suwerena, ponieważ nie pobiera się wtedy opłat koncesyjnych i wzrastają koszty istnienia TVP
Awatar użytkownika
RTCN Śrem/Poznań

RTCN Śrem/Poznań Czw Maj 20, 2021 10:43 pm

Od 1 mają zniknął baner Hbbtv na testowym MUX-5 a był na nim od jesiennego początku testu, za to teraz nadaję z większą mocą niż poprzednio.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Czw Maj 20, 2021 11:36 pm

Im tańsza jest technologia, tym gorszy program. Nie ma co oglądać, choćby była to jakość 100K w DVB-T100 z dźwiękiem 100.20.1.
Awatar użytkownika
G35

G35 Pią Maj 21, 2021 6:41 am

Jest okazaja do wyrejestrowania telewizora na poczecie i nie placenia abonamwntu rtv jak sie.nie ma zgodnego telewizora ja ten krok ucznie na pewno
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Sob Maj 22, 2021 12:53 am

Telewizor do kablówki, satelity czy IPTV może w ogóle nie mieć wejścia antenowego. Ważne żeby miał HDMI.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 121 gości