WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
E

Znów problemy z transmisją KSW w Ipli. Internauci wściekli, chcą zwrotu kosztów

E Nie Maj 28, 2017 12:34 pm

Już któryś raz się tak dzieje. Nie płacić naciągaczom. Udają idiotów i nie wiedzą że przy większej ilości oglądających będą problemy? Najważniejsze że kasę pobrali a reszte mają w dupie.
Awatar użytkownika
Marian

Re: Znów problemy z transmisją KSW w Ipli. Internauci wściekli, chcą zwrotu kosztów

Marian Nie Maj 28, 2017 1:06 pm

Tak to jest jak Janusze biznesu z Ipli lecą na 1 czy 2 serwerach i tak to się kończy
Awatar użytkownika
Rabin

Re: Znów problemy z transmisją KSW w Ipli. Internauci wściekli, chcą zwrotu kosztów

Rabin Nie Maj 28, 2017 1:15 pm

Kto to ogląda jak idioci się leją po pyskach i kupuje PPV to frajer widocznie w Polin frajerów nie brakuje.
Awatar użytkownika
Amber Gold = PPV

Amber Gold = PPV Nie Maj 28, 2017 1:25 pm

Czy ktoś tym frajerom kazał kupować PPV. Abonenci cyfrowego POlszmatu płacą za reklamy PPV naiwne barany.

Reklama reklama Pranie mózgu już od rana
Awatar użytkownika
Grzegorz Wandałowicz

Grzegorz Wandałowicz Nie Maj 28, 2017 2:20 pm

A niektórzy wariaci-pseudopostępowcy czasami mnie przekonują, że klasyczna telewizja nadawana przez satelitę (DVB-S2) albo kabel (DVB-C) to już jest przeżytek i że dzisiaj rządzi IPTV, serwisy VOD itd. Na przykładzie tego incydentu z KSW w Ipli widać, jak niestabilne może być nadawanie kontentu telewizyjnego przez internet... Do kitu z czymś takim. Może za 15-20 lat takie oferty będą działały stabilnie i bezawaryjnie, ale na dzień dzisiejszy jest za wcześnie, żeby żegnać klasyczne formy nadawania telewizji.
Awatar użytkownika
serio?

serio? Nie Maj 28, 2017 2:37 pm

"Grzegorz Wandałowicz" napisał(a): A niektórzy wariaci-pseudopostępowcy czasami mnie przekonują, że klasyczna telewizja nadawana przez satelitę (DVB-S2) albo kabel (DVB-C) to już jest przeżytek i że dzisiaj rządzi IPTV, serwisy VOD itd. Na przykładzie tego incydentu z KSW w Ipli widać, jak niestabilne może być nadawanie kontentu telewizyjnego przez internet... Do kitu z czymś takim. Może za 15-20 lat takie oferty będą działały stabilnie i bezawaryjnie, ale na dzień dzisiejszy jest za wcześnie, żeby żegnać klasyczne formy nadawania telewizji.

Napisał apologeta n-ki, który nie jest już n-kowcem. Facet, który zarzekał się, że Elevenów nie będzie w polsacie - a są. Koleś, który ma kompleks dużego tv 85" i mieszka na wsi bo w mieście już nie jest "trendy"
Serio nie dostrzegasz, ze swoimi prognozami już jesteśsynonimem obciachu ?
Awatar użytkownika
Woyt

Woyt Nie Maj 28, 2017 2:50 pm

Transmisja na zenujacym poziomie. Pokaz slajdow za 40 zlwiecej nie skorzystam.
Awatar użytkownika
m.

m. Nie Maj 28, 2017 4:12 pm

Ipla praktycznie na każdej przeglądarce i to na regularnych treściach ma problemy z odtwarzaniem, co dopiero jak jest natłok przy wydarzeni PPV. Słowem platforma absolutnie nie do oglądania, czy to za free czy za dopłatą. Jakoś stremy TVP czy TVN Player podobnych problemów nigdy nie mają. Przedpotopowa ipla jak zwykle się wykłada. Żadna nowość w sumie.
Awatar użytkownika
Grzegorz Wandałowicz

Grzegorz Wandałowicz Nie Maj 28, 2017 4:27 pm

"serio?" napisał(a): Napisał apologeta n-ki, który nie jest już n-kowcem.

Nikt już nie jest n-kowcem, z prostego powodu: od dobrych kilku lat nie ma już n-ki.
Jest nc+.
Faktycznie chwilowo nie jestem abonentem nc+, ale CHWILOWO. Jak tylko nc+ pozbędzie się kart Cameleon i zacznie się prawidłowo rozwijać, chętnie do tej platformy wrócę. Na razie sam korzystam z różnych (legalnych!) serwisów internetowych i kilka razy miałem okazję przekonać się, jakie to potrafi być niestabilne, nie z mojej winy, lecz z winy nadawcy kontentu. A odbiór satelitarny miałem przez 99,9% czasu dostępny. Nie mogę się doczekać, kiedy wrócę do mojej kochanej i niezawodnej płatnej telewizji satelitarnej, tylko chwilowo nie mam dokąd wracać. Cyfrowy Polsat mnie nie interesuje, a nc+ musi się pozbyć kart nieparowanych i zadbać o trochę bardziej atrakcyjny kontent i większy postęp (gdzie są kanały Ultra HD w tej platformie? Mamy 2017 rok...).

"serio?" napisał(a): Koleś, który ma kompleks dużego tv 85"

Nie mam żadnego kompleksu. Bardzo się cieszę ze swojego dużego telewizora!

"serio?" napisał(a): i mieszka na wsi bo w mieście już nie jest "trendy"

Nie wiem, czy jest "trendy", ale mi się NIE PODOBA! Jestem wolnym człowiekiem i mieszkam tam, gdzie mi się chce. Jeśli mi się zechce, zamieszkam nawet na bezludnej wyspie i przed nikim nie będę musiał się tłumaczyć.

"serio?" napisał(a): Serio nie dostrzegasz, ze swoimi prognozami już jesteśsynonimem obciachu ?

Naprawdę powiewa mi, co jacyś trolle w internecie o mnie myślą. Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem, który dużo w życiu osiągnął, ma niezłe dochody i stać mnie na wiele luksusowych rzeczy, o których przeciętny Kowalski może tylko marzyć! I myślisz, że będę się przejmował, bo dla kogoś tam na jakimś forum internetowym jestem synonimem obciachu???
Awatar użytkownika
testwydajnosci.pl

testwydajnosci.pl Nie Maj 28, 2017 7:16 pm

Dowolną liczbę oglądających można obsłużyć. Trzeba jednak sprawdzić czy dla danej grupy klientów to zadziała. Test wydajności to nic unikalnego i powinno być standardem. Niestety nie jest.
Awatar użytkownika
Ała

Ała Pon Maj 29, 2017 6:19 am

Problem z transmisją w IPLI... Kto zdziwiony?
Awatar użytkownika
Tomek z Torunia

Tomek z Torunia Pon Maj 29, 2017 1:47 pm

Nie interesuję się KSW, ale ten kto uważa że galę transmituje wyłącznie płatna i zacinająca się "IPLA" nie potrafi korzystać z wyszukiwarek. Pisałem kilkakrotnie że transmisje z gali KSW i nie tylko można oglądać choćby na "meczykach" czy "meczosach" gratis.
Awatar użytkownika
pioglow

pioglow Wto Maj 30, 2017 8:20 am

Solorz-Żak was wydymał w d*pę tak jak Platforma przez 8 lat.
Awatar użytkownika
Bolek

Bolek Wto Maj 30, 2017 1:46 pm

Kurcze, u mnie ipla śmigała jak należy, tak że trochę nie rozumiem, o co chodzi. Cała gala poszła bez problemu, a to nie był pierwszy raz, jak coś na żywo przez iplę oglądałem.
Awatar użytkownika
Kibic sportowy

Kibic sportowy Pią Cze 02, 2017 11:18 pm

Problemem jest slaby dostawca livestreamingu - CP powinno przeniesc infrastrukture na Akamai albo jakas inna firme, ktora jest w stanie ogarnac transmisje na zywo przez internet
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości