SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Zapłacimy więcej za telewizory i radia. W górę stawki abonamentu RTV

Od 2026 roku opłata za abonament radiowo-telewizyjny w przypadku samego odbiornika radiowego pójdzie w górę o 9,2 proc. Jeśli ktoś posiada telewizor, to opłata wzrośnie o 11,7 proc. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, która podniosła stawki tłumaczy, że wynika to z ustawowego obowiązku waloryzacji.

Dołącz do dyskusji: Zapłacimy więcej za telewizory i radia. W górę stawki abonamentu RTV

19 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Sprawdzam !
I wszystko to tylko po to, żeby oglądać i słuchać w radiu i oglądać w tv coraz więcej idiotyzmów, szmiry muzycznej, sieczki i papki muzycznej. Robione jest wszystko na opak, stawia się wszystko na głowie. Na wspak. Puszczacie mi muzykę która drażni. Rap, hip-hop. To jest stan umysłu polskiego społeczeństwa. A ja chcę coś bardziej rozbudowanego, instrumentalnego. Na szczęście jest cała masa muzyki którą akceptuję.
odpowiedź
User
gruby bolo
każdy co ma kablówkę zapłaci bo wg ustawy uchwalonej przez PIS operatorzy mają obowiązek przesyłać dane do organów Państwa. kara jest 5 lat wstecz czyli 1600 plus odsetki - 1800 zł. Mnie tez złapali i zapłąciłem. Ale warto było bo tylko 5 lat a nie 20 więc jestem do przodu...
odpowiedź
User
dekoder
i gdzie te wszystkie huczne przedwyborcze deklaracje o zniesieniu dodatkowego podatku jakim w rzeczywistości jest abonament RTV !? każda ekipa czy to Pis czy teraz jak i wcześniej PO najpierw przejmuje media publiczne monopolizuje je ustawia pod swoją propagandę dorzuca do nich z podatków i dodatkowo pobiera abonament. ale jak już wiemy ...''obiecać można wszystko''....
odpowiedź