SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

RMF Classic bez prawie połowy zysku

Spółka Opera FM, nadająca RMF Classic, w 2024 roku zanotowała spadek przychodów o 3 proc., a przy nieco wyższych kosztach niż przed rokiem jej zysk netto zmalał o prawie 45 proc. 

Dołącz do dyskusji: RMF Classic bez prawie połowy zysku

8 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
To ja nikt inny
A może nowy prezes sobie nie radzi?

Stawiali na pasmo UKF, teraz mają rezultat. Ostatni sukces stacji: Przedłużenie koncesji w 2021 r. Według map KRRiT pomiędzy Bydgoszczą a Płockiem 4 częstotliwości a nadal wielkie dziury w zasięgu, w Łodzi, Lublinie, Szczecinie i Wrocławiu wiele dzielnic poza zasięgiem. GOP: Bytom, Zabrze, Gliwice, Tychy poza zasięgiem słabego nadajniczka w Katowicach. W Krakowie sygnał nawet nie sięga Wieliczki. Zero rozwoju stacji.
odpowiedź
User
:)
Sta‎wi‎a‎ją na‎ pa‎smo‎ UKF, bo‎ ta‎m je‎st słu‎cha‎cz. I ni‎e‎pra‎wda‎, że‎ ni‎e‎ my‎‎ślą o‎ mni‎e‎jszy‎‎ch mi‎e‎jsco‎wo‎ści‎a‎ch. Osta‎tni‎o‎ sta‎ra‎li‎ si‎ę o‎ często‎tli‎wo‎ść w Pi‎le‎, a‎le‎ o‎sta‎te‎czni‎e‎ zga‎rnął ją pe‎ce‎t z di‎sco‎ po‎lo‎ i‎ ci‎e‎ka‎wo‎stka‎mi‎ z pu‎szki‎ (a‎'la‎ "na‎jba‎rdzi‎e‎j śmi‎e‎rdzący‎‎ pi‎ngwi‎n świ‎a‎ta‎", czy‎‎ ja‎ko‎ś ta‎k). KRRi‎T u‎zna‎ła‎, że‎ to‎ na‎jle‎psza‎ o‎fe‎rta‎ dla‎ mi‎e‎szka‎ńców 70-ty‎‎si‎ęczne‎go‎ mi‎a‎sta‎. Ta‎k wi‎ęc ni‎e‎, to‎ nie na‎da‎wca‎ o‎dpu‎ści‎ł so‎bi‎e‎ "pro‎wi‎ncję", ni‎e‎ je‎st to‎ te‎ż wi‎na‎ bra‎ku‎ często‎tli‎wo‎ści‎. Ra‎cze‎j kwe‎sti‎a‎ me‎nta‎lu‎ ki‎lku‎ o‎sób za‎si‎a‎da‎jący‎‎ch w pe‎wny‎‎m pa‎ństwo‎wy‎‎m o‎rga‎ni‎e‎. Dla‎ który‎‎ch na‎jwi‎ększą tra‎ge‎di‎ą by‎‎ło‎by‎‎ "ska‎że‎ni‎e‎" Po‎lski‎ gmi‎nne‎j wi‎e‎lko‎mi‎e‎jską ku‎ltu‎rą.
odpowiedź
User
Jaro
Stacja przegapiła trend, słuchacze są coraz bardziej mobilni a ich zasięg kończy się za miastem. Tylko 100 Watt w Białystoku, Lublinie, Olsztynie i Szczecinie. Po 200 Watt wŁódźi i Opolu. 210 Watt w Elblągu a 250 Watt w Płocku. Marne 400 Watt w Gdańsku, Włocławku i Zielonej Górze. Może szefowie zrozumieją, że tylko 10 mln Polaków mieszka w dużych miastach, do 26 mln. stacja nie dociera, bo szefowie popełnili błąd!

I bez DAB to się nie zmieni....
odpowiedź