Telewizja Jambox ma już ponad 100 tys. abonentów
W styczniu telewizja Jambox (SGT) przekroczyła próg 100 tys. abonentów. Jak podaje operator, korzystają oni ze 160 tysięcy dekoderów. – To efekt pracy zespołu i naszych partnerów – komentuje Bartłomiej Czardybon, prezes STG. Telewizja nadaje od 2008 roku.
Stutysięcznym abonentem – jak informuje spółka - okazała się być osoba z Bukowa. - Odliczanie rozpoczęliśmy już w grudniu. Z niecierpliwością czekaliśmy na ten moment. To efekt wieloletniej pracy całego zespołu SGT oraz naszych 350 partnerów z terenu całego kraju – komentuje Bartłomiej Czardybon, prezes SGT.
Abonenci telewizji korzystają z ponad 160 tysięcy dekoderów. Telewizja oferuje 297 kanałów, w tym 181 w jakości HD i 4K. W ofercie znajduje się także VOD. Ponadto firma oferuje usługę Jambox mobile - usługi telefonii komórkowej oraz internetu 5G. W lipcu 2019 roku operator wprowadził na rynek nowy dekoder do odbioru kanałów w jakości 4K.
Spółka SGT (czyli Śląska Grupa Telekomunikacyjna) uruchomiła cyfrową telewizję kablową Jambox w czerwcu 2008 roku. Dziś platforma multimedialna Jambox łączy cechy mediów internetowych z zaletami telewizji kablowej. Daje dostęp do kanałów telewizyjnych w takich konfiguracjach, jakie nie są obecnie dostępne w żadnej innej telewizji. Pozwala na korzystanie z jakości HD i 4K w telewizji kablowej oraz na dostęp do usług interaktywnych i aplikacji Jambox Go.
Telewizja Jambox bazuje na platformie IPTV, stworzonej przez SGT. Wszystkie usługi dostarczane są przez łącza światłowodowe.
Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku