Ruszył kulinarno-detektywistyczny program TVP2. Powódź przesunęła jego premierę
W niedzielę 6 października TVP2 pokazała nowy format „Górna półka smaku”, który łączy w sobie elementy programu kulinarnego i powieści detektywistycznej. Nową produkcję Dwójki, promującą Dolny Śląsk, współtworzą szef kuchni Orson Hejnowicz oraz pisarz Marek Krajewski.

“Górna półka smaku” to jedna z jesiennych nowości TVP, która pierwotnie miała zadebiutować na antenie TVP2 pod koniec września. Z uwagi na sytuację powodziową w kraju, start programu realizowanego i promującego region dolnośląski, przełożono na 6 października.
Jak czytamy w opisie “Górnej półki smaku" jest to “program o produktach i tradycjach Dolnego Śląska, pokazujący także znane i mniej znane atrakcje turystyczne tego regionu”.
Czytaj także: Program Macieja Orłosia zadebiutuje w TVP później
Program, którego reżyserem jest Michał Czerwonka, realizowany jest metodą filmową. Na ekranie widzimy kucharza Orsona Hejnowicza, który zajmie się nie tylko przyrządzaniem potraw, ale będzie też odwiedzał z kamerą lokalnych producentów żywności, odkrywał przed widzami tradycje i przepisy z regionu Dolnego Śląska.
Za Hejnowiczem podąża Marek Krajewski związany z Wrocławiem autor bestsellerowych kryminałów, który jednocześnie pełni rolę lektora w programie. Finałem każdego odcinka będzie wspólne biesiadowanie.
“Górna półka smaku” jest emitowana w niedziele w popołudniowym paśmie Dwójki o godz. 17:15, począwszy od 6 października.

Newsletter






Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku 



Dołącz do dyskusji: Ruszył kulinarno-detektywistyczny program TVP2. Powódź przesunęła jego premierę
Tam się coś działo, a nie jakaś pierdząca papka.