Polo TV najchętniej oglądanym kanałem muzycznym. 4Fun.TV z największym wzrostem
Najpopularniejszym kanałem muzycznym w kwietniu 2023 roku było Polo TV. Największym wzrostem w zestawieniu pochwalić się mógł kanał 4FunTV, a najwięcej straciła stacja Music Box Polska - wynika z raportu Wirtualnemedia.pl.

Udział naziemnego kanału Polo TV w kwietniu 2023 roku wyniósł 0,35 proc. W porównaniu do analogicznego okresu rok wcześniej spadł o 2,78 proc. - wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.
>>> Praca.Wirtualnemedia.pl - tysiące ogłoszeń o pracę
Druga była Eska TV, której udział wyniósł 0,21 proc., po spadku o 27,59 proc.
Podium uzupełnia kanał Stars.tv (wzrost o 54,55 proc. do 0,17 proc.).
4Fun.TV z największym wzrostem
Z szóstego na czwarte miejsce awansował kanał 4Fun.TV (do góry o 85,71 proc. do 0,13 proc.). Jednocześnie był to największy wzrost w zestawieniu.
Z kolei najwięcej straciła stacja Music Box Polska - było to 100 proc. do poniżej 0,01 proc. udziału. Kanał zajął ostatnią lokatę.

Polo TV wyprzedziło Eskę TV w 16-49
W grupie widzów w wieku od 16 do 49 lat w kwietniu 2023 roku liderem było Polo TV, które wyprzedziło Eskę TV. Udział kanału, po spadku o 4,44 proc., wyniósł 0,43 proc.
Na drugą lokatę spadła Eska TV, której udział wyniósł 0,33 proc. (w dół o 37,74 proc. - największy spadek w zestawieniu). Podium uzupełnia kanał Stars.tv (+ 77,78 proc. do 0,32 proc.).
W tym ujęciu najwięcej też zyskała stacja 4Fun.TV (88,24 proc. do 0,32 proc.).

Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku