SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

TVN liderem w sobotnie wieczory. Ilu widzów miał 16. sezon "Mam Talent!"?

Zakończoną niedawno 16. edycję programu „Mam Talent!” śledziło na antenie TVN średnio 1,5 mln widzów – wynika z danych Nielsena. To o 43 tys. osób mniej niż wiosną zeszłego roku. Stacja TVN w porze emisji show nadal była jednak liderem rynku we wszystkich grupach widzów.

mat.prasowe mat.prasowe

Stacja TVN emitowała program „Mam Talent!” w soboty ok. godz. 19.45 (kilka pierwszych odcinków ok. 19.30) między 1 marca a 17 maja. Premierowe odcinki 16. edycji talent show TVN oglądało średnio 1,51 mln widzów, co dało stacji 12,18 proc. udziału w rynku, 11,82 proc. w grupie wiekowej 16-49 i 11,9 proc. wśród widzów w wieku 20-54 – wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.

Najliczniej oglądany odcinek “Mam Talent!” w tym sezonie wyemitowano 5 kwietnia. Przyciągnął przed ekrany średnio 1,82 mln widzów. Najniższą oglądalność program zanotował 3 maja, kiedy to przed telewizorami zasiadło średnio 1,23 mln odbiorców.  

Czytaj także: Za kulisami wieczorów wyborczych. „Wszystkie oczy są skierowane na ciebie”

Stacja TVN w porze emisji show było liderem rynku w każdej grupie widzów z ok. 3 proc. przewagą nad plasującym się na drugiej pozycji Polsatem. 

Mniej widzów "Mam Talent!”

W porównaniu do wyników emitowanej wiosną ub.r. 15. edycji “Mam Talent!”, program TVN stracił w tym sezonie prawie 43 tys. widzów. Według danych Nielsena nadawany wówczas w soboty o godz. 20.00 talent show oglądało średnio 1,56 mln widzów, co przełożyło się na 13,61 proc. udziału w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów i 13,71 proc. w grupie komercyjnej 16-49.

Zwycięzcą 16. edycji programu “Mam Talent!” i laureatem nagrody pieniężnej w kwocie 300 tys. zł został wokalista Krystian Leśnik. 

Uczestników minionej edycji ponownie oceniali: Marcin Prokop, Julia Wieniawa (oboje po raz drugi w tej roli) oraz Agnieszka Chylińska. Gospodarzami “Mam Talent!” byli Agnieszka Woźniak-Starak i Jan Pirowski.