4 grudnia premiera albumu Męskiego Grania 2020
W piątek, 4 grudnia będzie miała miejsce premiera albumu Męskie Granie 2020. Zespół tegorocznej edycji wydarzenia tworzą Daria Zawiałow, Król oraz Igo.

W albumie Męskiego Grania 2020 znajduje się zapis koncertu, który odbył się 8 sierpnia w Żywcu. Z powodu pandemii COVID-19 był to jedyny koncert tegorocznej edycji wydarzenia, który był transmitowany na żywo w internecie (zrealizowany został bez udziału publiczności).
>>> Praca.Wirtualnemedia.pl - tysiące ogłoszeń o pracę
Daria Zawiałow, Igo oraz Król podczas Męskiego Grania 2020 zaprezentowali takie utwory, jak „Bananowy song” grupy Vox, „Zanim zrozumiesz” Varius Manx, „Korowód” Marka Grechuty i zespołu Anawa, „Boskie Buenos” Maanamu czy „Płoną góry, płoną lasy” Czerwonych Gitar.
Na płycie można usłyszeć również Kasię Nosowską z gościnnym udziałem Maty, Bass Astral x Igo, Darię Zawiałow z zespołem (z gościnnym udziałem Tomasza Organka) oraz Króla, któremu na scenie towarzyszył WaluśKraksaKryzys.
Wezwania do bojkotu piwa Żywiec po solidarności dla LGBT na Męskim Graniu. „To był manifest artystów, a nie marki samej w sobie”Album ukaże się w piątek, 4 grudnia w trzech formatach: CD (w cenie 45 zł), LP (w kolorach niebieskim, czerwonym i białym) w cenie 117 zł oraz limitowanej kolekcjonerskiej kasety magnetofonowej (45 zł). Będzie dostępny na stronie mystic.pl.
Tracklista Męskiego Grania 2020:
1. Świt
2. Byłaś serca biciem
3. Prędko, prędzej
4. Nie stało się nic
5. Boskie Buenos
6. Uważaj na niego
7. Płoną góry, płoną lasy
8. Zanim zrozumiesz
9. W dobrą stronę
10. Korowód
11. Bananowy song
12. Nosowska - Nero (gościnnie Mata)
13. Nosowska - Goń
14. Bass Astral x Igo - Juno
15. Bass Astral x Igo - Druga pomoc (gościnnie Król)
16. Król - Tuż przed północą (gościnnie WaluśKraksaKryzys)
17. Król - Te smaki i zapachy
18. Daria Zawiałow - Szarówka
19. Daria Zawiałow - Niemiłość (gościnnie Tomasz Organek)

Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu