WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
hmm

ZPR tworzy brokera telewizyjnego. Atmedia tracą Eska TV i Polo TV

hmm Śro Paź 30, 2013 1:45 am

program naukowy robiony przez tych samych co polo tv? czyli gowno jak pseudo nauka jak focus papierowy;]
Awatar użytkownika
hmm2

Re: ZPR tworzy brokera telewizyjnego. Atmedia tracą Eska TV i Polo TV

hmm2 Śro Paź 30, 2013 8:05 am

Niecierpliwie czekam na oferte idm. Ciekawe jak niska cene zaproponuja, żeby ktos kupil tam reklamy. Chyba, że licza na klientow z targetami wiejskimi.
Awatar użytkownika
olo

olo Śro Paź 30, 2013 8:46 am

aaa ,,znikły kanały' czyli nie będzie niczego jak mawiał swego czasu niedoszły prezydent Białegostoku
Awatar użytkownika
Stary wiarus

Stary wiarus Śro Paź 30, 2013 9:07 am

Wielkie łaski spadają na IDMnet. No to hejka.
Awatar użytkownika
kamil

kamil Śro Paź 30, 2013 9:27 am

Co się dzieje w Atmediach to może być niebezpieczne.
Awatar użytkownika
Mediowiec

Mediowiec Śro Paź 30, 2013 10:42 am

Bedzie to samo, co pare lat temu z Pulsem. Rynek zweryfikuje ich ambicje bardzo szybko :/
Awatar użytkownika
lolik

lolik Śro Paź 30, 2013 10:50 am

Discovery w swoim portfolio 7 kanałów telewizyjnych a nie 2+kanał widmo
Awatar użytkownika
ex

ex Śro Paź 30, 2013 11:31 am

Dostali od Komorowskiego koncesje to mogą podskakiwać.
Awatar użytkownika
Staram się zachować spokój

Staram się zachować spokój Śro Paź 30, 2013 11:38 am

Z 2% SHR będą stacjami do obniżania kosztów... niestety. szkoda, bo takie decyzje rozmontowują siłę kanałów tematycznych i cieszą się tylko TVNy i Polsaty, bo atmedia były solą w oku. nie wyobrażam sobie też, że Sony czy Fox albo Kino Polska pójdą do kogoś kto jest nowy, bez ludzi i technologii. A mogło być tak pięknie, bo potencjał tematyków poza kanałami TVN, Polsat, TVP i Discovery (z Pulsem, 4fun etc etc) teraz to 18%-19% udziału w eqGRP. I zamiast montować, to się niektórzy rozmontowują. Z 18% udziału w eqGRP to by ceny były bez łaski (I TRWALE) takie jak TV Premium zapewnia niektórym z MG, bo dopłaca. Albo i wyższe. Taką wizję miałem... i to boli jak niektórzy myślą oportunistycznie krótkoterminowo albo przeszacowują swoje siły. Ale jeszcze będzie pięknie:). może w końcu rynek zobaczy, że potencjał i trwała wartość jest w konsolidacji tematyków. Domy negocjacyjne się konsolidują a kanały tematycznie wprost przeciwnie... cóż za wyczucie chwili. W TVN otwierają szampana.
Awatar użytkownika
Druid

Druid Śro Paź 30, 2013 12:54 pm

Staram się zachować spokój napisał(a):Z 2% SHR będą stacjami do obniżania kosztów...

. nie wyobrażam sobie też, że Sony czy Fox albo Kino Polska pójdą do kogoś kto jest nowy, bez ludzi i technologii. ...

może w końcu rynek zobaczy, że potencjał i trwała wartość jest w konsolidacji tematyków. Domy negocjacyjne się konsolidują a kanały tematycznie wprost przeciwnie... cóż za wyczucie chwili. W TVN otwierają szampana.

Tak bedzie presja deflacyjna

Idmnet, to nie twor nowy i bez ludzi i bez technologii. Konrad Laski to postac z olbrzymim doswiadczeniem.

Tematyki nie maja szans na konsolidacje. Mala tak rozbiezne interesy, ze nie ma takiej opcji.

Tvn nie otwera szampana. Polsat Media bardzo zapewne chcialby jeszcze miec jednego z dwoch graczy. Zostalo juz tylko sony i fox.

KPL to maly potencjal, a kanal filmowy na muxie, to trudny kawalek i nie do konca przewidywalny. Na serwisach vod np agory jest 130 darmowych filmow w dniu dzisiejszym. Ogladanie filmow staje sie rozrywka exkluzywna.. Nie wiem czy mam czas spedzic 1,5 godziny swego cennego zycia na jakas powtorke...
Awatar użytkownika
ja tam się nie znam

ja tam się nie znam Śro Paź 30, 2013 1:16 pm

Pożyjemy, zobaczymy.
Zbyszek wielokrotnie zaskakiwał, wtedy gdy dał Eskę do Zetki, a potem gdy ją zabrał i dał do Time. To ten sam scenariusz. Wyjdzie to ZPR na zdrowie. Nic nie stoi na przeszkodzie aby dalej budować przeciwwagę do stacji ogólnopolskich, tylko że trzeba to będzie kupić w kilku miejscach. Domy mediowe sobie poradzą i ogarną temat.
Awatar użytkownika
staram się zachować spokój

staram się zachować spokój Śro Paź 30, 2013 3:07 pm

Druid napisał(a):Idmnet, to nie twor nowy i bez ludzi i bez technologii. Konrad Laski to postac z olbrzymim doswiadczeniem.

Tematyki nie maja szans na konsolidacje. Mala tak rozbiezne interesy, ze nie ma takiej opcji.

Tvn nie otwera szampana. Polsat Media bardzo zapewne chcialby jeszcze miec jednego z dwoch graczy. Zostalo juz tylko sony i fox.

No nie nowy, nie nowy. Ale jednak tv będą musieli się nauczyć sprzedawać. atmedia 10%SHR trochę czasu budowało. Na miejscu foxa czy sony zastanawiałbym się czy przejść żeby na mnie robili eksperymenty. no chyba że stać ich na MG. a jak nie stać to porzez rok będą sami ze sobą moim zdaniem i może na 2015 coś się uda.

przez konsolidację miałem na myśli nie kapitałową oczywiście tylko bycie w jednym biurze reklamy. przecież do 2012r brakowało tylko Pulsu...więc było bardzo blisko.

Moim zdaniem dla TVN to dobra wiadomość. małe kanały razem mogły moim zdaniem powalczyć o większą cenę. to samo w sobie nie kreuje pieniędzy na rynku więc oznaczałoby to oczywiście niższe ceny w TVN/Polsat. Teraz im to nie grozi i tylko o to grają i w to inwestują bo za H1 2013 na zewnętrznych kanałach mieli -21mln pln ebitda. gdyby mieli na tych obrotach zarabiać 15% to wychodzi że dokładają około 30 milionów do tych dealów (puls, 4fun, viacom). nie robią tego bez powodu. i powstaje pytanie kiedy zechcą sobie to odebrać...a zechcą na pewno.

Oczywiście że domy mediowe sobie poradzą, chodzi o to że ze szkodą dla dwóch rozdzielonych biur, bo razem mogłyby wziąć większą cenę. a osobno domy będą pogrywać. rozdzielenie to nie problem dla domów, tylko rozdzielonych biur. to tak jakby polacy i litwini osobno z krzyżakami walczyli:). efekty można sobie wyobrazić.
Awatar użytkownika
jedna jaskółka wiosny nie czyni

jedna jaskółka wiosny nie czyni Śro Paź 30, 2013 4:16 pm

A ja tam wierzę w Atmedia i trzymam mocno za nich kciuki! Ciągłe przywoływanie jakie to kanały odeszły nie robią na mnie wrażenia. W Atmedia pracują ludzie doświadczeni, terminowi, z fajnymi i nietuzinkowymi pomysłami. Co z tego, że kupię projekt dla mojego klienta jak będzie kulał serwis i stracę cały swój czas na proszenie o kreacje dla klienta, listę spotów itd. W Atmedia mam wszystko na czas. Wszystkie kampanie, które do tej pory zleciłem Atmediom zostały zrealizowane z sukcesem i serwisem na najwyższym poziomie. A deal z AMC działa tylko na ich korzyść.
Awatar użytkownika
staram się zachować spokój

staram się zachować spokój Śro Paź 30, 2013 5:04 pm

jedna jaskółka wiosny nie czyni napisał(a):A ja tam wierzę w Atmedia

Ale ja też:). i trzymam mocno kciuki:). bez wątpienia sobie poradzą:). chciałem tylko powiedzieć, że to źle że kanały od nich odchodzą i nie widzą tego co widać jak na dłoni, że w jedności siła i że TVN inwestuje miliony nie bez powodu - wystarczy że przez konsolidację średnia cena w TVN by spadła o 10%, i ten budżet by się przesunęło do tematyków. to ponad 100 mln zł (co przy mniejszej ilości eqGRP oznacza większą niż 10% podwyżkę na punkcie). No to opłaca się wyłożyć 21 na pół roku żeby bronić dodatkowych spadków cen.
Awatar użytkownika
olo

olo Śro Paź 30, 2013 5:43 pm

oj coś mogą ZPR-y się przejechać na tym ruchu. Nie mają pojęcia o sprzedaży telewizji, kanały takie sobie, a raczej bardziej niż słabe. Coś nie widzię tego (a to może dlatego, że mam okulary 6 dioptrii)
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość