SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

"Mówię Wam" wróci z kolejnym sezonem. Ilu widzów oglądało program tej wiosny?

Średnio 226 tys. widzów śledziło tej wiosny talk-show „Mówię Wam” w TVN7 – wynika z danych Nielsena. Program prowadzony przez Mateusza Hładkiego wróci na antenę pod koniec sierpnia. 

mat.prasowemat.prasowe

Telewizyjna Siódemka emitowała tej wiosny program „Mówię Wam” w soboty o godz. 11.20  między 8 lutego a 14 czerwca br. Średnia oglądalność 16. wydań talk-show Mateusza Hładkiego w analizowanym okresie wyniosła 226 tys. widzów, co przełożyło się na 3,64 proc. udziałów stacji w grupie wszystkich widzów, 4,42 proc. w grupie 16-49 oraz 4,34 proc. wśród widzów w przedziale wiekowym 20-54 – wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.

Najwyższą oglądalność sięgającą średnio 293 tys. widzów zgromadziło wydanie „Mówię Wam” z 24 maja z udziałem m.in. Mikołaja Roznerskiego, Wiktorii Gąsiewskiej czy Anny Głogowskiej. W całym sezonie średnia widownia programu nie spadła poniżej 139 tys. osób. Tyle miał odcinek z 22 lutego. 

Stacja TVN7 w porze emisji programu Mateusza Hładkiego zamykała podium w grupie wiekowej 16-49, plasując się kolejno za TVN, który znalazł się na czele zestawienia, i Polsatem.

Nowy sezon “Mówię Wam” jesienią

Program “Mówię Wam” wróci z premiowymi odcinkami na antenę TVN7 30 sierpnia – zapowiedział Mateusz Hładki. Kolejny sezon rozpocznie się rok po debiucie formatu w ubiegłorocznej jesiennej ramówce Siódemki. W tym czasie ukazało się 31 wydań programu, który miał dwumiesięczną przerwę w emisji trwającą od połowy grudnia do początku lutego.

Czytaj także: Zawieszony dziennikarz TVN24 poza aresztem. „Nie oceniajmy, poczekajmy na fakty”

"Mówię Wam” to autorskie talk-show Mateusza Hładkiego nadawane na żywo z udziałem gwiazd oraz publiczności. Emitowany tuż po zakończeniu „Dzień Dobry TVN” format stanowi przedłużenie tematyki show-biznesowej i lifestylowej poruszonej na głównej antenie TVN o poranku. 

Program realizowany jest na rogu ulic Hożej i Marszałkowskiej. W wiosennym sezonie gośćmi Mateusza Hładkiego byli m.in. Maja Frykowska, Katarzyna Kolenda-Zaleska, Mini Majk czy Jacek Rozenek.