SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Zapłacimy więcej za telewizory i radia. W górę stawki abonamentu RTV

Od 2026 roku opłata za abonament radiowo-telewizyjny w przypadku samego odbiornika radiowego pójdzie w górę o 9,2 proc. Jeśli ktoś posiada telewizor, to opłata wzrośnie o 11,7 proc. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, która podniosła stawki tłumaczy, że wynika to z ustawowego obowiązku waloryzacji.

Dołącz do dyskusji: Zapłacimy więcej za telewizory i radia. W górę stawki abonamentu RTV

19 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Sprawdzam !
I wszystko to tylko po to, żeby oglądać i słuchać w radiu i oglądać w tv coraz więcej idiotyzmów, szmiry muzycznej, sieczki i papki muzycznej. Robione jest wszystko na opak, stawia się wszystko na głowie. Na wspak. Puszczacie mi muzykę która drażni. Rap, hip-hop. To jest stan umysłu polskiego społeczeństwa. A ja chcę coś bardziej rozbudowanego, instrumentalnego. Na szczęście jest cała masa muzyki którą akceptuję.
3 0
odpowiedź
User
gruby bolo
każdy co ma kablówkę zapłaci bo wg ustawy uchwalonej przez PIS operatorzy mają obowiązek przesyłać dane do organów Państwa. kara jest 5 lat wstecz czyli 1600 plus odsetki - 1800 zł. Mnie tez złapali i zapłąciłem. Ale warto było bo tylko 5 lat a nie 20 więc jestem do przodu...
1 1
odpowiedź
User
dekoder
i gdzie te wszystkie huczne przedwyborcze deklaracje o zniesieniu dodatkowego podatku jakim w rzeczywistości jest abonament RTV !? każda ekipa czy to Pis czy teraz jak i wcześniej PO najpierw przejmuje media publiczne monopolizuje je ustawia pod swoją propagandę dorzuca do nich z podatków i dodatkowo pobiera abonament. ale jak już wiemy ...''obiecać można wszystko''....
2 0
odpowiedź